Počinju prijave za Divlju ligu!

    Već nekoliko puta dogodilo da se Turčin prijavi među prvim ekipama, a jedne godine čak i prvi (ako se ne varam). Pa da i ove godine ne iznevjere tu tradiciju neka požure jer sutra, 1. srpnja, počinju prijave za 26. izdanje Prvenstva dubrovačkih kupališta u vaterpolu, popularnu Divlju ligu. Prijave se, već tradicionalno, primaju u Caffe baru Giro u Tommy-ja.

PRAVILA VATERPOLA

    Nervira li vas kad se u nogometu igrač vodeće momčadi previja na travnjaku pet dana na nepostojeći faul ili da se praktički stigneš otuširat dok golman namješta loptu za ispucavanje, a kad se vrše izmjene??!…dok se on prošeta s druge strane, usput čestita sucu i pokojem igraču, pa preda kapetansku traku, pozdravi s publikom, izljubi s igračem koji ga mijenja…. (inače 4. sudac je prezauzet da ga opterete odgovornošću i o letećim izmjenama ??) Uvijek sam se pitao zar nije vrijeme da se neka pravila mijenjaju?

Juniorski kup: Medveščaku naslov, Jug brončani

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mladost – Medveščak        5:7 (0:2, 1:2, 1:3, 3:0)

    Uvjerljiva pobjeda Medveščaka koji je na kraju treće četvrtine vodio 7:2 i gotovo prestao odlazit u napad (većinom samo po 3-4 igrača u napadu) i odlučio se na čuvanje lopte što su Mladostaši iskoristili u zadnjoj četvrtini i uljepšali rezultat. Po dosad prikazanom sam i očekivao pobjedu žuto-plavih, ali mi je bilo nejasno kako su u skupini izgubili i to čak 9:4. Tako su igrači trenera Mrzljaka osvojili oba ovogodišnja naslova.

Odlučio zadnji peterac, finale juniorskog kupa Medveščak – Mladost

    Medveščak – Jug    12:11 (1:2, 3:2, 1:1, 2:2 – 1:1, 0:0 – 4:3)

    U iznimno zanimljivoj i neizvjesnoj utakmici više znanja i sreće su na kraju imali igrači Medveščaka i plasirali su se u sutrašnje finale. Da je bilo obrnuto isto ne bi bilo nezasluženo. Na kraju je „tragičar“ ispao najbolji Jugaš Ivanković kojem je golman Medveščaka  Selem obranio peterac u posljednjoj petoj seriji.

Tereza u novoj Knjazovoj emisiji

Tereza Kesovija trenutno snima sa Knjazom epizodu njegove nove serije. U ovom nastavku Tere se druži sa pankerima i pokušava shvatiti i postati jedna od njih. U sklopu tog projekta Tere se okušala na pozornici “Ideš! Festa” sa pankerskim bendom, prigodno kostimirana pokušala je izvesti obradu Sinatrinog “My Way”.

Juniori Juga u polufinale s prvog mjesta u grupi

    U trećem kolu skupine A završnice Kupa Hrvatske za juniore sastale su se neporažene ekipe Juga i Šibenika. Pobijedio je Jug i u polufinalu očekuje poraženog iz utakmice Mladost – Medveščak koja se igra kasnije večeras. S obzirom da je na zimskom Prvenstvu Medveščak bio prvak (Mladost 4.) očekuje se da će to bit Mladostaši.

“Vrati se (remix!)” u borbi za Veronikinu lubanju

Za konkurenciju na ovogodišnjeg Sedmom Tabor Film Festivalu – festivalu kratkometražnog filma, prijavljen je film “TURČIN DANČE – Vrati se (remix!)”. Kratkometražni film snimljen u obliku glazbenog broja čija se radnja vrti oko grupe ‘wanna-be’ vaterpolista. Oni okupljeni u dubrovačkom klubu “Turčin Danče” (koji se natječe u godišnjem izdanju lokalnog vaterpolo turnira “Divlja liga”), nizajući video isječke pozivaju jednog njihovog suigrača da se vrati u njihov klub – stoji u službenoj prijavi za film. 

Intervju s Nikolom Sutićem

    Jučer se u Cityja sastao konzilij dance.hr u sastavu: Zambata, Ogs, Pop, Rg i Goran, sa starim Dančarom (oprostit ćemo mu Palace) i igračem Šibenika Nikolom Sutićem. Intervju je vođen pod Goranovim oštrim novinarskim perom, a sastojao se većinom od vaših pitanja  s foruma. U nastavku saznajte više o Nikolinim razmišljanjima o vaterpolu i Divljoj ligi (osim šokantne činjenice da više nikad ne bi sjeo na užarenu klupu Turčina)!