[JUG] Počela sezona protiv juniora Budve

 

Konačno je, nakon točno 5 i po mjeseci Jug opet zaigrao u Gružu. Onda je pobijeđeno Primorje 13:7, a danas Budva 23:4. U međuvremenu Jugaši su odigrali još tri utakmice u Budimpešti gdje su u poznatom raspletu osvojili četvrti naslov u sezoni kao i četvrti naslov prvaka Europe, prvi van Dubrovnika i na taj način prošlu sezonu učinili najuspješnijom u bogatoj povijesti.

 

 

Nakon ove preduge pauze Jug je započeo sezonu u kojoj brani sve naslove i napada i Europski superkup. Zadržana je ista momčad, uz iznimku oproštaja Marka Bautovića od vaterpola, njegovo mjesto zauzeo je Nikola Pavličević.

Budva je došla u Dubrovnik bez rezervnog golmana, a među tih 13 igrača imali smo jednog veterana od 22 godine, jednog prekaljenog seniora od 20, četvoricu iskusnih od kojih su dvojica napunili 19, dvojica 18. Dok je za više od pola momčadi trener Pejković ipak morao od njihovih roditelja tražiti dozvolu da ih vodi preko granice; jedan 16-godišnjak i šest 17-godišnjaka.

 

I kao takvi su čak i poveli 2:1 polovicom prve četvrtine preko Blaža Mitrovića koji ima jako dobar udarac. Zabio je 3 od 4 gola svoje momčadi do kraja. Ipak kako je gotovo cijela momčad Budve još u fizičkom razvoju, da ne govorimo o taktičkom i ostalim aspektima igre, tako se kako je utakmica odmicala nisu mogli nositi ni s elementarnim zahtjevima vaterpola koji nose puno fizičkog aspekta. To je bilo za očekivati. Da recimo Dinamo pošalje juniorsku momčad u Torino na megdan Juventusu i tamo bi bilo preko 10 razlike iako se radi o nogometu, a protiv Barce u punom sastavu i 20-ak razlike. Tako da je Budva još i dobro prošla. Iako je žalosno da jedan klub u ovom rangu natjecanja nema seniorsku momčad.

Tako je nakon 7:2 na poluvremenu Budva u trećoj četvrtini, u  minuta igre primila čak 9 golova, ili ukupno u drugom poluvremenu 16, gol po minuti. Veliki broj iz kontri nakon izgubljenih lopti na vanjskim pozicijama.

 

Svi jugaši su se upisali u strijelce osim inače izrazitog strijelca Ivankovića. Najviše Obradović s 4 gola, tri u nizu na samom kraju. Tako se Jug nakon subotnjeg glamuroznog predstavljanja u Revelinu, predstavio i u bazenu. Budva u ovakvom sastavu nema izgleda da dođe do nekog boda ove sezone.

 

Triglav Jadranska liga

1. kolo                  Jug Croatia osiguranje : Budva                  23:4 (4:2, 3:0, 9:0, 7:2)

Suci: Leo Kuzmanić (Split) i Nikola Gašpardi (Korčula).

Jug: Bijač, Macan 1, Fatović 3, Lončar 2, Joković 2, Garcia 2, Marković 2, Ivanković, Pavličević 1, Perrone 3, Benić 1, Obradović 4, Popadić, Vrlić 2. Trener: Vjekoslav Kobešćak.

Budva: Krivokapić, Manojlović, Tomanović, B. Franeta 1, B. Mitrović 3, Četković, Vujašević, Đurđić, Kovačević, Rašković, M. Mitrović, Dragović, M. Franeta. Trener: Drago Pejaković.

 

Na Stradunu i isped crkve Sv Vlaha postrojila su se sva 23 igrača

Uz poznata imena u seniorskoj ekipi ove godine zaigrat će i mladi igrači kao što su Vukojević, Žuvela, Farčić, Kržić, Čulina, Brailo i Pejić.

Zbog lošeg vremena planirano predstavljanje ispred Sv Vlaha prebačeno je u Revelin