Prvenstvo Hrvatske za juniorke

 

Od danas, petak 30. 9., pa do nedjelje 2. 10., na bazenu Mladost održati će se prvenstvo Hrvatske za juniorke u organizaciji Ženskog vaterpolskog kluba Mladost. Na turniru sudjeljuje 5 ekipa: Mladost, Primroje, Bura, Viktorija i Jug. Ulaz na sve utakmice je slobodan.

Ivanković igrač utakmice i Jugova blamaža u Igalu

Jug još jednom nije uspio u Igalu. Ovo je bila 4 utakmica u ove 4 sezone Jadranske lige i treći remi, uz jedan poraz. U Gružu i u finalima Jadranske lige, rezultat je i lošiji i još Jug nije upisao pobjedu. Tako je bilo i ovaj put, ali ovaj put je to najveći igrački i rezultatski debakl. Jadran je zadnje 3 sezone sve lošiji, odnosno najbolji igrači im stalno odlaze. Tako je i Nikola Janović otišao i to baš u Gruž. U prvih 14 Jadrana imamo 4 iskusnija igrača (Gojković i Premuš po 30, a Šćepanović i Beltrame po 29 godina), 3 sa određenim iskustvom (Sekulić 24, Krizman 23 i Tomašević 22) i još 7 igrača u rasponu od 16 do 20 godina.

Jug krenuo Zeko style

 

Nakon što je Zeko na prvom Memorijalnom maratonu “Đuro Kolić” 2009. krenuo s reklamiranjem dance.hr-a, u Jugu su došli na sličnu ideju te su se “okitili” naljepnicom svog dugogodišnjeg sponzora Atlanske plovidbe. Nadamo se da će ovaj marketinški potez doprinijeti boljem financijskom stanju kluba i boljoj posjećenosti utakmica, pogotovo ako reklamne poruke budu slične onima iz naše ankete.

Antonijević i Bijač odlučili derbi „eurokupaša“

 

U Utrini su igrali prošlogodišnji 4. i 5. iz hrvatskog prvenstva i sudionici Eurokupa gdje su protekli vikend ostvarili prolazak u drugi krug. Tribine su bile ispunjene skoro do posljednjeg mjesta, a utakmica je bila neizvjesna do posljednje sekunde, točnije do 8 sekundi prije kraja kada je uslijedio posljednji pokušaj nekog od igrača Medveščaka.

2. kolo Triglav – Jadranske lige 2011/12

 

Danas je na rasporedu drugo kolo TJVL-a s tim da su Pro Recco i Koper svoju utakmicu odigrali u subotu. Naravno, Recco je pobijedio sa 16:4. Danas međusobno igraju dvije najuspješnije ekipe ovog natjecanja, a cjelokupni raspored kola je:

Antun Goreta nadolazeća zvijezda Juga i hrvatskog vaterpola

Negdje tijekom ljeta, još tamo početkom srpnja doznali smo da je Antun Goreta na pragu dolaska u VK Jug CO. Preostalo je još bilo da se dogovore svi detalji na nivou uprava dva kluba. I, mislim da je 12. srpnja službeno objavljeno da mladi (rođen 30. ožujka 1995.) Goreta prelazi iz Šibenika u Jug. Taj prelazak je izazvao velike prijepore u šibenskom klubu pa smo tako na Facebooku, u SN, klupskoj internet stranici itd… mogli pročitati određene komentare o tome „kako je Jug oteo Goretu Šibeniku“. Predsjednik Šibenika je rekao da je osim „puštanja Gorete u Jug“ jedina opcija bila da on dvije godine pauzira što nije dobro ni za igrača ni za klub. I trener Zeljak je bio ljut i stoga nije htio prihvatiti posudbu Ivankovića i Bautovića u VK Šibenik sa riječima: „Postoje neke opcije s Jugom, s obzirom da će Goreta ići u Dubrovnik, da nam pošalju par svojih igrača, ali, iskreno, mene to zanima jer ne želim odgajati Jugovu igrače dok oni istovremeno uzimaju našu djecu. Dakle, što se mene tiče, takvo nešto ne dolazi u obzir.“

BIFTEK DEBEL KAO ĐON MOJIH ČIZAMA

 

Moj prijatelj Marko razbolio se vrlo mlad. Sa samo 6 godina i 9 mjeseci. Mater ga je, naravno, odvela u doktora, a ovaj dao dijagnozu: Kronična školofobija s akutnim strahom od slova i čitanja. Marko je tijekom cijelog prvog razreda razmišljao o samoubojstvu. Kad god bi vidio slova, a posebno kada bi čuo frendove iz razreda kako uspijevaju pročitati čak i prostoproširenu rečenicu, dobivao bi napade panike. Njemu se čitanje činilo teško kao odlazak na afganistanski front.

Mornar i Medveščak doznali protivnike

 

Danas je bio ždrijeb 2. kruga kvalifikacija za Eurokup. Izvučeno je 8 grupa iz koje po dvije ekipe prolaze u 1/8finala od koje se igra po kup sustavu sa dvije utakmice na ispadanje. Grupe su slijedeće:

 

X ko kuća!

 

U zadnjem kolu kvalifikacija za Ligu prvaka Mladost i Savona su odigrali neriješeno, 10:10. Utakmica je imala par čudno–komičnih detalja na samom kraju. Od toga kako je Mallarach lagano, kao da gađa prečku promašio peterac, a u isto vrijeme je Fiorentini bio sam ispred Pavića bez da je Pavić, Kobeščak ili bilo tko drugi povikao da ga se pokrije pa je iz peterca za Mladost Savona zabila. A i igrač više za Mladost u posljednjih 10–15 sekundi, još uz time out na kojem je Udovičić objašnjavao da se ne smije prerano opucat?! Pa na kraju mladostaši nisu ni pokušali šutirat, nego ih je zvuk sirene iznenadio u silnom kombiniranju.  

Nemoćni Vasas

Mladostaši su upisali i drugu pobjedu, danas su bili bolji od Vasasa 10:6. Utakmicu su prije svega odlučila dva detalja: loša igra Vasasa sa igračem manje i loša igra u napadu, prije svih Boškovića. Bilo je i nekih sudačkih pogrešaka, tj. suđenje je bilo tipično domaćinsko, ali Vasas je odigrao preloše za neke ozbiljne prigovore. Jedino su u trećoj četvrtini sa 4 realizirana igrača više izgledali kao ozbiljna momčad.