Četvrtfinale odgođeno za nedjelju

  

    Zbog lošeg vremena utakmice četvrtfinala Divlje lige neće se igrati u subotu, 31. srpnja već u nedjelju, 1. kolovoza. Mjesto odigravanja ostalo je nažalost isto, igra se na Porporeli, a početak svake utakmice je 45 minuta ranije.

 

Najava 1/4finala Divlje lige 2010

 

    Danas na Porporeli (s obzirom na najavljeno jako jugo i nevrijeme možda se đegod prebaci – u igri Copa i Bellevue) igraju se sve 4 četvrtfinalne utakmice. Mislim da je ovo prvi put otkako je uveden ovaj sustav natjecanja da se sva 4 četvrtfinala igraju u jedan dan. Igraju:

Počelo je

     Došo je i taj dan, počelo je ono što svi Hrvati s nestrpljenjem očekuju – sraz talenata na Dančama na male, koji se od ove godine zove “Marko Baldun”.
     I imalo se što za viđet, i poteza i potencijala, samo neki loše informirani kvazisportski direktori kvazieuropskih klubova traže pojačanja po Južnoj Americi, umjesto južnoj Hrvatskoj, točnije Dubrovniku, preciznije Dančama.

S bare na baru: Osvojili Sutić i Brković

     Otvorit ću članak o ovogodišnjem natjecanju „S bare na baru“ s ne baš direktno vezanom temom. Naime natjecanje je kasnilo jer sam zapeo u gužvi oko Grada, i na kraju mi je trebalo sve skupa ura vremena da dođem iz Mokošice do Danača.

Pregled 3. kola grupa C i D

 

 

   Završno kolo prije 1/4finala odigrano je na Dančama umjesto u Šulića jer Pilari nisu postavili teren. Skupilo se puno ljudi, kao rijetko kad na Dančama. Najviše je došlo prvih susjeda iz Pila i Šulića jer su osim utakmice i zagradelali. Čak su se i prijavili na dančarski nogometni turnir.

 

 

Copa – Penatur        3:6 (1:2, 1:0, 0:1, 1:3)

    Utakmica koja je odlučivala o poretku grupe C i pozicijama za 1/4finale. S obzirom da su obje ekipe dosta teretne očekivala se plivački ne baš jaka utakmica. Međutim, to je bilo još i izraženije pa su neki komentirali da su brzi poput „živih leševa“. Ipak, kako su to dvije možda i najiskusnije ekipe Divlje lige, znali su kad treba jako povuć pa je bilo i nekoliko kontri.

I treći put 4. u grupi

 
   Turčin je završio svoj ovogodišnji nastup u Divljoj ligi na prepunim Dančama. Kao i prethodna dva nastupa u Glavnom turniru, i ovaj put je završio kao 4. u grupi. Međutim, sada je ukupna gol razlika – 10 što je davne 2004. bilo na samo jednoj utakmici. Nastavio se trend postizanja gola više svaku utakmicu i sve manjih i manjih poraza.

Ždrijeb turnira na male “Marko Baldun”

 
     Danas je bilo izvlačenje parova za turnir na male “Marko Baldun”

     Kako su prijavljene 22 ekipe i 146 igrača (iznimno ćemo nekima dozvolit još koga ako ne budu u mogućnosti odigrat utakmicu tako da broj nije konačan) potrebno je odigrati 5 kvalifikacijskih utakmica.

Ždrijeb „S bare na baru“

 

 

   Iako je na plakatima širom grada napisano kako „Dančarsko ljeto“ počinje 1.8. ipak je to bio samo okvirni datum, a stvarni početak je sutra 30.7. Prvo natjecanje je ono S bare na baru, jedno od najtraktivnijih. Ove godine prijavilo se 13 parova plus „Trio fantastikus“.

 

Čudesni preokret Špilje

 
    Špilja je u 1/4finalu. Danas je pobjeđen dvostruki branitelj naslova Solitudo kojem je to prvi poraz od 2008., a ukupno drugi u zadnje 3 sezone. Danas je Špilja jednostavno bila bolja, pa čak i za više od tog jednog gola razlike s kojim je Solitudo ipak ostao 1. i ide u 1/4finalu na Fun H2O što znači da su 99 % u 1/2finalu. A već je bio spreman naslov: „Špilja ispala prije Turčina“, što se umalo i dogodilo da nije bilo čudesnog preokreta u zadnjih 6 minuta.