Primorje i drugi put ove sezone pobijedilo Primorac

 

 

9. kolo Triglav-Jadranske vaterpolo lige
Bazen Kantrida, 29.1.2011, 20.00h
Primorje Erste Banka – Primorac 12:9 (4:1; 2:4; 3:2; 3:2)
Primorje: Car, Glavan 1, Paškvalin 1, Krapić 1, Varga Denes 1, Franković, Tiškivski, Jelača, Varga Daniel 3(2), Barač, Beltrame, Garcia 4(2), Brala, Krizman.
Primorac: Krivokapić, Lučić, Čučković, Marković 2, Trajković 1, Kallay, Drašković, Azevedo 2(1), Pavlović, Milošević, Murišić, Šetka 3, Milić 1, Gopčević.

Peterci: Primorje 4/4, Primorac 1/1
Igrač više: Primorje 4/12, Primorac 5/13
Obrane golmana: Car 18, Krivokapić 10

     Utakmica između Primorja i Primorca privukla je na bazen na Kantridi oko 1000 ljubitelja vaterpola. Primorje je definitivno sportski hit ove sezone u Rijeci, što ni nije tako teško ako uzmemo u obzir kvalitetu ostalih sportskih kolektiva u gradu na Rječini. Vođeni bučnim i fanatičnim navijačima, pod dirigentskom palicom Krimejskih feštara Primorje je uspjelo izboriti važnu pobjedu protiv renomiranog protivnika. Utakmica je započela silovito, te je nakon otprilike 5 minuta igre već stajalo 4:0 za domaćina. Za domaće su zabijali redom Garcia (iz mrtvog kuta sa desne strane u suprotne rašlje Krivokapića), Danijel Varga (iz peterca kojeg je izborio Barač na 2 metra), Paškvalin (sa svoje pozicije centra na odlično ubacivanje Jelače) te Krapić (sa centra na dodavanje Glavana). S druge strane Car se razbranio te redom skidao udarce Čučkovića, Kallaya, Draškovića (koji je sa pozicije centra pokušao lobovat Cara ali je ovaj maestralno uhvatio loptu) te Milića. Do kraja 1. četvrtine ipak gosti smanjuju na 4:1, i to preko Milića koji nakon svog poznatog cimanja zabija Caru kroz glavu.
     Činilo se da će u drugoj četvrtini uslijediti nastavak razbijanja gostiju, pošto su i obrana i napad Primorja u prvoj četvrtini izgledali stvarno moćno. Ipak, gosti se ne predaju te serijom od četiri uzastopna gola dolaze do prednosti od 5:4. Prvo je zabio Marković sa lijevog vanjskog u bliži Carev kut za 4:2, zatim Azevedo sa srednjeg vanjskog Caru kroz glavu nakon isključenja Garcie za 4:3, iznova Azevedo iz peterca kojeg je skrivio Franković za 4:4, te Šetka sa lijevog vanjskog nakon isključenja Glavana na Pavloviću za prvo (a pokazat će se poslije i jedinu) vodstvo gostiju. Moram ovdje pohvalit Pavlovića koji je odigrao stvarno odličnu utakmicu, izborio mnogo isključenja i radio pavi dar-mar u obrani Primorja. Dok su gosti zabijali Primorje se mučilo u napadu; neprecizni su bili redom Denes Varga, Barač čak tri puta, Franković te Garcia. Do kraja poluvremena domaćin ipak uspjeva zabiti 2 gola, i to oba iz peterca tako da se na veliki odmor otišlo sa 6:5 za Primorje. Prvi peterac je gromovitim šutom zabio Garcia (peterac skrivio Milošević), a drugi je zabio Danijel Varga (nakon isključenja i skrivljenog peterca Draškovića).
     Iako su se domaćini u 2. četvrtini opustili i dozvolili gostima povratak u utakmicu, treća četvrtina ponovo pripada domaćinima te se pomalo nazire i pobjeda Primorja. Domaćinima je dodatno olakšan put do željenog trijumfa kada su treći izbačaj dobili Milošević te nedugo zatim i Drašković. Već u prvom napadu treće četvrtine domaćin povisuje na dva razlike, trećim petercem zaredom kojeg je zaradio Paškvalin, skrivio Trajković, a u gol za 7:5 pretvorio Garcia. Par napada nakon toga, (nakon što smo u dva napada vidjeli prvo neuspjeo pokušaj Barača sa jedne i pogrešno dodavanja Milića sa druge strane) gosti uspjevaju smanjiti na 7:6 u napadu sa igračem više. Strijelac je bio Šetka sa desne strane, nakon isključenja Daniela Varge. Već u slijedećem napadu gostiju vidjeli smo i novo izjednačenje. Gosti su imali tri napada za redom; Car je prva dva napada obranio (dva šuta za redom Milića), ali treći napad je ipak bio realiziran. Nakon isključenja Jelače, sa 2 metra zabija Nikola Marković za 7:7 na semaforu. Iduća dva napada nisu realizirana – napad Primorja završio je odličnom šraubom Krapića sa čak 3 igrača Primorca na leđima. Ipak, uspjeli su ga omesti te je silovit udarac završio pored gola. S druge strane, napad Primorca je upropastio Azevedo očajnim lobom sa lijevog vanjskog. Car je bio metar-metar i pol ispred gola, a Azevedo ga je tako lobovao da se Car nije trebao ni vraćati nazad ni izaći iz vode već je samo malo dignuo lijevu ruku i uzeo loptu. Slijedeća dva napada Primorje je realiziralo te se opet malo odvojilo od gostiju. Prvo zabija Glavan sa srednjeg vanjskog u donji lijevi kut Krivokapića za 8:7, a zatim i najljepši gol na utakmici – Primorjaši u kontri, lopta dolazi do Garcie na desnom krilu koji prekrasnim lobom gađa suprotne rašlje nemoćnog Kriovokapića za 9:7 domaćina. Do kraja četvrtine vidjeli smo još od spomena vrijedno 2 odlične obrane Cara; Azevedu i Šetki.
     Zadnja četvrtina počela je očajnim dodavanjem Šetke sa desnog vanjskog na lijevo krilo koje je Franković presjekao a da se nije digao ni do pupka. Slijedi par neiskorištenih napada sa obje strane (Varga i Krapić; Milić), te jedno loše dodavanje na Pavlovića nakon kojega Primorjaši kreću u polukontru koju je realizirao Danijel Varga sa lijevog vanjskog u suprotni kut Krivokapića za 10:7 domaćina. U slijedeća dva napada opet je Garcia u glavnoj ulozi- prvo je ostao na beku u obrani Primorja, što ga nije spriječilo da lakoćom bez ikakava problema uzme loptu centru Primorca (nisam vidio jeli bio Pavlović), a zatim je čak brzinom Duje Draganje otplivao u polukontru te maestralno dodao za uplivavajućeg Barača koji nažalost ne uspjeva realizirati udarac iz okreta sa igračem Primorca na leđima. To kažnjava Šetka koji u sljedećem napadu smanjuje na 10:8, ali odmah uzvraća Tiškivski s druge strane koji nakon isključenja Gopčevića sa lijevog vanjskog gađa suprotni kut nemoćnog Krivokapića za 11:8. Idući napad gostiju brani Car (udarac Azeveda), a s druge strane Primorjaši zaključuju seriju svojih golova ovaj puta preko mlađeg Varge koji zabija sa lijevog vanjskog 12:8. Ostalo je još dvije i pol minute do kraja te sam čak mislio da bi Primorje moglo dobiti sa više od 5 golova (što je bilo pitanje za nagradnu igru dance.hr.-a), ali ipak nije bilo ništa od toga. Gosti čak uspjevaju i smanjiti na 12:9, i to preko Trajkovića koji lijepo sa srednjeg vanjskog gađa Careve lijeve rašlje. Do kraja utakmice od spomena vrijedno bilježimo udarac Milića u samu spojnicu, Krizmana u stativu i obranu Cara (mislim da je pucao Šetka) u zadnjoj sekundi. Rezultat se nije mjenjao, te je završilo zasluženom pobjedom Primorja.
     Kod domaćih prvo ime Garcija, uz također maestralnog Cara. Kod gostiju više od ostalih su pokazali Šetka i Pavlović. Razočarao me Azevedo. Iako je dao dva gola (jedan iz peterca, a drugi sa igračem više sa srednjeg vanjskog), imao je par izuzetno loših udraca i dodavanja, a i izgubio je čini mi se dvije lopte. Ukupno gledajući premalo od igrača takvog renomea.

