Odlučio zadnji peterac, finale juniorskog kupa Medveščak – Mladost

    Medveščak – Jug    12:11 (1:2, 3:2, 1:1, 2:2 – 1:1, 0:0 – 4:3)

    U iznimno zanimljivoj i neizvjesnoj utakmici više znanja i sreće su na kraju imali igrači Medveščaka i plasirali su se u sutrašnje finale. Da je bilo obrnuto isto ne bi bilo nezasluženo. Na kraju je „tragičar“ ispao najbolji Jugaš Ivanković kojem je golman Medveščaka  Selem obranio peterac u posljednjoj petoj seriji.

Utakmicu su bolje otvorili Jugaši, već u prvom napadu Josip Šutalo je zaradio i realizirao peterac. Na 2:0 povisio je Ivanković šutom iz faula. „Medvjedi“ smanjuju na 2:1 s desnog vanjskog od stative u leđa golmanu Bijaču pa u gol. Opet gol Šutala s dva metra, uz malo sreće lopta se odbila do njega i šraubom je pospremio u gol. Medveščak je opet zabio s desnog vanjskog (Milaković kojeg Mladost hoće dovest) na zonsku obranu Juga i opet sretno od stative u ruku golmanu pa u gol. Bilo je još 2 šuta u prečku koja su ostali na crti, pa se tu sreća vratila Jugašima. Inače danas je zonska obrana puno bolje funkcionirala, a i Bijač je bio sigurniji na golu. Posljednji put dva razlike za Juga. Opet gol s dva metra, uplivo je Ivanković, bek nije gledo loptu i vrlo efektno visoka lopta iz vanjske linije, i prijenos u gol . Dva brza gola Medveščaka. Prvo s igračem više (Kolar), pa iz peterca Milaković drugi put. Oba sidruna Medveščaka (GeratovićĆuk) su pravi divovi, i odlično igraju. Ako ne postanu pravi, seniorski, igrači bit će to veliki propust trenera. Možda bi i Jug mogo razmislit i dovest jednog od njih dvoje kao zamjenu za Smodlaku, kad se umirovi, jer je juniorska ekipa Juga bez sidruna, pa je tu poziciju krpo Šutalo.
    Kolar je doveo Medveščak po prvi put u vodstvo, a uskoro je Ivanković svojim trećim golom izjednačio na 5:5 i tako se učlo u posljednju četvrtinu. Opet su Zagrepčani u naletu. I zabijaju dva gola zaredom. Prvo gol utakmice. Sidrun Medveščaka Ćuk, je s 3 igrača na sebi uspio zabit šraubu i dignut publiku na noge, a zatim i jedan polušut sa sredine s 6 metra i 7:5. Jugaši se ne daju i u dva napada zaredom zabijaju. Kad je Jug bio dosta nemoćan u napadu jer se Šutalo izmorio igrajući cijelu utakmicu ko sidrun, Ivanković je ponovo preuzeo odgovornost i iz faula s 7 m zabio četvrti gol 3:20 do kraja. Slijedeći napad igrač više i sa sredine Hrvoje Benić izjednačuje na 7:7 2 min do kraja. Zadnji napad je imo Medveščak i velika pogreška suca (sudili su Periš i još jedan prvoligaški sudac kojem nažalost ne znam ime). Sidrun Medveščaka je okreno Benića i zabio gol, ali sudac je ranije sudio izbačaj i pokazo veliki nedostatak osjećaja za igru. Jug se uspio obranit, ali je u produžetke ušo bez dva beka. Macan je već krajem 3. četvrtine dobio tri izbačaja, a Benić upravo sada.
    U prvom produžetku Jug opet dolazi u vodstvo. Zabio je Maro Martić, ali 2 sek do kraj prvog produžetka Kolar zabija svoj treći gol i s igračem više postavlja konačnih 8:8 jer u drugom produžetku nije bilo golova. Zadnju priliku su imali „Medvjedi“ koji su imali igrača više zadnjih 8 sekundi nakon što je napad ranije Periš „previdio“ sudit izbačaj nad jednim Jugašem i još k tome mu sudio kontrafaul.
Peterci:

1:0    Ravlić
1:1    Šutalo
2:1    Kolar
2:2    Martić
3:2    Milaković
3:2    Bautović (momak koji je osvojio svih 6 lopti u plivanju) – obrana Selema
3:2    Curiš – obrana Bijača
3:3    Jugaš br. 2
4:3    Geratović
4:3    Ivanković – obrana Selema


Mladost – Šibenik    11:5 (2:0, 2:0, 2:3, 5:2)

    

    Prvo polufinale je bilo puno manje uzbudljivo. Igrači Šibenika nemaju sidruna i fizički su nešto slabiji od ostalih polufinalista i to ih je koštalo. Imaju odlične pucače, koji danas nisu imali baš sreće (nekoliko stativa dok se lomio rezultat u početku) te fenomenalnog golmana Jukića. Mladostaši imaju dva ljevaka (jedan od njih Živković koji je počeo sezonu u seniorskoj ekipi, ali se ničim nije istico od drugih igrača ovog uzrasta), a opet su im igrali zonu na desnoj strani pa čak i na desnom krilu. Zato im je drugi povremeni član seniorske ekipe, Martinić bio odličan i uvjerljivo najbolji igrač utakmice s 6 golova (od prvih 9). Zabijao je iz kontri s ljevog krila, ili udarcima s lijevog vanjskog. Do poluvremena je bilo 4:0, a onda se i Šibenik probudio u napadu i počelo se igrat gol za gol do 9:5. Šibenik je boljeg rezultat koštao i loš igrač više, gdje su uporno pokušavali odigrat 3-3, ali su se vanjski igrači premalo raširili i tek su negdje iz 8-9 pokušaja na samom kraju utakmice prvi put uspjeli zabit. Ne bi uspjeli niti izradit priliku za šut, a otegotna okolnost im je bila što u ovom uzrastu igrač više traje samo 10 sekundi.

4 komentara na “Odlučio zadnji peterac, finale juniorskog kupa Medveščak – Mladost”

  1. Koliko su bliski Mladost i Medvescak, tj. da li talentovani igraci Medvescaka predstavljaju i buducnost Mladosti ili ta dva kluba nemaju nikakve veze?

    1. talentirane igrače medveščaka mladost upropasti. a mladost može dovest koga poželi iz medveščaka jer je financijska razlika između ta dva kluba ogromna.

  2. Jadna nam je ta skola vaterpola kad neki Martic opet igra u mladjim kategorijama, nista od njega nece biti kao ni od nasih Martica

    1. vjerojatno neće bit seniorski igrač jer je fizički preslab za moderni vaterpolo.