Sjajan početak sezone za MNK Square koji je najavio visoke ambicije

Foto by Davor Lopin

 

 

O klubu – zadnje dvije sezone

Prije dvije sezone klub se s trenerom Ivicom Gvozdenom uspio plasirati u najviši rang hrvatskog futsala, u 1.HMNL (http://www.crofutsal.com/1-hmnl/). Taj se uspjeh ostvario s isključivo domaćim igračima.

 

Prošle sezonu ostvaren je opstanak u prvoj ligi, a klub do samog kraja natjecanja konkurirao za plasman u play-off i razigravanje za naslov prvaka Hrvatske. Da bi što bolje konkurirali dosta jakoj konkurenciji u najvišem rangu hrvatskog futsala, uprava MNK Square je na početku prošle sezone dovela dva pojačanja iz Makedonije, Micevskog i Rangotova. U toku sezone doveden je još i Galić, ali za njega se teško može reći da je bio pojačanje. Osim uspjeha u prvenstvu, MNK Square je ostvario i plasman u finale Kupa Hrvatske. Nakon par kola klupu je napustio trener Ivica Gvozden, a preuzeo je njegov dotadašnji pomoćnik Mato Cvjetković.

 

 

Pred sezonu

Da uprava MNK Square želi više ove sezone pokazala je u prijelaznom roku. Najzvučnije ime je sam trener. Doveden je prošlogodišnji trener Uspinjače, Marinko Mavrović. On je ujedno i pomoćni trener izbornika hrvatske reprezentacije, našeg Konavljanina, Mata Stankovića. Marinka Mavrovića kod nas vole zvati ‘enciklopedija’ futsala. On je bio sjajan igrač i ekipe u kojima je nastupao su uvijek igrale jako brzo s puno kretanja i križanja. Stoga je već kao igrač bio očito ključna taktička figura u ekipama u kojima je igrao. Takav je danas i kao trener.

Drugi veliki uspjeh je zadržavanje Darka Rangotova. U svojoj prvoj sezoni se pokazao kao puni pogodak i bio ja najbolji igrač.

Poput prošle sezone i ove MNK Square ima tri igrača sa strane. Osim Rangotova klub se pojačao sa Josipom Jurićem iz Uspinjače te sa Tomislavom Bevandom. Za razliku od prošle sezone angažmana Galića, dovođenje Bevande je vrhunski potez jer se radi o sjajnom ljevaku koji će biti glavni igrač MNK Square u ovoj sezoni. Josip Jurić je mlađi igrač koji je došao iz Uspinjače zajedno s trenerom i već je pokazao da ima kvalitetu za najjaču postavu.

 

Početak sezone i očekivanja

Nakon četiri kola MNK Square ima tri pobjede, dvije domaće protiv Solina i Novog Marofa, te gostujuću protiv Vrgorca i neriješeno u gostima kod Uspinjače. To je sjajan početak sezone jer se MNK Square odmah nametnuo i zauzeo sam vrh ljestvice. U najavama sezone MNK Square će ove godine biti u play-off-u, predviđa mu se treće mjesto. Prva dva mjesta zauzimaju dvije igrački najjače ekipe, Nacional i Split. Očekivanja MNK Square u ovoj sezoni je plasman u play-off, a sve preko toga bi se smatralo bonusom. Osobno mislim da je MNK Square dosta dobro posložio ekipu ove godine i ukoliko ga mimoiđu ozljede mogao bi biti ozbiljan kandidat i za najviši plasman.

 

MNK Square – Novi Marof 5:0

Ovo je jedina utakmica koju sam gledao ove sezone i može se potvrditi da MNK Square ima visoke ambicije ove sezone. Cijelu utakmicu su domaći dominirali, s kojom god postavom igrali. Trener Mavrović je većinu utakmice odlučio igrati s dvije postave, mijenjajući ih takoreći svu četvoricu u isto vrijeme. Utakmicu je počela četvorka Hasanović, Rezo, Cvjetković i Šimunović. Mijenjala bi je četvorka Rangotov, Bevanda, Jurić i Đuraš koja je vjerojatno imala i više minuta. Tako da slobodno ih možemo nazvati, domaća postava i postava od pojačanja sa strane (plus Đuraš). Tečnost u igri puno bolje ostvaruje druga postava, puno to ljepše izgleda kad su oni na terenu. Ali prva postava je bila opasnija, vodeći gol je postigla domaća postava kad se Šimunović oslobodio čuvara i opucao sa desetak metara, a Rezo zabio iz odbijanca. Najbolju šansu u prvom poluvremenu su također stvorili sjajnom kombinacijom Šimunović i Rezo. Kasnije je Bevanda izdominirao i zabio čak tri gola, od toga dva iz daljine sjajnim udarcem svojom ljevicom. Još jedan gol zabio je Đuraš sjajnom individualnom realizacijom.

Ono što je svakako pohvalno i obećava je to što su igrači MNK Square dobro fizički spremni tako da gosti nisu imali gotovo nikakve šanse. Trener Mavrović je uspio složiti dvije postave tako da ima vremena odmoriti sve igrače i držati visok tempo igre što osobno mislim da mu je i cilj kao treneru. Jedva čekam utakmice protiv Nacionala i protiv Splita da vidimo hoće li to nadoknaditi bolju igračku kvalitetu protivnika.

 

Pohvale

Dovoljno je reći da na utakmici protiv Novog Marofa, koji je jedna od najslabijih ekipa u prvoj ligi, posjeta bude od preko 500 gledatelja. To je najbolji pokazatelj da su utakmice MNK Square zanimljive i kvalitetne. Uprava MNK Square je dobro odradila svoj posao, trener i igrači su zasad na najvišem nivou.

 

Primjedbe

Mislim da su cijene karata od 10 kn za utakmicu premale. Za kvalitetu priredbe koja se nudi po mom mišljenju to je niska cijena. Druga primjedba ide na bubnjare, iako su možda zanimljiva pojava na tribinama, količina decibela koju proizvode je dosta frustrirajuća tako da se ne čuje ni razglas, a gotovo da je nemoguće i komentirat neku akciju s osobom koja sjedi stolicu do tebe. Buka je prejaka po mom mišljenju.

 

Najave

Sljedeće kolo MNK Square gostuje u Slavonskom brodu, a u šestom kolu u Dubrovnik stiže Nacional.

Večeras, u subotu 18.10.2014. KreatorTV prenosi veliki derbi MNK Split Tommy –  F.C. Nacional s početkom u 19:50.