 

2 komentara na “Primorje i drugi put ove sezone pobijedilo Primorac”

  1. pitanje za autora, mali komentar ovih peteraca. primorac je očito odlično igrao u periodu kad je 4:0 pretvorio u 4:5 i onda 3 peterca u nizu za primorje. je su li to bile neke kontre ili pozicioni napadi? i da bi sudac baš sudio 3 peterca u tako kratkom periodu zaistu ekipu mora biti 110 % siguran da je u pravu. je li bio u pravu?

    1. Od tri peterca što su suđena dva su bila u pozicionom napadu, a jedan je dosuđen nakon kontre kada je igrač koji je bio isključen ometao daljnju igru. Dva su bila 100%,; i to onaj kada je prilkom kontre isključeni Drašković ometao daljnju kontru (zadnji u prvom poluvremenu) i onaj u trećoj četvrtini (kada je Paškvalin primio loptu i okrenuo se na centu- nešto slično kao Burić protiv Srbije). Za prvi od tri peterca nisam siguran jer nisam dobro vidio šta je bilo. Bio je šut, Krivokapić je obranio i onda je nastao neki metež nakon kojeg je dosuđen peterac. Nisam čak ni obraćao pažnju jeli se klupa Primorca jako bunila… Probat ću u srijedu pitat nekog od igrača šta je točno bilo pa ću napisat