Maraton Zaton Mali – posljednje upute

Poštovani daljinski plivači, rekreativci, triatlonci, svi prijavljeni na nedjeljni spektakl daljinskog plivanja u Zatonu Malom,

Prijave su zaključene, brojka stoji na 68 plivačice i plivača (ukoliko ne bude „zbrajanja i oduzimanja“ u zadnji čas), otprilike podjednako prijavljenih na utrke 1500m (1 krug) i 3000m (dva kruga).

Lokacija gdje trebate doći u nedjelju ujutro je plaža Bunica, kada iz pravca Dubrovnika prođete Štikovicu, i vozite dalje prema Zatonu, prvo skretanje (označena skretna traka) nalijevo.

Ako trebate pomoć, tu je Google maps lokacija: https://goo.gl/maps/BKE6LPgYiPAVmuGk8

U organizaciji prometa nam pomaže patrola Prometne policije koji će preventivno biti na lokaciji i pomagati svima da se promet odvija nesmetano, i bez ikakve ugroze po sudionike.

Na području ceste (Obala Stjepana Radića) na Bunici, prostor je vrlo uzak, i imati ćemo pomoć Prometnog redara Grada Dubrovnika koji će držati red – molimo da bez pogovora slušate upute i policije i prometnog redara u pogledu kretanja i parkiranja jer jedino tako možemo osigurati uredno odvijanje prometa na ovome potezu.

Sanitat Dubrovnik nam je ljubazno na pomoći  i obilježiti će  i rezervirati mjesta za sudionike maratona na području  Bunice, gdje ćete moći parkirati svoja vozila, ako dođete dovoljno rano.

Pozivamo Vas sve na budete na Bunici najkasnije u 08:25, kako bi izbjegli gužve i odgađanje starta – koje ne želimo – jer imamo točno određen termin kada možemo održavati utrku u uvali, odobrenje od Lučke Kapetanije.

Podsjećamo vas svih da plivate na vlastitu odgovornost i da naša Udruga ne snosi odgovornost za vaše zdravlje i imovinu prije, tijekom i nakon održavanja maratona. Prilikom registracije ćete potpisati i formular o oslobađanju od odgovornosti.

Maloljetni natjecatelji smiju nastupiti uz odobrenje roditelja ili staratelja koji to potvrđuju potpisom za stolom za registraciju. Bez ove potvrde, maloljetnik ne može nastupiti na maratonu.

Start je sigurno u 09h u nedjelju.

Na moru će nam pomagati:

  • Gumenjak Hrvatske gorske službe spašavanja
  • Skuter Crvenog križa
  • Lučka kapetanija Dubrovnik
  • Pomorska policija
  • Vatrogasni brod Orlando

U pratnji imamo i 5 barki volontera koji će pratiti plivače (na 2 barke se nalaze spasioci Crvenog križa), te u kojima će biti smješteni suci na okretnim bovama.

U slučaju da vam tijekom plivanja ne bude dobro, lezite na leđa i dignite ruku, netko će vam uskoro priskočiti u pomoć.

U cilju će se također nalaziti spasioc Crvenog križa, ukoliko nekome treba pomoć za izaći vani.

Molimo da se prije utrke dovoljno istegnete, da budete dovoljno hidrirani i da koristite zaštitu od sunca tijekom jutra utrke (a i inače).

Velike zahvale svim sponzorima

Upozoravamo na osnovna pravila daljinskog plivanja:

Prilikom nastupa najstrože je zabranjeno = automatska diskvalifikacija:

  1. Kraćenje staze,
  2. Svaki fizički sukob na natjecanju (udaranje, čupanje, grebanje i potezanje natjecatelja i sl.),
  3. Dodir sa čamcima za spašavanje (s namjerom odmora i sl.).

Molimo sve za sportsko ponašanje prije, tijekom i nakon utrke kako bi ova utrka ostala u lijepom sjećanju svima nama.

Za vrijeme registracija (molimo ne nanosite kremu protiv sunca prije registracija)  i preuzimanja brojeva (od 8 do 08:30) dobiti ćete i čip narukvicu s kojom se mjeri vrijeme vašega plivanja – pričvrstite narukvicu na ruku – dužni ste ju vratiti po završetku utrke – u slučaju gubitka narukvice, dužni ste ju platiti (cijena je 20 EUR).

Nakon izlaska iz mora, dočekati će vas voda, sok i komad voća za osvježenje.

Sva ostvarena vremena će u momentu čim izađete iz mora biti objavljena na našim web stranicama www.dance.hr i tamo možete pregledati sve rezultate (LIVESCORING).

Kada svi plivači izađu iz mora, teče rok za eventualne žalbe koje možete uputiti vrhovnom sucu. Nakon prolaska roka od 10 minuta, i ako nema žalbi,  rezultati objavljeni online postaju službeni i može se krenuti sa ceremonijom dodjele medalja najboljima po dobnim kategorijama i apsolutno, za obje utrke.

Hvala svima na prijavi, dolasku i nastupu, hvala našim volonterima, hvala sponzorima.

Uživajte u daljinskom plivanju u akvatoriju zatonske vale.

Odgovori