Uskoro: Pregled vaterpolske 2011.

 

Zadnji je dan u godini i kako svi pišu što je obilježilo prethodnih 365 dana i dance.hr će se pridružiti. Od idućeg tjedna kreće i objava rezultata 4. izbora za trofej „Rudi Reš“. Bila je ovo godina u kojoj su i najbolji imali loših dana pa nas očekuje neizvjestan boj. Kroz dan – dva donijet ćemo vam i pregled svih važnijih događanja i vijesti iz svijeta vaterpola koje smo popratili u protekloj godini.

4. izbor za trofej „Rudi Reš“

 

Kraj je godine već tradicionalno rezerviran za izbor najboljeg vaterpoliste, za onoga koji će s ponosom moći reći da je dobitnik trofeja „Rudi Reš“ za 2011. godinu. Od 2008. biramo najbolje i do sada smo imali tri različita laureata:

Jugov božićni domjenak

foto by Mario Buconić - preuzeto sa portaloko.hr

 

U hotelu Leru večeras je održan Jugov božićni domjenak, prvi na koji je i dance.hr dobio poziv. Okupilo se stotinjak uzvanika: igrači, treneri, članovi uprave i skupštine, predsjednica gradskog vijeća Olga Muratti, bivši igrači, te na kraju, kad je većina uzvanika već i otišla, i Perica Bukić.

Dinstani kiseli kupus s grahom i kobasicama

 

Kraut ili dinstani kiseli kupus je pravo zimsko jelo i meni je jedno od dražih jela u ovim dugim hladnim noćima. Glavni sastojak krauta je kiseli kupus koji je jako bogat vitaminom c. Kupus bi bilo najbolje da je domaće kiseljen kako kažu «sa dna kace», ali ako nemamo domaći dobar je i kupovni ali dobro ispran da ne bude previše kisel.

Je li Zadar dobar izbor za domaćinstvo vaterpolskog Final foura?

 

Na put u Zadar je krenula mala tročlana ekspedicija dance.hr–a. Najveći šok smo doživjeli odmah na startu kada smo shvatili da se Josh ipak nije predomislio i otkazao put. Pod tim dojmom smo promašili jedno skretanje i zakasnili na polufinale žena. S obzirom na viđeno to se pokazalo prilično dobrim potezom.

Medveščaku naslov, Jugašima srebro

Prvaci Hrvatske su mlađi juniori Medveščaka, nakon što su u finalu nadigrali vršnjake iz Juga rezultatom 10:7. Iako su po godinama svi izjednačeni, opći je dojam sa tribina da su igrači Medveščaka mnogo korpulentniji i fizički moćniji, vidjelo se to i u duelima u bazenu, kada su se rijetki Jugaši mogli nositi sa snažnijim protivnicima.

Jugaši u finalu

Mlađi juniori Juga su večeras sasvim zasluženo izborili nastup u finalu prvenstva države, koje se igra sutra, nedjelja, u podne i po na bazenu u Gružu. U napetoj utakmici, pokazali su više zrelosti i smirenosti od vršnjaka iz splitskoga Mornara i pobijedili rezultatom 9:7. Veliki doprinos igri Juga u obrani dao je odličan vratar, broj 13., Toni Rozić.

PH za MLAĐE JUNIORE: Poznati polufinalisti

 

Nakon odigrana 3 kola po grupama poznati su polufinalisti PH za mlađe juniore. Polufinalni parovi su Mornar – Jug i Medveščak – Primorje. Nakon drugog kola u jutarnjem terminu imali smo identičnu situaciju, Mornara i Medveščaka kao sigurne prve i popodnevnu borbu Šibenika i Primorja, kao i Juga i OVK POŠK-a. Zanimljivo, u oba slučaja je i gol razlika bila identična, samo su Primorje i Jug bili u prednosti zbog više zabijenih golova pa im je i neriješeno bilo dovoljno. U grupi A to se i dogodilo, Primorje je odigralo 7:7 i tako zbog 4 zabijena gola više od Šibenika ušlo u polufinale.

Ekskluzivno: Škurla prešao u Bellevue juniors!

 

Nedavno je prvotimac Svetog IAVK Turčina Mateo Škurla prešao u Bellevue juniors, gdje, kako ime kaže, igra za juniore. Pravila Divlje lige mu zabranjuju sljedeće godine igranje za IAVK Turčin te ga na žalost brojne publike i svojih suigrače nećemo gledati u 2012.

 

Škurla je u Turčin došao 2011. godine, a doveo ga je jedini licencirani skaut dančarskih ekipa i vječni kapetan Špilje Marin Kovačić-Kova. Za neupućene, recentne Kovine akvizicije su: Bjelokosić (u Špilju 2009.), Rosić (u Turčina 2009.) te Bjelobaba (u Špilju 2011.). Škurla je u kratko vrijeme pokupio simpatije svojih suigrača, a sudjelovao je u svim Turčinovim uspjesima 2011. godine, uključujući velebnu pobjedu protiv Bellevuea u glavnom turniru, što je i jedina pobjeda Turčina u glavnom turniru uopće (iako neki tu broje i pobjedu u 2. četvrtini protiv Špilje prije koju godinu). Potrebno je spomenuti i da je trebao biti glavni igrač u taktičkoj novotariji Turčina zvanoj “Tursko kolo”, koja se zbog spleta raznih okolnosti (svi su je popljuvali) nije nikad odigrala.

Podijelimo radost Božića

 

Vijeće za pastoral mladih, Vijeće za obitelj, Kulturno društvo Napredak, Katoličko liječničko društvo i Caritas dubrovačke biskupije i ove godine organiziraju humanitarnu akciju „Podijelimo radost Božića“. Prikupljaju se paketi sa nekvarljivim prehrambenim namirnicama i higijenskim potrepštinama za siromašne obitelji u selima u okolici Knina. Akcija se održava na Pilama u subotu 9 – 16 i u nedjelju 9 – 14 sati. U akciji sudjeluju i dubrovački sportaši, čije poruke možete poslušati na donjim zvučnim zapisima: