Lončar je najbolji svjetski sidrun

izvor 24sata.hr, foto: Igor Kralj/Pixsell

 

Danas su na redu Boško i Provokator koji su zajedno dali naviše bodova Lončaru koji se probio na drugo mjesto i puše za vrat Suknu. Osim njih dvojice još je Garcia dobio glasove od svih dosadašnjih izbornika.

 

 

 

Boško je kao i uvijek spomenuo još pokojeg igrača jer iako se čini puno nije se uvijek lako odlučiti za određenu petoricu:

 

 

Moj izbor:

 

1.       Sandro Sukno

2.       Luka Lončar

3.       Marko Bijač

4.       Maro Joković

5.       Xavi Garcia

 

Kriteriji (ovim redom)

1.       Rezultati reprezentacije (svjetsko zlato)

2.       Rezultati kluba

3.       Osobni doprinos tim rezultatima

4.       Službene nagrade

 

Radi se o igračima koji su kao reprezentativci bitno doprinjeli osvajanju SP, a, osim Sukna, i u uspjesima Juga. Najbolji su ili među par najboljih u svijetu na svojoj poziciji.

 

U ovako uspješnoj godini za puno odličnih igrača, koji ispunjavaju većinu kritetija, nažalost nije bilo mjesta u prvih 5 (Macan, Bušlje, Fatović, Obradović, Šetka).

 

Ne samo iz vaterpolskih razloga nadam se da će Sandro  uspješno riješiti svoje zdravstvene probleme.

 

 

Provokator je prvi koji je istaknuo Bušljine igre u protekloj godini:

 

1. Luka Lončar – najbolji centar na svijetu i uz Sukna i Bušlju najzaslužniji za naslov svjetskog prvaka. Što Jug napravi od čovjeka.

2. Andro Bušlje – na svjetskom prvenstvu je napokon odigrao kako može i zna, a kad je tako onda je najbolji bek na svijetu.

3. Xavi Garcia – odličan pregled igre, odličan osjećaj za asistenciju, odličan šut uz sve to i nevjerovatno inteligentan igrač.

4. Marko Bijač – malo lošiji ove godine nego 2016., ali svejedno uz iritantnog Mađara najbolji golman na svijetu.

5. Sandro Sukno – najbolji svjetski igrač prošle godine, ali minus mu je što ne preuzima Reša tako da samo bod za njega.