Jug ide u stečaj?!

    Odvjetnici građevinske tvrtke Brodosplit inženjering pokrenuli su postupak za otvaranjem stečaja nad VK Jug. Naime ta firma potražuje 400.000 kn još iz 2000. godine kad je postavljala pomični krov nad bazenom u Gružu.


Zbog potreba treniranja za neplaćeni iznos su izvršili radove na bazenu u Kuparima na kojem su jugaši trenirali i igrali u vrijeme rekonstrukcije gruškog bazena. U međuvremenu dug se, zbog kamata, gotovo udvostručio i sada iznosi oko 700.000 kn. Iz splitske građevinske tvrtke kažu da su pokrenuli stečajni postupak jer se grad Dubrovnik, kao investitor,  već dugi niz godina na razno razne načine izmotava i izbjegava platit traženi iznos.

4 komentara na “Jug ide u stečaj?!”

  1. e da nisu podbacili na final4-u, mogli su tamo namaknut oko 130 000 kuna. a s trećim mjestom su dobili samo 44 000. a ništa ili će novi/stara gradonačeln(ik)(ca) to ipak platit, ili će jugaši morat prodat jedan stan u solitudu. navodno je samo zemljište vrijedilo više od 2 mil kuna pa im neće bit neki problem.

  2. ko se obvezao taj neka plati, a to je još jedno od predizbornih laži…

  3. najnovije vijesti vezane uz ovaj stečaj:
    interviev s vladom sanaderom, direktorom brodosplit inženjeringa, koji kaže da je nakon dugog natezanja bio prisiljen tražit otvaranje stečaja na jugom jer su vukli za nos 9 godina. šuja mu se nije htjela javit nego je uvijek imala drugih obveza, sad u saboru, sad u kanadi, pa u americi… nekoliko puta su povlačili zahtjev za stečajom kad bi dobili obećanje da će ih platit. oprostili su bili pola kamata, i pristali na isplatu u 3 rate, ali ništa do danas

    a sve je krenulo kad je jug zadržo 280 000 kn (predsjenik je tada bio konsuo) od 400 000 koliko je grad uplatio na račun juga jer je jug vođen kao nositelj investicije umjesto grada. ko bi sve te pravne zavrzlame razumio i ko je kaga tu htio na… i ko se htio omastit.
    uglavnom jugov račun je blokiran od prosinca.

  4. i buconjić pita hrnića koje su šanse da jug završi u 4. ligi?! pa koji je on krebil. čito je da u većini europskih NOGOMETNIH liga klub kad proglasi stečaj ode u prvu amatersku ligu, što je najčešće 4. rang natjecanja.