Čestitka časnih s Danača pomorcima

 

Sa malim zakašnjenjem potaknuti forumašima prenosimo čestitku časnih s Danača pomorcima povodom sv. Nikole objavljenu na dubrovniknet.hr:

    Dragi naši pomorci!

Uoči Vašega Dana i blagdana Vašeg nebeskog zaštitnika sv. Nikole naše su misli i srca posebno uz Vas na širokoj, dalekoj pučini.
Večeras smo na to dodatno potaknute orkanskim jugom koje bjesni i silovito, uz veliku huku razbija more o dančarske hridi. Dok smo škropile more blagoslovljenom vodom, upalile svijeću pred Gospom i molile da Bog čuva sve Vas na moru, nismo mogle ne misliti kako li je tek silovito more na beskrajnom oceanu kad je na Dančama ovako. Doista Vaš kruh ima i više od sedam kora…

No ipak, unatoč svemu, unatoč svim olujama i ćudljivosti velikog mora na kojem plovite, vjerujemo da će Vas Bog po zagovoru sv. Nikole i naše Gospe od Danača štititi, pratiti i sačuvati da sretno doplovite natrag u svoje matične luke, da se živi i zdravi vratite svojim kućama. Kad god Vam je teško ploviti i kad Vas pritisnu razne teškoće samo pomorcima znane, sjetite se da u jednoj maloj crkvici na hridi, pred oltarom Gospe od Danača (a uz nju je na slici i Vaš zaštitinik sv. Nikola) uvijek netko bdije i šapće molitvu za Vas daleke, u plavom beskraju, a opet nama tako bliske. Jer ovo je na poseban način i Vaša crkva, Vaša Gospa i Majka koja Vas uvijek prati.

Želeći Vam dobro more, upućujemo iskrene čestitke za Vaš blagdan uz najsrdačnije pozdrave,

Vaše časne sa Danača

4 komentara na “Čestitka časnih s Danača pomorcima”

  1. Rade, a gdje je neka šala/analogija/poveznica s koktelima i ležaljkama….

  2. rade posto si pragmatičan otkad si izabran za prezidentea. nema više šala ni s crkvom ni hdz-om

    1. Shvatio je da s pozicije predsjednika predstavlja ne samo sebe, već i VU Danče. E kad bi neki naši političari pokazali ovoliko diplomatskog pristupa ko Rade, EU bi tražila da ih primimo u Hrvatsku a ne obratno