Španjolska peta

 

U iznimno fizičkoj utakmici, pogotovo obzirom da je bila tek za 5. mjesto, Španjolska je pobjedila Italiju 8:7. Navodno će bolji plasman ovdje donijeti lakši ždrijeb na olimpijskim kvalifikacijama.

 

 

Španjolska je vodila od početka do kraja uz samo jedno izjedančenje Italije na 6:6 u trećoj četvrtini. Utakmicu je obiježilo jako puno iskljčenja, tj. osobnih pogrešaka. Italija je imala 12 sobnih, a Španjolska čak 18. Bilo je jako puno dvostrukih izbačaja koji su većinom pomogli Italiji da ima pristoju realizaciju u prvom dijelu utakmice.

Prva četvrtina čak 4 igrača više, od čega posljednji dvostruki za Italiju, a za Španjolce niti jedan. Aicardi je sidrun koji jako puno radi, giba se brzo lijevo desno i na zonu, dok je s druge stran Sziranji bio dosta nemoćan. Talijani su promašili prva tri, a iz dvostrukog igrača više sz zabili prvi gol. Prije toga su Španjolci zabili iz dvije kontre i danas su i kasnije pokazali da ipak imaju kvalitetnu tranziciju.

Na poluvrijeme se otišlo s 6:3, a onda u tijeku treće Italija zabija 3 gla u nizu za neriješeno. Ipak mladi 18-godišnji Tahull zabija sa stative igrača više i Španjolska sa 7:6 ulazi u zadnjih 8 minuta.

 

Molina je zabio fenomanaln gol na zonu na pola četvrtine do kraja za 8:6, a samo mu je Giorgetti na sličan način uzvratio 2:20 do kraja. Imala je Italija igrača više u zadnjoj minuti, ali nisu uspjeli realizirali. Pokušali su odigrati na stativu, ali je obrana spriječila šut. Jako loš igrač više s obje strane. Napadi na zonu nisu uspjevali pomaknuti obrambene igrače i osloboditi prostor za kvalitetan šut. Španjolska je imala 3/11, čak nisu realizirali niti dva igrača više. Italija je imala na kraju 5/14 s time da su imali 3/3 s dva igrača više, a dakle 2/11 6 na 5.