Final6 za kadete

 

    U Kranju se slijedeća 4 dana Final6 za kadete (1997. godište i mlađi). Pravo nastupa imaju 3 najuspješnije ekipe sa kupa Hrvatske (1. Mornar, 2. Medveščak i 3. Jug), ali su Mornari odustali od nastupa zbog nedostatka novaca. I Jadran je kao 4. odbio nastupiti, pa je ko treći hrvatski klub uskočila Mladost koja je ostala 5. na kupu.

    Sjetimo se da su Jugaši lani odustali od nastupa na Final6-u koji se održavao u Splitu, a sad se ide u Kranj pa je očito da je najgore doba krize iza kluba.
    Iz Crne Gore dolaze 2 kluba, Primorac i Jadran, a Sloveniju predstavlja reprezentacija u ovom uzrastu.

    Jugaši su od Medveščaka u polufinalu kupa u Splitu poraženi sa 7:6, sa Mladostašima nisu igrali. Sa crnogorskim klubovima su igrali turnire iz serije „Olimpijske nade“. Primorac je u ovom uzrastu dominantan i završio je sva 4 turnira bez izgubljenog boda, a Jadran je pobjeđivao sve ostale osim što je Jug izborio neriješeno s Novljanima u Gružu. Slovenci su ranijih godina bili „topovsko meso“ za sve ostale ekipe.

RASPORED I SATNICA TURNIRA “FINAL 6”

1. KOLO    ČETVRTAK, 31.03.     
 18:00     SLOVENIJA – MEDVEŠČAK    
 19:00     MLADOST – PRIMORAC    
 20:00     JUG – JADRAN (HN)    
 
2. KOLO     PETAK, 01.04.    
 09:00     JADRAN (HN) – PRIMORAC    
 10:00     SLOVENIJA – MLADOST    
 11:00     MEDVEŠČAK – JUG
    
3. KOLO     PETAK, 01.04.    
 18:00     JUG – MLADOST    
 19:00     MEDVEŠČAK – JADRAN (HN)    
 20:00     SLOVENIJA – PRIMORAC    
 
4. KOLO     SUBOTA, 02.04.    
 18:00     SLOVENIJA – JADRAN (HN)    
 19:00     JUG – PRIMOARC    
 20:00     MEDVEŠČAK – MLADOST    
 
5. KOLO     NEDJELJA 03.04.    
 09:00     MORNAR – JADRAN (HN)    
 10:00     PRIMORAC – MEDVEŠČAK    
 11:00     SLOVENIJA – JUG    

Brončani kadeti Juga sa kupa Hrvatske u veljači:

Mladen Miloslavić, Teo Dadić, Ivan Merčep, Mateo Čagalj, Mihael Crnčević, Luka Karaman, Nikša Orlić, Nikola Pavličević, Mario Režić, Kristijan Šturica, Vlaho Ljubić, Ivan Car, Toni Jarak i Antonio Lakić. Trener: Maro Balić.

A trener Balić je nakon kupa za jug.hr (cijeli izvještaj s kupa)  izjavio:

„Moram biti zadovoljan jer smo pokazali veliki napredak u odnosu na prošlu godinu kada je ova generacija bila peta. Nažalost, najlošija utakmica na turniru nam je bila ona polufinalna, tako da smo nes(p)retno izgubili mogućnost igranja u finalu. Ali vrlo sam ponosan jer su se momci digli u posljednjoj utakmici i osvojili broncu – kazao nam je odmah po završetku utakmice Maro Balić, dodavši kako je cijela momčad zaslužna za ovaj lijepi uspjeh, uz poseban učinak Tea Dadića, Mihaela Crnčevića i Nikole Pavličevića, te Tonija Jarka, koji je po Baliću bio najbolji vratar turnira (riječ je o mladiću koji je godinu mlađi od uzrasta koje se natjecalo).“