REZIME AUSTRALIAN OPENA 1. dio

Završen je Australian Open, prvi teniski grand slam sezone. U ovom tekstiću osvrnut ćemo se na neke zanimljivosti, odnosno zaključke do kojih smo došli njegovim završetkom kako u muškoj, tako i u ženskoj konkurenciji.

Naravno, dame imaju prednost.

3. kolo: Roberto najbolji

    Prošlo je pola nagradne igre „Osvojite Jugovu kapicu“. U ovom trećem kolu najuspješniji je bio Roberto sa 17 bodova i probio se na 4. mjesto u ukupnom poretku. I dalje je ukupno najbolji Picek za 2 boda je povećao prednost pred prvim pratiteljem Milim, i sada je u prednosti 11 bodova. Iduće kolo je opet europsko (u srijedu, na Kandeloru) u kojem je u igri više bodova pa bi se stvari mogle osjetnije promijeniti.

Primorje i drugi put ove sezone pobijedilo Primorac

 

 

9. kolo Triglav-Jadranske vaterpolo lige
Bazen Kantrida, 29.1.2011, 20.00h
Primorje Erste Banka – Primorac 12:9 (4:1; 2:4; 3:2; 3:2)
Primorje: Car, Glavan 1, Paškvalin 1, Krapić 1, Varga Denes 1, Franković, Tiškivski, Jelača, Varga Daniel 3(2), Barač, Beltrame, Garcia 4(2), Brala, Krizman.
Primorac: Krivokapić, Lučić, Čučković, Marković 2, Trajković 1, Kallay, Drašković, Azevedo 2(1), Pavlović, Milošević, Murišić, Šetka 3, Milić 1, Gopčević.

9. kolo Triglav Jadranske lige

 
    Nakon reprezentativnih obveza na redu je 9. kolo regionalne lige. Nakon prošlog vikenda odnosno rezultata u Gružu gotovo pa sigurno je jasan poredak prvih klubova. Primorje je bodom u Gružu na pragu osvajanja prvog dijela lige i osiguranja domaćinstva Final4-a. No krenimo redom, prvo raspored 9. kola:

Albanija – Grčka 2009.

    Nakon što smo više puta uzduž i poprijeko obišli Albaniju i Makedoniju istok nam se uvukao pod kožu, jednostavno tamo opet želite ići i upoznavati te lijepe zemlje.
    Ovaj puta je plan bio ići albanskom obalom sve uz more, posjetiti na jugu Albanije Butrint stari antički grad pod zaštitom Unesco-a i poći do Grčke na kratki izlet.
    Krenuli smo krajem lipnja 2009. prognoza za sedam dana je bila jaka kiša i mjestimice sunce. Nakon kratkog dogovora uzeli smo kišna odjela spakovali kufere i uputili se prema Crnoj gori.

3. kolo kvalifikacija za Svjetsku ligu 2011

Jutarnji list već drugi put poslije EP-a, donosi podatak da je Bošković potpisao za Honved. Samo je nejasno zašto onda igra za Vasas.
 
    Jučer je odigrano 3. kolo europskih kvalifikacija za Svjetsku ligu 2011. Nakon polovice odigranih kola već je poznato tko će bit pobjednici grupa i time se kvalificirati na Superfinale u Firencu koje će se igrati 21 – 26.6. To su Hrvatska, Srbija i Crna Gora. Kako je FINA podjednako tragikomična organizacija kao i LEN-a, barem njihov vaterpolski dio, tako je kad su kvalifikacije već počele Italija dobila domaćinstvo i onda igra van konkurencije u našoj grupi, jer su oni automatski na Superfinalu.

Mladost potvrdila prvo mjesto

    Prava uspavanka u tmurno zagrebačko poslijepodne. Žalosno je bilo gledat igrače Olympiacosa kako se „kupaju“ na Savi zbog očitog nedostatka snage za neki ozbiljniji vaterpolo. U sastavu Mladosti nije bilo Udovičića, mijenjao ga je Pavičić. A Olympiacos je ovaj put došao sa 9 igrača i 2 golmana. Nisu se morali čuvati izbačaja ko u Beogradu. Ali već na kraju druge četvrtine treće isključenje Delakasa, a sredinom treće i Ntoskasa pa su ostali na samo jednom zamjeni za posljednjih 13–14 minuta.