Treća pobjeda Brescie u nizu

Brescia – Dynamo 10:8 (2:2) (4:3) (3:1) (1:2)

 

Suci: Alexandrescu (ROU), Periš (CRO)

Igrač više: Brescia 6/10, Dynamo 6/13

 

Brescia: Del Lungo, Guerrato, C.Presciutti 1, Figlioli 5, Gallo 2, Rizzo, Muslim, Nora, N.Presciutti, Bertoli 1, Janović, Vukčević 1, Morreti

Trener: Bovo

Dynamo: Kostrov, Lazarev 3, Koptsev, Subotić, Latypov, Pijetlović 1, Bychkov 2, Nagaev, Rađen 1, Kholod, Lisunov 1, Shepelev, Ivanov

Trener: Zakirov

 

Treća pobjeda u nizu vaterpolista Brescie, uz ne toliko ubjedljivu igru, te se već nakon 5 kola čini da nekakvih neizvjesnosti u grupi A neće biti do kraja ove faze natjecanja. Ostaje mislim jedino da se od drugog do četvrtoga mjesta rasporede Barceloneta, Brescia i FTC a Eger teško da će nekome pokvarit računicu i plasman na F8. Nije Dynamo bio toliko loš ni ovoga puta, no, kao i obično, koncentracija im pada u drugom djelu utakmice, slijede pogreške u napadu pa unatoč šansama ne uspjevaju nadoknaditi par golova razlike. Uz jedan sporan gol domaćih kojim su prvi put došli na +3 sredinom treće četvrtine, kada je utakmica praktički prelomljena, ipak treba reći da je Brescia još i prije toga delovala sigurnije, ponajviše zahvaljujući pucački raspoloženom Figlioliju (5 golova). Talijanski predstavnik je bio prilično siguran sa igračem više, koga su ovaj put imali u sasvim razumnome broju, gosti čak i 3 više – solidni i oni u tome segmentu, no svega sa 2 gola iz igre, oba puta iz malo bržih akcija na nekonsolidovanu obranu domaćih.

 

Utakmica je počela blokiranim šutevima Figliolija i Kholoda, po jednim neiskorišćenim igračem više na svakoj strani (Latypov, Gallo) te nakon 5 minuta igre prvi gol postiže Figlioli sa ljevog vanjskog. Poravnava Rađen nakon dva neuspješna pokušaja (obrana i blok), a u zadnjoj minuti prve četvrtine još 2 gola, oba kod igrača više, najprije Brescia posle slabog pokušaja sa stative, Gallo zabija sa desne strane, Bychkov sa ljeve donosi poravnanje gostima na 2:2. Brescia nastavlja sigurno sa igračem više, Figlioli sa srednjeg donosi novo vodstvo domaćima, Dynamo sa igračem više gubi loptu u dodavanju, a kao posledica onoga što često čine u ovim situacijama kada vanjski preblizu prilaze golu i bloku protivnika. Dvije prilike potom ne koristi Brescia, Muslim iz teške situacije dolazi do šuta, ali promašuje, N.Presciuttija iz vana zaustavlja blok. Nakon igrača više koga je izborio Lisunov i time outa  Zakirova, Pijetlović poravnava na asistenciju Subotića sredinom druge četvrtine i bit će to poslednji put da je rezultat izjednačen. Već u slijedećem napadu ponovo Figlioli, iz faula pored Lazareva, donosi domaćima 4:3, Vukčević je izborio dva naredna igrača više za Briescu, prvoga ne koristi Rizzo (blokiran) dok kod drugoga Figlioli sa srednjeg na spavanju hvata i obranu i Ivanova za 5:3. Slijede golovi dva ljevaka, Lazarev sa igračem više te Gallo pušten sa desnog vanjskog za 6:4. Do poluvremena su gosti još jednom sigurni sa igračem više, Bychkov sa ljeve strane pogađa u bliži kut za 6:5.

Treća četvrtina donosi odluku o pobjedniku, Dynamo ne uspijeva organizirati ozbiljnije napade dok domaći nastavljaju sigurno sa igračem više, Bertoli sa stative na asistenciju C.Presciuttija donosi ponovo dva razlike, Figlioliju najzad brani Ivanov (igrač više), gosti brzopleti (Kholod) kod prednosti koju je izborio Pijetlović. Možda i trenutak odluke desio se kod narednog igrača više za Bresciu, nakon time outa najprije je blokiran šut Janovića, lopta se odbila domaćima šutira Figlioli Ivanov je izbacuje iz gola (u zraku), teško za procjenit no suci priznaju gol te su domaći prvi puta na +3, 8:5. Lisunov smanjuje sa stative (igrač više) a priliku za povratak u meč gosti ne koriste kod narednoga brzopleto šutnuvši odmah nakon dosuđene kazne. U ovom periodu Muslim ne koristi jednu dobru priliku (promašaj) a nakon kontafaula suđenog gostima Vukčević beži čuvarima i na odličan asist Janovića ponovo donosi Bresci 3 razlike pred posljednju četvrtinu.

Dynamo ne koristi igrača više početkom četvrtine, Rađen pogađa stativu a potom Kholodu brani Del Lungo, no brzo Lazarev postiže gol za 9:7. C.Presciutti drži domaće na +3 golom sa igračem više a Lazarev zabija svoj treći gol i smanjuje na 10:8 na tri minute do kraja no golova više neće ni biti. Dynamo još jednom greši sa igračem više, točnije Kholodu ispada lopta na stativi dok domaći kod brojčane prednosti samo drže loptu do isteka napada. Par sekundi do kraja još jedan igrač više za goste i promašaj Pijetlovića.