Treći dan 15. FINA juniorskog prvenstva Svijeta za muške u vaterpolu 2009 / Šibenik – Croatia

    Osim Hrvatske, odgledao sam samo pola prethodne utakmice, između Srbije i Španjolske. U ostalim utakmicama nije bilo iznenađenja. Na poluvremenu je bilo 3-2 za Španjolce. Cijelu treću četvrtinu se igralo bez gola, da bi Španjolci mali i 4-2. Ipak Srbijanci stižu nakon teške greške Španjolaca. Imali su 4-3 i napad, 33 sekunde do kraja. Zabrzali su, navučeni na šut bez da su zatvorili prostor u obrani, te su Srbijanci zabili iz kontre. Ne znam, možda su tražili pobjedu od 2 razlike, jer su izgubili od SAD 1 razlike, koji su isto toliko izgubili od Srbije.
   Mi smo pak uništili Kanađane. Velikih 13-3 u izvrsnoj igri.

Taktička priprema je bila odlična, uštopani su brzo Kanadski centri (Bicari i Vikalo), nije nas iznenadila i varijanta gdje su vrlo brzo počeli igrati s obojicom. Za razliku od utakmice sa Slovačkom gdje smo očito s igračem više izrađivali samo vanjske pozicije i krila, danas su odmah spuštane lopte na stative. Prvi gol je bio dokaz visoke koncentracije. Kolar na serveru je prvo dodavanje dao odmah na prvu stativu, obrana se nije ni snašla, vjerojatno očekujući minimalno pet dodavanja. Zatim, najbolji Kanađanin, centar Bicari je zabio sa centarske pozicije, iskoristio je malo prostora unutar zone. Zanimljiv igrač, vidjeti ćemo hoće li što napraviti u seniorskom vaterpolu. To je bio i jedino osim početnog izjednačenje u utakmici. Na 2-1 povisuje opet Geratović sa stative, mislim da je opet asistent bio Kolar. Za 3-1 zabija Ivanković izvana, nakon dosta prebacivanja. Iako sitan, zbilja ima izrađen udarac. Odličan i u obrani, maznuo je 2 ili 3 lopte. Potpuni raspad kanadske igre je u drugoj četvrtini. Na kraju je bilo 8-2. Po dva su zabili Milaković (prvi gol mislim igrač više, jer smo realizirali sve tri prve svoje prilike) i Ivanković, jednog Marinić. Milaković je prvi bek, najiskusniji od trija s Benićem i Macanom, te puno opasniji od njih u napadu. Ima izrađen šut, i mislim da će dogurati do seniorske vrste. Macan je odigrao po meni pola utakmice. Ušao je vrlo rano, zbog varijanti s dva centra. Tucak u njega ima prilično povjerenje s obzirom da je ’93. godište. U jednom trenutku, Kanađani su imali dva napada za redom. Macan je bio na vanjskoj poziciji, i kod kornera, Tucak mu je rekao da promijeni s Benićem na Bicariju. Nije imao izbačaja, imao je dva uspješna uzimanja lopte u stilu Komadine-visoki iskok s obje ruke iznad vode, gdje je imao malo popusta kod suca jer je ipak išao malo preko igrača. U napadu je zapucao jednu priliku na drugoj stativi. Morao se okrenuti prema golu, malo je bio sporiji te se vratar već digao. Nadam se da me neće kritizirati što sam imao pod povećalom igrača koji je dvije godine mlađi od ostalih. Do kraja još su zabijali Bautović (s krila), Ivanković iz igre, te drugi centar, primorjaš Pavlović s više na prvoj stativi, jednom iz igre te Marinić, mislim iz igre.
    Geratović, iako nije zabio je bio na razini prvog centra. Mislim da s njima nećemo imati problema, svi će nam igrati zonu. Tu su jako opasni i Ivanković i Milaković, a znaju zabiti i Marinić te Kolar i Bautović koji su najviše u službi ekipe. Selem odličan, branio je i teške udarce, sveukupno 12/16. Rezime, puno bolja igra nego protiv Slovačke, kad smo vjerojatno forsirali neke varijante. Optimističan sam pred rasplet, Mađari su mi jedina preostala enigma. Danas nema dobre utakmice (pa ću se i ja malo odmoriti), a sutra su u večernjem terminu tri dobre za redom: CG – Grčka, Mađarska – Italija i mi s Australijom.

3 komentara na “Treći dan 15. FINA juniorskog prvenstva Svijeta za muške u vaterpolu 2009 / Šibenik – Croatia”

  1. nema problema što se tiče posebnog osvrta na macana. dapače, s obzirom da je dančar zaslužuje koje slovo više

  2. b/a, jel to onaj mali sto te izbužo na viktoriji ovo ljeto ko staru kantu ? 🙂