Šetka: Riječka publika voli vaterpolo jednako kao i dubrovačka

 

 

Nakon Reccovog osvajanja Jadranske lige i teškog poraza Primorja zamolili smo Anđela Šetku, strijelca prvog gola za domaću momčad, za komentar utakmice.

 

 

Mk: Anđelo, može komentar utakmice za dance.hr? Kako si ti to danas doživio, jesi očekivao ovako težak poraz? Anđelo Šetka: Pa naravno da nisam očekivao ovako težak poraz. Žao mi je najprije zbog nas samih, a onda i zbog ove publike predivne koja je u ova dva dana stvarno pokazala da voli i cijeni vaterpolo, jednako kao i u vašem Gradu Dubrovniku i nadam se da će to isto postati i ovdje tradicija što je dobro za vaterpolo. A utakmica sama; loše otvaranje kao izgleda i svaki put ove sezone protiv Recca. Uđemo u utakmicu svaki put s 2-3 gola zaostatka i protiv takve momčadi na početku utakmice teško je išta poslije tražiti i vadit se protiv njih nakon nekih pogrešaka u obrani koje nam se ne bi smjele događat, pogotovo u ovakvom finalu. I ostaje žal zbog toga; najveći žal i tegoba sada poslije utakmice je upravno zbog toga, zbog tih 10 razlike. Ali eto, 3 utakmice za redom gubimo s preko 6-7 razlike i izgleda da su toliko bolji od nas. No, na nama je da radimo; ovo je tek jedno u nizu natjecanja koja igramo, u nizu finala koja igramo. Predstoje nam sada utakmice s Mladosti, protiv Juga i Jadrana, te moramo nastaviti raditi kako smo i do sada radili i podizati igru. Prvenstveno mislim tu na igru u obrani jer u obrani nam se ne smiju događati ovakve stvari. Mk: Misliš li da vas je jučer iscrpila tekma protiv Juga ili je ovo neki realni odnos? Anđelo Šetka: Pa sigurno da je nas iscrpila tekma protiv Juga više nego njih protiv Mladosti. A tu je i njihov kadar koji imaju, 14-15 igrača koji se rotiraju i drže jedan ritam utakmice koji je stvarno teško pratit. U dva dana igrati dvije takve utakmice; prvo s Jugom koji je isto vrhunska momčad…Teško, teško je bilo za očekivati. Isto tako da je i Jug ušao u finale i njima bi isto bilo teško. Recco drži stvarno visoki ritam tokom cijele utakmice i nema popuštanja do zadnje sekunde. Mislim da je ta prva utakmica ostavila dosta traga na nama, ipak smo u niti 18 sati odigrali 2 izuzetno teške utakmice…

 

Nakon odlično odrađene prve sezone u Jadranskoj ligi (19 0 0) Prorekovci se u ugodnoj atmosferi vraćaju u Genovu privatnim avionom gazde Volpija.

9 komentara na “Šetka: Riječka publika voli vaterpolo jednako kao i dubrovačka”

  1. Zanimljivo je i ovo, mk: Anđelo, može komentar utakmice za dance.hr? Šetka: …zbog ove publike predivne koja je u ova dva dana stvarno pokazala da voli i cijeni vaterpolo, jednako kao i u vašem Gradu Dubrovniku.

    1. Sandro ili Goran? Jer poznato je da i Goran voli druženja u Volpijevim luksuznim prijevoznim sredstvima.

  2. http://i39.tinypic.com/nltlzo.jpg 🙂

    http://i42.tinypic.com/14agdt.jpg 😉