Mađari na korak od raja

Grčka – Mađarska 5:7 (1:2) (3:3) (0:1) (1:1)

 

Suci: Naumov (RUS), Buch (ESP); Igrač više: Grčka 3/9, Mađarska 2/9;

Dva igrača više: Grčka 0/1

 

Grčka: Flegkas, Genidounias 3, Delakas, Dervisis, Fountoulis 2, Kapotsis, Pontikeas, Kanakakis, Mourikis, Kolomvos, Gounas, Vlachpoulos, Zerdevas

Trener: Vlachos

 

Mađarska: Nagy, Torok, Manhercz, Zalanki, Vamos 2, Hosnyanszky 2, Ad. Decker, Gor Nagy 1, Erdelyi 1, Varga, Mezei, Harai 1, At. Decker

Trener: Marcz

 

 

Nakon odgledanog drugoga polufinala priznajem da mi je malo teško pisat o ovoj utakmici, toliko različitoj i sa toliko manje žara i uzbuđenja pri čemu je ulog bio na obje potpuno isti. Jeste, Grčka već nekoliko godina unazad u krugu zemalja koje na velikim natjecanjima konstantno dolaze do završnice no očito da im za sam vrh nije dovoljan kvalitet koji trenutačno poseduju. Čak je i tijek ove utakmice (na malo golova) možda njima prijao više no Mađarima, ali im ni to nije pomoglo koliko su domaći uspješno zatvorili njihove vanjske pucače.

 

 

U prvoj četvrtini, primjerice, osim gola, Grci su imali tek jedan šut, ostalo su bile u glavnom greške u dodavanjima, a Nagy je na kraju skupio čak 12 obrana. Istina, kasnije su Grci imali 4-5 stativa, ali ni to iz nekih posebno izrađenih akcija, više jer su napade morali nekako okončati. Domaći bekovi su ih pri tome „častili“ sa nekoliko igrača više podalje od 2 metra i bez lopti na sidrunima koji su se činili bezopasnima. Na početku je goste držao Genidounias, kasnije malo i Fountoulis, ali je to sve bilo što se napada Grčke tiče. Mađarska dosta dobra u obrani, ali u napadu ne toliko superiorna. Najprije su dosta šuteva uzimali Zalanki i Manhercz no nije to tako ubedljivo izgledalo sve dok nisu proradili Vamos i Hosnyanszky.

Nakon početnih 1:0, još jedno vodstvo Grčka je imala sredinom druge četvrtine (4:3) no su domaći uspjeli okrenuti do poluvremena te početkom treće najzad stigli do +2 (4:6), a Grci taj period ne uspijevaju dati gola. Zapravo ga ne daju više do samoga kraja kada Fountoulis daje svoj drugi gol. Početkom zadnje četvrtine Hosnyanszky donosi 4:7 a Grčka ne uspijeva uhvatiti priključak ni sa 2 igrača više. Tako Mađarska stiže do finala i šanse da ponovo osvoji toliko željeno zlato, za njega će im trebati i znatno veća pomoć, ovoga puta, slabo primetnoga Varge, dok Grcima ostaje šansa da se domognu makar najmanje sjajne medalje.

 

Golovi:

 

I četvrtina

Genidounias sa srednjeg u rašlje 1:0

Erdelyi – igrač više 1:1

Hosnyanszky fenomenalan gol iz okreta sa 8 metara 1:2

 

II četvrtina

Fountoulis – igrač više sa srednjeg 8 metara 2:2

Vamos nakon isteka igrača više sa desnog vanjskog 2:3

Genidounias – igrač više 3:3

Genidounias na isteku napada iz vana 4:3

Gor Nagy pogrešno postavljena obrana 4:4

Harai sa 2 metra 4:5

 

III četvrtina

 

Vamos – igrač više 4:6

 

IV četvrtina

 

Hosnyanszky iz vana 4:7

Fountoulis – igrač više 5:7