Finale EP-a: Srbija – Crna Gora 10:8 (1:3, 2:1, 3:2, 4:2)

 

U tijeku je utakmica za treće mjesto u kojoj Mađari dosta bolje igraju i trenutačno vode 5:2 u prvoj polovici druge četvrtine. Igrači koje ćemo uskoro gledati u finalnoj utakmici doli su prije par minuta i počeli sa zagrijavanjem u malom bazenu.

 

 

 

Pratite povremene komentare tijekom finala na dance.hr-u

 

Mađarska je pobjedila Grčku 13:10 u nekvalitetnoj utakmici bez ritma i previše želje od strane Grka. Za 20-ak minuta kreće finale, a za 6 mimuta igrači dolaze na predstavljanje. U Areni trenutno ima ponešto praznih mjesta, gledatelji još pristižu za novi rekord u broju gledatelja.

 

Sve je puno i utakmica upravo kreće. Sudački dvojac su Margeta i Stavridis. Margeta počinje na strani od zapisničkog stola, a Stavridis na strani gdje su klupe.

Odličan ulazak CG u finale. Vodili su prve tri minute 0:2, nakon golova Vukčevića i Ivovića u prva napada. Petrović i Jokić dobili su po izbačaj protiv Pjetlovića, a onda je Ivović odigrao odličn, ali Aleksić fenomenalno pogađa na zonu s sv. Odmah idući napad Nikola Janović nakon još jedne odlične akcije s igračem više donosi 1:3.

Crna Gora odlično i u jako visokom tempu igra prvih osam minuta. Točno što je ovoj utakmici trebalo kako bi imali zanimljivo finale. Srbija ima igrača više 0/3, nisu uspjeli u niti jednoj situaciji izraditi situaciju za kvalitetan udarac. I ovaj jedini gol zabili su na isteku napada kad je obrana Crne Gore bila fenomenalna. Biti će zanimljivo pratiti može li CG pratiti ovaj tempe do kraja, odnosno hoće li Srbija kao i u ostalim utakmica dići tempo u drugoj polovi druge četvrtine.

____________________________________________________________________________________

Odmah u prva dva napada Srbija dolazi na 3:3. Pa jako bitan igrač više CG, ali Nikola Janović šutira u blok tako da CG nije uspjela odmah vatiti vodstvo što bi im psihološki bilo jako bitno. Drugi napad u nizu CG radi leteću izmjenu, teško je pratiti ovaj tempo igre. I Jokiić i Petrović imaju po dvije osobne. Prvo upitna odluka Margete, vjerojatno je blo isključenje nad Mlađanom, a onda definitivno pogreška Stavridis kada je sudio isključenje PEtroviću iako je Nikić pucao, a Šćep obranio.

Crna Gora koristi dva igrača više i opet vodi, 3:4. Imamo još jednog igrača više za srbiju i opet jako loš šut Aleksića i Srbija je na 1/6 s igračem više. Nešto nezamislivo do sada. Crna Gora ulazi u drugo poluvrijem s vodtsvom.

____________________________________________________________________________________

4 minute prve samo gol Srbije u prvom napadu kada Mandić iz drugog pokušaja neobravnjivo tabija. Iza toga 3 nerealizirana igrača više, 1 SRB i 2 CG. Nije bilo niti udaraca. Obrane s igračem manje fanstastične. Petrović je izletio s 3 osobne.

Jako bitan igrač više za CG i fenomenalan asist Draška na Darka Brguljana na drugu stativu i CG vodi 4:5. Potpuno ravnopravna utakmica do sada.

CG obranila igrača manje fantastičnim iskakanjima na igrače i na kraju Darko Brguljan preagresivno skočio na Filipovića pa odmah novi igrač više kojega zabija baš Filipović za 5:5.

Odmah Darko Brguljan vraća vodstvo uz ogromnu pomoć golmana Mitrovića i nešto manju Mandića koji ipak nije mogap očekivati da će njegov golman tako loše reagirati na udarac pod pritiskom s krila. 5:6

TO Srbija 0:37

Isključenje Ivovića protiv Pjetlovića bez lopte 0:18 do kraja i gol Prlainovića 5 sekundi prije kraja i Srbija po prvi put četvrtinu završava u egalu. Svaka čast Crnoj Gori koja je u najmanju ruku ravnopravna u ovom finalu i pokazala nam je da je Srbija također momčad s ove planete.

_____________________________________________________________________________________

Prvo vodstvo Srbije preko Ćuka na zonu u drugom napadu u zadnjoj četvrtini. Prethodno Ivoviću ozljeđen prst. Pokušao se odmah vratiti Leka, ali nije išlo morao je izađi opet na klupu nakoj jednog napada. Draško nerezonski šutira s igračem više. 5:03 Gojković zove time out.

Nikoli Janoviću suđen kontrafaul, a Pjetlović zabija gol za 8:6 sa 6 metara iz faula i pokazuje klasu i u šutersom dijelu. CG ne koristi igra više, a s druge strane Jakšić s druge stative pogađa za 9:6. Odmah uzvraća Radović iz faula s desnog vanjskog. Šteta za CG da nismo vidjeli više njegovih pokušaja u ovom stilu.

Zabija i Nikola Janović iz samog kuta s igračem više, probija Pjetlovića kroz ruke i 9:8 na 2:16. Ivović odličan na beku i novi napad CG.

Na kraju je sve rijeseno golom Aleksica iz kontre 2 na 1 nakon sto je dobro isplivao golman Pjetlovic i digao loptu sidrunu N. Janovicu.