Uspinjača nije pružila jači otpor

 

Humanitarna akcija

MNK Square se poput drugih dubrovačkih klubova priključio humanitarnoj akciji za potrebno liječenje Pava Hadžije i sav prihod od ulaznica je namijenjen tome. Posebno je lijep bio transparent: ‘Pavo izdrži, Square je uz tebe’. Dvorana je bila iznimno dobro popunjena, popriličan broj gledatelja se odazvao i pogledao ovu utakmicu.

 

 

Laka pobjeda domaćina

Konačni rezultat 8:2 sugerira laganu pobjedu domaćina. To je tako i bilo. Square je potpuno dominirao cijelu utakmicu i kao što sam u najavi i napisao, gosti su krenuli s čvrstom obranom s malo namjere za napadom pa koliko izdrže. Ipak prvu veliku šansu na utakmici su imali gosti, a ta je šansa dovela i do zanimljive sudačke situacije. Pokušavajući oduzeti loptu gostima, dva igrača Squarea su duplirala jednog gostujućeg s loptom, što je ostavilo drugog igrača potpuno samog, točno dodavanje ga je dovelo u čistu jedan na jedan situaciju s golmanom Primićem. Umjesto da čeka na šest metara i bude spreman na udarac, a i na pokušaj driblinga, golman se odlučio na velikonogometni stil i naglim uklizavanjem spriječiti pogodak, no gostujući napadač ga je lako predriblao na svoju lijevu stranu. No, kako izgleda ima problema s lijevom nogom nije odmah završio akciju, nego je prebacio loptu na desnu i plasirao loptu. Zbog te spore reakcije Darko Rangotov je stigao uklizati i spriječiti siguran pogodak, no kako je uklizao zabio se u stativu i zajedno je cijelu baru s loptom odnio u gol-aut. Zanimljiva sudačka situacija, suđen je korner za goste. Potpuna nonšalancija gostujućeg igrača u mat situaciji, da je nakon što je prebacivao loptu na desnu, malo podigao loptu prilikom udarca bio bi siguran pogodak.

Square je imao potpunu dominaciju na terenu, ali nije bilo većih šansi, par lijepih akcija je dosta lako skinuo gostujući vratar. Tek u trinaestoj minuti smo vidjeli prvi pogodak, strijelac je bio Daničić, ali je sve napravio kapetan Hrvoje Cvjetković. Išao je u dribling na svojoj omiljenoj lijevoj strani. Iako često ulazi u sredinu, ovaj put se odlučio na dribling u lijevu stranu. Iako nije izgledalo brzo da će ostvariti prednost, očito je da ima dosta brz prvi korak i nakon lijepog driblinga je precizno asistirao Daničiću na drugoj stativi za 1:0. Ubrzo nakon toga, Daničić i Rangotov su izradili akciju, koju je Rangotov završio udarcem, golman je obranio, a Daničić je bio na pravom mjestu i zabio za 2:0. Uskoro je bilo i 3:0, ostvarena je kontra koju je solo akcijom riješio Rangotov. Našao je slobodan prostor ulaskom u sredinu, a kvaliteta njegovog udarca je najčešće preteška za protivničke golmane i nije bilo šansi za goste, 3:0.

 

S tim se rezultatom ušlo u drugo poluvrijeme koje se nastavilo potpuno istim načinom, Square je potpuno dominirao, stvarao dosta šansi, ali izostala je realizacija. Za 4:0 povisio je Cvjetković iz prekida. Zadnjih osam minuta gosti su krenuli s igračem-vratarom što je rezultiralo sa još dosta pogodaka, čak četiri za Square, a dva za goste. Rangotov je dvaput pogodio prazan gol sa svoje polovice, a u strijelce su se upisali i mladi Bačić i Tikvica koji nemaju veliku minutažu.

 

Kako su igrali

Od domaćih igrača svakako bi izdvojio Hrvoja Cvjetkovića kojemu je ovo najbolja utakmica u dresu Square od onih koje sam imao prilike gledati. Njegov dribling prije prvog gola je riješio utakmicu, ukupan učinak od jednog gola i dvije asistencije ga svrstavaju po meni u igrača utakmice. Bevanda je bio standardno dobar, potpuno dominantan gostujućim igračima zbog svoje kvalitete. Rangotov je ponovo bio najbolji strijelac sa tri gola i kad on dobro igra Square je uvijek jako opasan. Daničić danas nije imao veliku minutažu, ali on jednostavno zbog svog pristupa nikad ne zakaže i još je bio strijelac prva dva gola.

Dražen Novoselac u svom prvom nastupu mene nije impresionirao, ali treba mu dati još koju utakmicu za točniju analizu. Svakako će biti bitan igrač u rotaciji na idućim utakmicama. Za sve ostale mogu reći da nisu zakazali, odigrali su svoju uobičajenu rolu, od reprezentativca Đuraša, do Šimunovića i Reza. Jedino me jučer malo razočarao Josip Jurić, koji nije bio na očekivanom nivou, a imao je popriličnu minutažu. Priliku su dobili na kraju i igrači koji manje igraju i mislim da su Bačić i Tikvica pokazali da se na njih može računati ako zatreba i bude problema s ozljedama ili kartonima.

 

Gosti razočarali

Pokušao sam cijelu utakmicu primijetit i izdvojit nekog gostujućeg igrača, ali djelovali su cijelu utakmicu potpuno nemoćni tako da ne mogu izdvojit baš niti jednog igrača. Taktički su oni dobri, ne ispadaju, dosta trče, ali nisu pokazali neku kvalitetu. Impresionirao me golman Krilanović, iako je primio četiri gola. Ostala četiri nije bio na golu jer su igrali s igračem umjesto njega. Uvijek je na pravom mjestu, često je na šest metara i skrati kut, dosta je dobrih situacija Square stvorio, ali su njegove reakcije često bile izvrsne. Djeluje mi jako kvalitetan golman, no i za njega moram reći da ga prvi put gledam kako brani.

 

Stanje nakon dvanaest kola

Nacional suvereno vodi, jedina je ekipa zasad bez poraza, Splićani su se opet mučili i jedva su pobijedili Vrgorac 3:2. Evo tablice:

 

1. Nacional 32
2. Split 29
3. Novo vrijeme 24
4. Square 19
5. Murter 18
6. Solin 14
7. Osijek 13
8. Alumnus 13
9. Uspinjača 13
10. Novi Marof 10
11. Vrgorac 10
12. Brod 7

 

 

MNK Square u sljedećem kolu gostuje u Solinu, no prije toga mora odraditi Kup utakmicu protiv Grobnika..