Pravila „Red Bull sidruna“

 

Iako manje više svi znaju kako se igra viktorija, u Red Bull sidrunu dodali smo pokoje pravilo poput kratkih isključenja, udarca iz faula… Na svakom kvalifikacijskom turniru najviše može nastupiti 16 ekipa. Prijaviti se možete preko prijavnice koju preuzimate na linku: PRIJAVNICA. Popunjenu je pošaljite na redbullsidrun@redbull.hr.

 

Ako se popuni svih 16 mjesta u pojedinom gradu, ostale ekipe su na čekanju ako tko od onih koji su se ranije prijavili eventualno odustane. Prijaviti se možete samo za jedan od 3 kvalifikacijska turnira (upišete grad na prijavnici). Ekipama iz Zadra i Splita koje se plasiraju u finale organizator plaća troškove puta i smještaja u Dubrovniku, a pobjednička ekipa s finala odlazi na utrku Formule 1 na Hungaroring 28.7.2013.

Pravo nastupa imaju svi građani RH 15 do 55 godina koji u posljednje 3 sezone nisu nastupili u službenoj seniorskoj utakmici. Detaljnije u pravilniku ispod.

 

Pravilnik:

1. Igra se tri na tri, odnosno dvije momčadi s tri igrača (+ 1 zamjena) igraju jedna protiv druge na jedan gol, vratar je nezavisan igrač (isključivo profesionalac).

2. U svakoj ekipi su tri igrača i jedna zamjena. Nitko od prijavljenih igrača ne smije biti mlađi od 15 godina odnosno stariji od 55 godina. Igra se s loptom 5 na standardni gol.

3. Pravo nastupa imaju svi građani Republike Hrvatske koji posljednje tri godine nisu nastupili za seniorsku ekipu bilo koje vaterpolo lige pod Hrvatskim vaterpolskim savezom niti u bilo kojoj međunarodnoj ligi.

4. Rok za slanje prijava je najkasnije 24 sata prije početka natjecanja, isključivo na redbullsidrun@redbull.hr uz popunjen obrazac prijave. Maksimalan broj ekipa po kvalifikacijama je 16.

5. Igra se tri kvalifikacijska turnira: 29.6. u Dubrovniku, 5.7. u Zadru, te 6.7. u Splitu. Kvalifikacije se igraju po knock-out sistemu. Finale će se održati 13.7. u Dubrovniku.

6. Ekipama iz Zadra i Splita koje se plasiraju u finale, troškove puta i smještaja plaća organizator.

7. Pobjednička ekipa je ona koja prva dođe do 11 golova. U slučaju da utakmica traje 15 minuta, pobjednička ekipa je ona koja se po isteku 15. minute nalazi u vodstvu. Ako je rezultat po isteku 15. minute neriješen, igra se dodatne 3 minute te se po potrebi izvode peterci.

8. U finale natjecanja plasiraju se po dvije najbolje ekipe iz sve tri kvalifikacijske utakmice.

9. Način igranja finalne utakmice odredit će direktor natjecanja 24 sata prije same utakmice.

10. Vrijeme za napad ograničeno je na 30 sekundi. Minimalna dopuštena udaljenost od vratara jest 2 metra.

11. Dopušteno je šutiranje iz prekršaja s najmanje pet metara od gola.

12. Loptu u teren ubacuje vratar okrenut leđima prema igračima.

13. Nakon vratarevog izvođenja, najmanje dva igrača iz iste ekipe moraju dodirnuti loptu prije udarca na gol.

14. U trenutku kad vratar dodirne loptu napad se prekida i lopta se ponovno izvodi.

15. Ako se lopta odbije od stative ili prečke te se vrati u teren bez da ju je vratar dotaknuo, najmanje dva igrača iz iste ekipe moraju dodirnuti loptu prije udarca na gol.

16. Ako lopta dodirne ili pređe poprečnu liniju terena, to je korner. Nakon tri kornera slijedi peterac. Ako lopta nakon bloka obrambenog igrača dodirne poprečnu liniju terena, nije korner.

17. Sudac ima pravo isključiti igrače koji se ne drže pravila. Ako dođe do isključenja, igrač mora dodirnuti označeno mjesto na poprečnoj liniji terena te se odmah može vratiti u igru. Broj isključenja nije ograničen, ali postoji isključenje s pravom zamjene za pretjerano agresivne igrače.

18. Svi igrači su obavezni igrati u kupaćim gaćicama i s vaterpolo kapicom.

19. Zabranjeno je igranje u alkoholiziranom, drogiranom ili bilo kojem drugom stanju koje narušava fizičke i psihičke sposobnosti igrača. Nesportsko ponašanje bit će kažnjeno isključenjem iz natjecanja.

20. Prijavom u sustav natjecanja natjecatelj potvrđuje da je pročitao pravila natjecanja i da u slučaju bilo kakve fizičke ozljede neće imati potraživanja prema organizatoru natjecanja.

21. Organizator ima pravo izmijeniti pravilnik u bilo kojem trenutku prije i za vrijeme natjecanja.