Veteranima bronca

 

Dubrovački veterani osvojili su treće mjesto na Europskom prvenstvu. Nastupili su u kategoriji iznad 40 godina, a danas su u utakmici za medalju bili bolji od Bayera iz Uerdingena.

Zanimljivost je da je bronca osvojena bez ijednog poraza; 4 pobjede i remi. Nakon ponovo sporijeg ulaska u utakmicu, vodstvo Nijemaca 2:1 nakon prve četvrtine, stvari brzo dolaze na svoje mjesto i na poluvrijeme se odlazi sa 6:4. Do kraja utakmice bilo 2-3 gola razlike, do konačnih 11:8.

Prvi Red Bull Sidrun u Dubrovniku

Nešto malo manje sunca, ali tu su more, zabava i vaterpolo – Red Bull Sidrun napokon je stigao u Dalmaciju. Prva od tri postaje ovog amaterskog vaterpolo natjecanja održat će se danas 29. lipnja na dubrovačkoj plaži Danče, a samo će dvije najbolje ekipe dobiti priliku boriti se u velikom dalmatinskom finalu. Prva utkamica počinje u 16 sati, dvije ekipe jedna protiv druge, svaka s tri igrača u moru, jedan gol i jedan nezavisni golman.

Red Bull Sidrun – Danče 29. lipnja

 

Danas, subota 29. lipnja kreće prvo izdanje Red Bull Sidruna. Počinjemo s kvalifikacijskim turnirom na Dančama. Program počinje u 1500, tehnički sastanak ekipa, igrača, sudaca i voditelja natjecanja u 1545, a prva utakmica u 1600.

 

Danče, sunce, more, vaterpolo, Red Bull, zabava… dođi i ti na Red Bullovog sidruna :wink:.

Ipak za broncu

Današnja, odlučujuća utakmica u pohodu na jedino preostalo neosvojeno zlato, ono europsko, tj. utakmica koja je vodila u finale završila je 4:4. Dakle Dubrovački veterani sutra igraju za broncu kontra Bayera.

Na korak do finala: bolji i od sudaca i od Catanije

Jugo, Bucko i Đuho između dvije utakmice u Budimpešti dogovaraju dolazak Denesa Varge u Juga :wink:

 

Dubrovački veterani upisali su i treću pobjedu na EP-u u Budimpešti. Danas su boli bolji od Catanije 9:8, a odlučujući gol postigao je Mage 15 sekundi prije kraja utakmice. Sutra je posljednja utakmica u grupi, protiv direktnog rivala, protiv Chisnaua iz Moldavije, za prvo mjesto i odlazak u finale.

Veterani upisali i drugu pobjedu

Nakon dana odmora danas su Dubrovački veterani upisali i drugu pobjedu u grupi. Bolji su bili od Njemaca, momčadi Halle sa 10:5.

 

Utakmica je odigrana po izuzetnoj hladnoći za ovo doba godine što je u prvoj četvrtini rezultiralo lošijom igrom i rezultatom 1:1. Kad su se stare gosti malo zagrijale, u drugoj četvrtini, stvari su sa 3 uzastopna gola pomalo došle na svoje mjesto. Do kraja se prednost lagano povećavala do konačnih 10:5.

Veterani krenuli pobjedom

U prvom kolu Europskog prvenstva za veterane Dubrovački veterani upisali su prvu pobjedu. Bili su bolji od Rome 11:7. Inače su Rimljani brončani sa prošlogodišnjeg SP-a u Riminiju.

„Red Bull Sidrun“ kao uvod u Divlju ligu

 

Kreće sezona amaterskog vaterpola u Dalmaciji – jedan gol, dvije ekipe, tri grada. Prvo izdanje Red Bull Sidruna kreće sljedeću subotu 29. lipnja u Dubrovniku. Nastavlja se u Zadru i Splitu vikend iza toga. Finale je ponovno u Dubrovniku 13. srpnja.

 

Vaterpolom na Hungaroring

 

Uvijek popularni dba u Sportskim novostima donosi članak o „Red Bull sidrunu“. Ovaj put mu nećemo zamjerit što je zadnju riječ u članku krivo napisao :wink:.