12. TIME OUT

 

12.1. Svaka ekipa ima pravo na 3 time-outa u svakoj utakmici. Treći time-out može biti zatražen samo u produžecima. Trajanje time-out-a iznosi 1 minutu. Trener ekipe u posjedu lopte može zatražiti time-out u svako vrijeme i nakon gola pozivom time-out i signalizacijom rukama u obliku slova “T”. Ako je zatražen time-out, suci i tajnici moraju zviždukom zaustaviti igru, a igrači moraju odmah doplivati u njihovu polovicu igrališta.
 
12.2. Igra će biti nastavljena nakon zvižduka suca i ekipa koja je u posjedu lopte izvest će bacanje sa polovice ili iza polovice igrališta, osim ukoliko je time-out zatražen prije izvođenja kaznenog ili kornerskog bacanja, to bacanje mora ostati.
 
PRIPOMENA:
Vrijeme posjeda lopte nastavlja teći od početka igre nakon time-outa.
 
12.3. Ukoliko je zatražen treći ili dodatni time-out od strane trenera ekipe koja je u posjedu lopte, igra mora biti zaustavljena, a zatim će ekipa koja nije bila u posjedu lopte izvesti bacanje sa polovine igrališta.
 
12.4. Ukoliko je time-out zatražen od strane trenera ekipe koja nije u posjedu lopte, igra mora biti zaustavljena, a kazneno bacanje bit će dosuđeno u korist ekipe koja je do tada bila u posjedu lopte.

12.5. Kod ponovnog početka, nakon time-outa, igrači smiju zauzeti bilo koji položaj u igralištu, u skladu s Pravilima koja se odnose na kazneno ili kornersko bacanje.