Tako je govorio Goran Sukno

izvor: dulist.hr
     Na početku netom završene sezone, objavili smo tekst u kojem smo se osvrnuli na intervju koji je direktor VK Juga Goran Sukno dao portalu waterpolodevelopmentworld.com. Cijeli tekst možete pročitati ovdje, a mi ćemo se prisjetiti nekih dijelova.
 
Gianluca Leo: Nije Vam potrebno reći koliko su vaši sinovi Ivan i Sandro cijenjeni u Italiji. Za Sandra bi Recco bio spreman na sve. Možete li nam nešto reći o Sandrovoj želji o dolasku u talijansku ligu?

Goran Sukno: Sandro će sigurno poći igrati u Italiju. Ovo je vijest koju mogu službeno dati svim talijanskim navijačima. Možda ne ove godine, ali će sigurno slijedeće godine igrati u ligi A1. Ponuda Recca je primamljiva te će 99 % biti prihvaćena od strane kluba i igrača.


Ponovo spomenimo i naš komentar.
Ukoliko ovaj dio gledamo iz perspektive u kojoj otac govori o svojem sinu, tu ne vidimo ništa sporno. Ali problem nastaje kada znamo da to govori direktor VK Jug, a iz te perspektive odgovor je u najmanju ruku neukusan. Sandru ističe ugovor na kraju sezone, a direktor Juga najavljuje odlazak ponajboljeg mladog igrača svijeta i to prije početka klupske sezone. I to želi priopćiti talijanskim navijačima?!?

     Odgovor Gorana Sukna je bio očekivan, a prenesen je preko provjerenih kadrova: http://dulist.hr/content/view/10884/98/

     Mladi novinar Du lista daje tekstu vrlo objektivan naslov, a u tekstu također spominje sljedeće nebuloze „pokušaj unošenja nemira u redove prvaka nije uspio…, već su počeli niski udarci…“. Goran Sukno je dao, među djelatnostima koje su zanimljive medijima, vrlo popularno objašnjenje da je izjava „izvađena iz konteksta“. Zatim nastavlja u maniri pravog političara i kaže „nadam se da su ovi sitni udarci upućeni na moj račun, a ne na Sandra jer bi to mogao biti problem“. Ako ponovo pročitate naš tekst primijetit ćete da smo stvarno uputili udarce na račun Sandra, a to su „ponajbolji mladi igrač svijeta…, ponosni otac čiji će talentirani sin…, kada nažalost ode Sandro…“.
     U nastavku teksta ulogu odvjetnika naivnog Sukna preuzima Hrnić koji kaže: „Sukno je napravio samo jednu pogrešku i to sam mu i rekao. Nije smio naivno nasjesti na očitu provokaciju talijanskog novinara i morao je zahtijevati autorizaciju. Ne može se svim novinarima vjerovati na riječ kako će korektno prenijeti ono što je stvarno izrečeno. Sve ostalo su gluposti koje ne bih želio komentirati.“ I za kraj govori ključnu informaciju kojom je „raskrinkan“ nekorektni dance.hr „Sandro je kao i svi naši mladi igrači potpisao četverogodišnji ugovor i još je NAJMANJE DVIJE SEZONE naš član“.
     Mladi novinar završava tekst konstatacijom da se afera mogla izbjeći da se saslušala i druga strana. Ali zaboravio je spomenuti činjenicu da je tekst na talijanskom portalu bio objavljen par mjeseci prije našeg teksta. Pošto Goran Sukno za to vrijeme nije reagirao na objavljeni tekst, logika nam govori da je bio zadovoljan objavljenim. Da li to mladi novinar nije znao ili nije htio znati, tko će ga znati…

     I tako nam je završila sezona, a mediji nam ovih dana prenose potvrđenu informaciju da je Sandro Sukno u sljedećoj sezoni novi član Pro Recca. Isti onaj Sandro koji je na početku ove sezone bio još najmanje dvije sezone član Juga. Ekskluzivnu vijest nam je prvi prenio Du list preko svog portala, a sutradan Sportske novosti u tiskanom izdanju. Zlobnici bi primijetili (mi ne spadamo među njih) da oba dva novinara dijele isto prezime. Spomenimo i da je VK Jug za ovu sezonu predstavio poboljšanu klupsku stranicu (www.jug.hr), a otvoren je i profil na Facebooku. Ali što je SLUŽBENA STRANICA kluba prema provjerenom kadru…
     Zbog svega ovoga ne bi bilo loše ponoviti poslijednju rečenicu iz prvog teksta, „I kada na kraju ove sezone nažalost ode Sandro, moramo se zapitati: Da li je Jugu više potreban Goran Sukno?“, a direktoru Juga također možemo posvetiti i ovu prigodnu pjesmu:

