Square prejak za Osijek, večeras dolazi Vrgorac

Svoju prvu domaću utakmicu Square je odradio prošli petak te pobijedio Osijek sa glatkih 4:0. Osijek je prošlu sezonu bio koban i odigrao 2:2 u Dubrovniku što je na kraju koštalo Square plasmana u play-off. Ovaj put je sve bilo drugačije. Square je bio potpuno dominantan u svim elementima malog nogometa.

Square je u novu sezonu krenuo bez Duvančića, koji se vratio baš u Osijek, te bez Šamije i Kuraje. Od novih igrača ove sezone tu su ponovo Ivanković, Micevski, Hasanović i Šimunović. Ivanković i Hasanović će povećat rotaciju s tim da je dosta bitno da je Hasanović popunio poziciju Duvančića kao zadnjeg igrača. Povratak Šimunovića bi trebao poprilično pojačat Square, jer s njim konačno mogu igrati na sidruna, način igre koji je poprilično nedostajao u prošloj sezoni. Napadački gledano, Square će dosta dobiti jer su ponovo upareni Šimunović i Rezo, dva igrača koji se iznimno dobro razumiju u igri i jako su neugodan tandem na terenu. Zbog svega navedenom, rekao bi da je Square svakako jači nego lani. Kao dobar posao za upravu kluba mogli bi navesti i produženje suradnje s trenerom Mavrovićem.

Square je počeo utakmicu u sastavu: Primić na golu, Bevanda, Ivanković, Cvjetković, Đuraš. Mavrović je dosta često mijenjao svu četvoricu igrača tako da je druga četvorka bila: Hasanović, Micevski, Šimunović, Rezo. Najčešće su na terenu bile te dvije formacije. Osim njih minutažu je uspio dobiti i mladi Konsuo, Tikvica zbog ozljede nije ulazio u igru. Adrian Micevski je zabio prvi za 1:0, Đuraš je pobjegao Duvančiću što je otvorilo priliku Micevskom da sjajno iskoristi prostor i prevari obranu i golmana. Poprilično je lako ispala obrana gostiju protiv izrazitog ljevaka. Povratak Micevskog se pokazao kao sjajan potez, bio je najbolji igrač ove utakmice. Na 2:0 povisio je Bevanda, udarcem iz daljine nakon kornera. Bila je to velika pogreška golmana Osijeka, koji je morao bolje reagirati. Do poluvremena je na 3:0 povisio Đuraš. Za konačni rezultat od 4:0 zabio je Hasanović, nakon sjajne individualne akcije Micevskog. Bila je to akcija u kojoj je Square išao dva protiv četiri, Micevski je prošao kroz dva igrača u malom prostoru te nakon njega i trećeg i dodao Hasanoviću na drugoj stativi kojeg četvrti igrač u obrani Osijeka nije pokrio. Sjajna individualna akcija Micevskog a i jako naivna obrambena igra gostiju.

Square je dominirao cijelu utakmicu i u niti jednom trenutku nije osjetio nikakvu prijetnju gostiju. Osijek nije toliko loša ekipa da bi tako glatko bio poražen. Osijek je u prvom kolu u gostima igrao 2:2 s Uspinjačom, a recimo Square je izgubio 2:0 od istog protivnika. Kod gostiju ponovo je potpuno zakazao reprezentativac Pandurević, od kojeg još jednom nismo zapazili zbog čega je reprezentativac.

Suci nisu imali većih grešaka i dobro su odradili svoj posao. Teško da će iti jedna ekipa imati zamjerke na suđenje.

Večeras, u 19:00 Square igra utakmicu četvrtog kola također u Gospinu polju protiv Vrgorca. Zaostala utakmicu prvog kola protiv Solina odigrat će se u utorak 25.10.2016.