Fotogalerija: Piplić (1957 – 1961.)

    Gospar Igor Legaz poslao nam je 15 fotografija sa Piplića snimljenih 1957 – 1961. godine. Većina mladića sa fotografija igrala je tada za lapadsku momčad PK “Piplić” koja je 1959. godine osvojila “Divlju ligu”. Pokušat će se obnovit tradicija igranja vaterpola u uvali Sumartin i to baš kod Piplića jer je to legendarna tradicija.

    Na fotografijama se nalaze:
Pasko Šoletić, Ivica Koprivec, Ivica Bilić, Nikola Šoletić, Antun Giron, Miljenko Špero, Davor Pavlović, Valentin Koprivec, Jozo Dell’Olio, Tomislav Kovačić, Rastko Čorović, Željko Dužević, Tomislav Šoletić, Elaković, Lerner, Jerko Bilić, Vlatko Vokić, Ivo Amić, Pendo, Nikola Mihajlović, Senko Čorović… snimljeni su prije više od pedeset godina, u uvali Sumartin (Sumratin), kod hridi Piplić.

(vlasnik fotografija: g. Tomislav Šoletić)

    Svakoga, tko može pomoći u identificikaciji snimljenih osoba, ljubazno molim da na  legaz.igor@gmail.com  napiše, koje osobe i na kojoj fotografiji prepoznaje, te koje godine je odnosna fotografija snimljena.

Unaprijed zahvaljujem,
Igor Legaz

***
Sjećanje gospara Duževića:

    Jedan od igrača “Piplića”, g. Željko Dužević se sjeća da su se sve utakmice prvenstva Dubrovnika u vaterpolu, te 1959. godine, odigrale u Portu. Sudjelovalo je 6 momčadi: “Piplić”, “Lazaret” (Lapad), “Bellevue”, “Banje” (Ploče), “Porporela” i “Mokošica”.
    Najviše bodova (8) osvojio je “Piplić” (4 pobjede i 1 poraz), pa mu je “Jug” (organizator prvenstva) uručio pobjednički pokal, koji se čuva u obiteljskoj kući Čorović.
 

5 komentara na “Fotogalerija: Piplić (1957 – 1961.)”

  1. Piplić je stijena/hrid u Uvali Sumratin (Lapad), ne toliko legendarna kao naš Turčin ispod Graca, ali recimo….polulegendarna….

  2. pope, je su li tu nedje i “kokoti”? je li i to neka stijena ala piplic i turcin?