Analiza napada Australija – Mađarska

Utakmica između Mađarske i Australije završila je 9:9. Donosimo pregled napada u prve dvije četvrtine. Igralo se jako zanimljivo, Australija sa jako puno proplivavanja, Mađarska u relativno klasičnom europskom stilu.

 

Zanimljiva su bila brojna proplivavanja Australije. Ponekad čak i kad su imali dva sidruna, pa im krilo propliva iza leđa. Ili po 2 proplivavanja u prvih par sekundi napada. Atraktivan stil, koji stvara probleme svakoj obrani. Treba imati dosta snage za taj način igre.

Vidjeli smo očajnog golmana Deckera, lošeg Stanton – Frencha. Niz pogrešaka Gilchrista i Manhercza s druge strane.

 

1:0 Australija povela preko Campbella u drugom napadu nakon potpunog puštanja dešnjak na desnom krilu, doduše krilo je bilo dosta u stranu.

0/1 iv – Mađari zavukli u desno, Denes se skrila izvukao i stalno bio na toj poziciji. Na kraju šut Daniela poluvisoko, pogodio golmana u ruku.

Loš napad Australije, dva sidruna nisu uspjela uzeti pozicije tako da je prošao cijeli napad u visokom presingu Mađara.

1:1 Vamos sam na desnom vanjskom nakon što je Younger napravio izrazito glup potez i otišao s njega ranije u napad, a Mađari su bili postavljeni blizu jer je prethodno bila dosta plitka zona Australije.

Brzi napad Mađarske, Hosny sa svoje polovice dodaje na ruku loptu suigraču koji iz odmah šutira šraubu iz zraka,ali pogađa prečku.

Zanimljiv napad Australije, ušao je netko kao drugi sidrun slijeve strane. Osim toga vanjski je raširio u krilo skroz do ruba igrališta. Nakon što je primio loptu jer se s njega povukao igrač duplirati na dva metra, ušao je prema unutra po liniji 5 metara. U međuvremenu se obrana Mađarske skupila u zonu, a Australac s desnog krila proplivava iz leđa svoja dva sidruna. Sve je završilo spuštanjem lopte sa desnog vanjskog na Kayesa koji je bio na prvoj stativi i isključenjem Deckera.

2:1 Campbell, 1/1 iv – brza i lagana realizacija s desnog vanjskog

Dobar australski bek omogućio je visoki presing svoje ekipe prvih 17-18 sekundi napada, iza toga loš šut Zalankija s desnog vanjskog.

Australija brzo gubi loptu, pa Kis zarađuje igrača više nakon dosta prostora u situaciji 5 na 5 u dolasku u napad.

2:2 Vamos, 1/2 iv – lopta nije baš dobro kružila, čak je Zalankiju ispala na vodu. Identična postavka napada kao u prvoj situaciju,samo sa izvlačenje desnog krila Vamosa. Golman Stanton –French je i u ovoj reakciji pokazao da je Australiji ova pozicija bolna točka. Dva bloka su mu čuvala bliži kut jako dobro, prvo što mora pokriti je sredina gola, ali je ostavio prostora iznad glave da mu tri lopte prođu u gol.

Već treći put u prvih 6 minuta Australija gubi loptu u prvim sekundama napada.

2:3 Harai šrauba s pozicije sidruna, sa linije 5 metara. Gilchrist neobjašnjivo mlako pokriva držeći blok, a ne igraći kao bek. Vjerojatno kriva procjena da je Harai predaleko da ozbiljan udarac, ali i u tom slučaju bi mu trebao puno jačim pritiskom otežati zamah i snagu šuta.

Najbolji napad Australije s vanjske pozicije na zonu. Lopta je jako dobro, brzo i precizno dodavana na sve tri vanjske pozicije, ali na kraju Younger pogađa stativu.

Nakon time outa Benedeka bek Australije izgurao Harai 2 metra u stranu, a još k tome na vanjskoj poziciji odličan presing s rukama u zraku i oduzimanje lopte bez faula. Rezultiralo je to isključenjem Harai pred Australskim golom.