 

     Idemo dalje, u tekstu u SN Goran Sukno nam je pokazao da je sada puno oprezniji pa novinaru „otvara dušu“ i kaže: „Meni je kroz ovo vrijeme bilo najteže, Sandru sam bio otac doma, a u klubu direktor i mislim da su on i Ivan zbog toga imali samo probleme, njima je bilo najteže. Kao ocu mi je teško, ali i drago vidjeti sinov uspjeh, kao direktoru kluba, naravno, teško jer smo izgubili dobrog igrača“.
     Objašnjeno nam je i kako je Sandro završio u Pro Reccu, naime pustili su ga da u Italiji odradi 3 godine i da bi se onda navodno trebao vratiti u Jug odraditi jednu godinu ugovora. Jug očigledno nije dobio nikakvu odštetu (Pro Recco je platio Jadranu HN 120.000 E za Ivovića, i 100.000 E Partizanu za Filipovića koji također nisu bili slobodni igrači) jer bi u suprotnom objavili koliko ona iznosi. Spomenuta je odšteta „ako se ne vrati nakon tri godine“, ali jedno su izjave čelnika tipa „što bi bilo kad bi bilo“, a drugo stvari koje stoje u potpisanom ugovoru. Uostalom zašto se jednostavno nije tražila odšteta, pa nije da igrača poput Sandra ima na sve strane.

     Sandro u SN govori slijedeće: „Tek odlazim iz Dubrovnika i Juga! Treba vidjeti kako će sve ovo proći. Moraju i oni biti zadovoljni, a moram biti zadovoljan i ja. Jednog dana sigurno ću se vratiti u Juga“. Lako moguće da se radi o slučajnosti, ali Sandro nije rekao da se vraća nakon tri godine već jednog dana. A to „jednog dana“ smo čuli mnogo puta kada su vrhunski igrači u svim sportovima napuštali matične klubove.
     Mi mu u svakom slučaju želimo sve najbolje u daljnoj karijeri, i da jednoga dana ponovo gledamo njegove majstorije u kapici Juga. Imali smo privilegiju gledati njegove majstorije ali ne kažu zaludu da sve što je lijepo kratko traje..

11 komentara na “Tako je govorio Goran Sukno”

 1. Što bi rekao Šešelj ” na kraju ćete morati pojesti govna koja ste izasrali”

 2. 50.000 eura godišnje koliko ima ivan sukno sigurno nije među najmanjim ugovorima u klubu ma što o tome govorio goran sukno. a i najveći je nesrazmjer između tog ugovora i onoga što taj igrač prezentira u bazenu. možda je u biti on puno bolji igrač, ali mu je možda bilo teško i nije do kraja shvatio kad mu je goran tata, a kad direktor pa je to utjecalo na prezentacije 😉

  također, pitanje za milijon kuna. kad je neki igrač u “vladavini” gorana sukna dobio priliku otići prije isteka ugovora i mislite li da bi se još nekome ovako izašlo ususret da se odšteta “možda plati za 3 godine”.

 3. Oj
  kada su se potpisivali ugovori odma je na bazenu brujilo da je sandro potpiso ugovor na 3 plus 1 godinu za juga
  to se dalo cuti na bazenu svako malo
  a i znalo se da ide odavno
  ali s druge strane igra strasno i neka ide

  a za ivana je suvisno govoriti

 4. Jednog Azaveda nisu mogli platit 80K Eura godisnje ali za Ivana 50K Eura da grije klupu je bilo. Miho u Tevi dobija 100K ni to Jug nije “mogao” platit

  1. mislim da bošković ima i duplo više u mađarskoj, a što se tiče prve dvojice; evo ode ivan pa se ima za janovića 😉

   1. Moje informacije a blizu su oltara govore da godisnje ima 100K. Nisu bas Madari tako siroke ruke.
    Pitanje za milion dolara: zasto je Boskovic uopce isao u Vasas znajuci sa sportskog aspekta da je taj klub ove godine vidno oslabljen odlaskom nekoliko sjajnih igraca.

 5. ne ulazeci u to da su sad nakon svega g. sukno pa i hrnic ostali “posrani”, a jos vise “mladi novinar buconic” s obzirom da je sve ispalo kako je dance.hr i napiso na pocetku sezone, zanimljivo mi je ovo da se ovako ekskluzivne informacije daju preko podobnih novinara, a ne preko vlastitog portala. sami oni čiji je portal rade kontra njega