Mlađi juniori Juga ostali 6. na PH

Lovre Miloš
  
 
    
     Protekli vikend u Šibeniku je odigran završni turnir Prvenstva Hrvatske za mlađe juniore. Jugaši su osvojili tek 6. mjesto nakon što su na zimu osvojili srebrenu medalju. I to su poraženi tek nakon produžetaka u finalu. Naslov prvaka zaslužili su igrači Jadrana. U polufinalu su bile tri iste ekipe kao na zimu Jadran, Šibenik i Mornar, a Mladost umjesto Juga koja je također izgubila u finalu.

     Problemi jugaša počeli su puno ranije. Zbog nediscipline zbog koje su znali biti i izbacivani s treninga trener Aljoša Lončarić odlučio je da Kolić i Tadić neće s ekipom u Šibenik. Matušić je bio ozlijeđen pa isto nije igrao, a najbolji i ključni igrač kupa, golman Popadić je neposredno prije prvenstva 10 dana bio bolestan. Sve to skupa dovelo je do toga da  su jugaši i od Mladosti i od Mornara više nego uvjerljivo poraženi s tim da su na obje utakmice već u prvoj četvrtini primili po 5 golova koliko na kupu nisu primali u cjelim utakmicama.
     Neigranjem Kolića bili su prisiljeni krpat se na poziciji sidruna gdje se najviše žrtvovao Fatović iako inače vanjski igrač. Ako bi se u lošem nastupu koga moglo izdvojit u pozitivnom smislu, to su bili upravo Marino Fatović koji je bio i najbolji strijelac Juga s 9 golova, Luka Špetić te Toni Popadić koji nije bio na svom najboljem nivou s obzirom na bolest, ali se trudio.
     Dosta igrača (Kolić, Čučka, Čulić, Monković, Jovanović…) i dogodine ostaje u ovoj kategoriji pa ćemo vidjet hoće li bit uspješniji.
 
 
     Jadran je pobijedio u 4 utakmice uz poraz od Šibenika u posljednjem kolu u skupini kad su već osigurali prvo mjesto. Zasluženo su slavili pod vodstvom trenera Marijana Smoje. Za najbolje igrača je proglašen mladostaš Lovre Miloš. A osim njega igrom su se iskazali Luka Bukić, Ivan Marcelić (proglašen za najboljeg golmana) i Andro Gagulić iz Mladosti, Marino Divković iz Jadrana. Iako je Mornar također podbacio – pad s 1. na 4. mjesto uz poraz 10:5 u polufinalu, kod njih su se istakli Marino Čagalj i Slavko Ćalić i još bi istakli golmana POŠK-a Tomislava Ančića.

 
 

Pobjednička ekipa Jadrana
 
 
Jugaši

 

kompletnu fotogaleriju sa PH iz Šibenika možete pogledat na Facebooku – link

foto by: Danko Jerković