3:3 Roach, iv 2/2. Time out Fatović. Australija je postavila 3 -3, a  lopta je kružila s lijevog na desno krilo, pa desni vanjski, pa srednji vanjski koji je preskočio prvog lijevo do sebe i dodao odmah na krilo odakle stiže realizacija. Attila Decker se ne zna baš dobro ni kretat po liniji gola, a kamoli da će obraniti.

3:4 Harai, 2/3 Iv Harai protiv Martina. Lopta je kružila 18 sekundi oko obrane, izvlačio se Denes s lijevog krila ovaj put. Nakon što je navukao obranu dao je prebačaj na desno krilo koje nije bilo u mogućnosti šutirat, ali je Younger otišao skroz na njega. Povratna lopta na vanjskog koji spušta na prvu stativu na Haraia koji zabija jer Cotterill kao srednji u obrani kasni s prelaskom sa druge stative. Australska obrana je bila dosta pokretljiva, ali su Mađari bili strpljivi i čekali su da jedan igrač zakasni i da se otvori prostor na jednoj poziciji.

 

 

2. četvrtina

Četvrti put izgubljena lopta na vanjskoj poziciji, ovaj put pred kraj napada Australije.

Opet odlična igra beka Australije, i pred istek napada kontrafaul Kisa iz nemoći.

4:4 Swift, iv 3/3, Younger na krilu fantastično okrenuo Daniela Vargu. Australija zavukla u desno, Younger se s lijevog krila izvukao skroz u 3 -3, a Swift se sa druge stative izvukao metar ulijevo i ostao sam zalaganu realizaciju. Jednostavna akcija, a obrana mađarske morala je puno bolje.

4:5 Manhercz,  iv 3/4 Kis protiv Forda. Opet izvlačenje s lijevog krila (Mađari se uvijek izvuku točno na pola puta od položaja krila i vanjskog) ovaj put mladog Manhercza koji cimanjem pa zadrškom vara Gilchrista koji bespotrebno spušta ruku u bloku i otvara prostor za udarac. Druga velika greška Gilchrista.

Kontrafaul Youngera na sidrunu.

Kontrafaul Kisa protiv Kayesa na beku.

Polukontra 5 na 4, Younger sam na desnom vanjskom i sa 4 metara šutira u Deckera, lopta mu se vraća i sada sa dva metra, malo više iskosa i sa blokom u dijagonali opet pogađa Deckera koji se dobro raskrilio. Korner.

U prve tri sekunde napada već dva uplivavanja Australaca, točnije drugoga je potezanjem sprječavao Kis pa stoga isključenje, iv 3/4. Krivo dodana lopta s desno krila prema vanjskom pa se isključeni igrač vratio, pa šut pokrivenog igrača za korner i novi napad.

Kontrafaul Kayesa na sidrunu.

Manhercz jako loša parabola na zonu s lijevog vanjskog.

TO Fatović. Prvi šut u blok na isteku napada za novo vrijeme. Pa onda pri isteku drugih 30 sekundi Roach pogađa prečku iz daljine, a golman Decker tragikomično reagira i uz puno sreće ne prima gol.

4:6 De. Varga iz peterca, Harai okrenuo Cotterilla. Jako loša obrambena reakcija Australca, naivna.

Younger izborio faul na 6 metara na lijevom vanjskom, ali šut u blok.

Manhercz opet jako loš šut na zonu s lijevog vanjskog.

iv 3/5 TO Benedek. Postavljen 3 – 3  i onda ulazak s lijevog krila na drugu stativu, a lijevi vanjski širi u krilo. Australci dobro iskaču i na kraju Vamos s igračem na ruci puca visoko preko gola s desnog krila. Nejasno je zašto Benedek mijenja akcije koje su mu do sad prolazile za zavlačenje u jednu ili u drugu stranu.

5:6 Ford, iv 4/5 opet Kis ima problema s čuvanjem igrača koji proplivava i preočito ga vuče. Australija prvo gubi 5-6 sekundi jer loše postavlja igrače (nema nikoga na lijevom krilu), a onda još dva puta spuštaju loptu na vodu u primanjima. Ali Howden s desnog vanjskog asistira na prvu stativu Fordu uz katastrofalno kašnjenje Manhercza kao srednjeg.