„Plejade“ prvi turnir ženskog vaterpola u Hrvatskoj

Vaterpolski klub Lošinj organizira prvi, povijesni međunarodni turnir ženskog vaterpola ikad u Hrvatskoj. Pod imenom „Plejade“ održat će se na Lošinju, u uvali Čikat, od 10-12.9.2021.

VK Lošinj opet ispisuje povijest, ne samo Lošinja nego i Hrvatske! Po prvi puta ikad će se održati međunarodni vaterpolski turnir za djevojke u Hrvatskoj, i to na Lošinju! Turnir će se održati od 10. – 12.9.2021, te će se igrati u Aquapark Čikat, za djevojke do 17 godina – igračice rođene 2004. godine i mlađe!

Plejade su otvoreni skup u zviježđu, te ime dolazi iz Stare Grčke. Te su zvijezde nazvane prema sedam sestara iz grčke mitologije: Alkioni (Alcyone), Elektri (Electra), Keleni (Celaeno), Maji (Maia), Meropi (Merope), Steropi (Sterope) i Tajgeti (Taygeta) te njihovim roditeljima Atlantu (Atlas) i Plejoni (Pleione). To nas dovodi do povezanosti sa brojem igračica u polju i njihovim trenerima koji su im kao drugi roditelji. A šta su naše djevojke, nego zvijezde naših života?

Kotizacije za turnir nema. Klubovi snose troškove prijevoze i smještaja. Prijave za turnir se primaju do 10. 8. 2021 godine. Tri prvoplasirane ekipe dobivaju pehare i medalje. Na turniru sudjeluje najviše 8 ekipa iz različitih zemalja.

Vaterpolo klub Lošinj nalazi se u uvali Čikat i raspolaže s dva vaterpolska igrališta dimenzija 25x 17 metara i 33×25 metara na kojemu se igra turnir. Na glavnom igralištu se nalazi reflektor, koji omogućuje igranje noćnih utakmica. Sam turnir će se odigrati u Aquaparku Čikat, koji ima bazen punjen morskom vodom dimenzija 35*25m, te će se turnir prenositi uživo.

Već tradicionalni turnir u muškoj konkurenciji, istog uzrasta do 17 godina, „Dobri dupin“ održat će se 3-5.9. po 17-ti put. Kako su se organizatori već toliko puta iskazali nema nikakvog razloga da ni „Plejade“ ne krenu istim stopama i dosegnu istu razinu.

Informacije i prijave:

VK Lošinj / Domenico Jureša / mob, Viber, WhatsApp.: 095 901-9272 / e-mail: vklosinj@gmail.com / www.vklosinj.com

Odgovori