5 do 100

Za 7 dana, u petak 31. svibnja u hotelu Lacroma s početkom u 20 sati promocija je “Pet do 100”, prve knjige o Vaterpolskom klubu Jug autora Željana Konsua.

 

 

VK Jug i Grad Dubrovnik pozivaju na promociju knjige “Pet do 100” autora Željana Konsua koji je na nedavnoj izložbi “Jug – priča s Danača” najavio skorašnji završetak prve knjige o Jugu. Sam naziv govori da je klub nedavno proslavio 95 godina, a o samoj knjizi autor je nedavno pričao i za dulist gdje je između ostalog kazao:

 

“Zadao sam dva osnovna kriterija – ‘poštuj najstarije’ i ‘cijeni najveće sportske rezultate . Tako će se u knjizi moći pročitati razgovori s jugašima Hrvojem Kačićem, Davorom Pokovićem, Perom Katušićem, Pavom Dabrovićem i Lukšom Pekom koji su igrali u Portu, a svoja sjećanja je iznio i najstariji živući Jugov predsjednik Boro Kosović. Drugi kriterij je bilo teže precizirati s obzirom na uspjehe kluba i igrača. Za sportaša je najveći uspjeh Olimpijsko odličje, tako su i u knjizi predstavljeni svi osvajači medalja. S druge strane za klub je najznačajniji rezultat osvajanje Lige prvaka, stoga su predstavljeni svi članovi kluba koji su bili dio Juga kada je osvajao Ligu prvaka.”

 

Cijeli intervju na ovu temu pročitajte na: https://www.dulist.hr/zeljan-konsuo-uvijek-sam-sve-svoje-projekte-zavrsavao-pa-tako-i-knjigu-o-jugu/575309/

 

Na sam dan promocije knjiga će se prodavati po prigodnoj cijeni.