Ždrijeb LEN Lige prvaka i LEN Eurokupa

 

Danas je u Dubrovniku održan ždrijeb skupina za LEN Ligu prvaka te ždrijeb skupina za LEN Eurokup u vaterpolu. Sjajno organizirani događaj održan je u hotelu Valamar Lacroma. Domaćin ždrijeba je Vaterpolo klub Jug iz Dubrovnika.

Ždrijeb Lige prvaka u Dubrovniku

 

Danas u podne u hotelu Lacroma održat će se ždrijeb skupina Lige prvaka. Osam klubova ima zagarantiran plasman na osnovu trogodišnjih ugovora koji ističu nakon ove sezone, a preostala 4 stižu iz kvalifikacija.

Oproštaj od igračke karijere Nikole Grbića

Baš sam krenuo napisat za dance.hr nekoliko riječi o oproštajnoj utakmici Nikole Grbića odigranoj sinoć u Mlinima, kada sam naišao na tekst predsjednika VK Gusar Nikole Dupera.

Budući se radi o, po mojoj ocjeni jako dobrom tekstu, a posebno zbog toga što je to bila oproštajna utakmica jednog od najboljih mladića koji su nosili kapicu Gusara, želio sam da se ovaj članak objavi i na dance.hr

 

Kamen mali ponovo slavi

foto Marija Njavro/portaloko.hr

Neparne godine su godine Kamena malog. Nakon slavlja 2013. ponovno su prvaci, a još su i 2011. bili prva momčad van samoga grada koja je ušla u finale (tada poraz od Špilje). Ovogodišnje finale ponudilo je maksimalno neizvjesnih i pomalo nevjerojatnih zadnjih 20 sekundi u kojima je Kamen mali izvojevao pobjedu 5:4 golom Mija Vojnića s pola terena 5 sekundi prije kraja.

Skopun u petak

 

Turnir u najzahtjevnijoj kartaškoj igri na Dančama tj. Skopunu kreće u petak. Prijave su neposredno prije početka oko 4 i do 5 ura. Trostruki branitelji naslova Doktor i Toni čekaju izazivače kao zapete puške.

 

Dosadašnji osvajači:

2014. Doktor i Toni

2013. Doktor i Toni

2012. Doktor i Toni

2011. Lolo i Pane

2010. Leto i Ivuša

2009. Ado i Mitar

Povijesna prva utakmica Betule Danče

?????????????

 

U kasnim popodnevnim satima 10.08.2015. na teren su ušli Turčin Danče i naši, mlada ekipa Betule Danče vođena idealističkom vizijom nekoliko mladića i jedne osobito progresivne djevojke. Premda ih je ta vizija koštala nekoliko prijateljstava, mladi entuzijasti bili su ustrajni u osnivanju još jedne dančarske ekipe otvorene svim generacijama okorjelih Dančara. Iako im je nastup u zadnjih mjesec dana otkazalo čak sedam igrača teške kategorije (90+ kila), nekako su ipak smogli snage u olakšanom sastavu suprotstaviti se rivalskom Turčinu Danče.

Osnovana WWPCA

Nakon što je u Zagrebu 2010. osnovana Svjetska udruga vaterpolskih sudaca (WWPRA), pa zatim na prošlom SP-u u Barceloni 2013. i Udruga igrača (WPO) u Kazanu je prije par dana osnovana i Svjetska udruga vaterpolskih trenera (WWPCA).

Turčin se oprostio porazom od još jedne sezone

 

 

Zadnju službenu, tj. divljeligašku utakmicu ove sezone Turčin je odigrao u Platu. Igrali smo protiv Lozice i izgubili 7:6. A bivši sidrun Turčina, Božone je igrao kontra nas što je izazvalo veliko zanimanje uoči ove utakmice.

 

Osim toga dogodilo se i to, Veliki Z, poznat i kao Zambata zaigrao je za Turčina. Nakon 3 dana teških pregovora, često na granici dobrog ukusa, Presidente je osigurao još jedno veliko ime. Uoči sezone obećao je riješiti deficitarnu poziciju sidruna sa spektakularnim pojačanjem, ali Zambata je donio nevjerojatnu dozu karizme i pompe u ionako medijsku najpraćeniju momčad.

Srebro uz poniženje

 

U finalu koje to nije bilo, jer za finale su potrebna dva protivnika, Srbija je ponizila Hrvatsku; skoro pa troduplim rezultatom 11:4. Ako izuzmemo prvih 5 minuta utakmice dojam je još i gori. Razlika u igri ove dvije momčadi podsjetila je na igru Turčina protiv branitelja naslova Divlje lige Funa. Poigravanje Srbije u punom smislu te riječi.