Svima od srca hvala

Na kraju još jednoga dančarskoga maratona, pišemo ovaj izvještaj punih srca, umorni, opaljeni suncem,  ali i prezadovoljni ostvarenim – bez lažne skromnosti možemo reći da je ovaj, jedanaesti po redu dančarski maraton u čast gospara Đura Kolića bio po svemu najbolji do sad, i po broju natjecatelja, i po kvaliteti i brzini prijava i registracije natjecatelja, tratamentu, postavljanju i osiguranju staze – svi iz organizacije su dali svoj obol i rezultat je sjajno i trajno sjećanje za sve nas koji smo u subotu ujutro bili na Dančama, bilo kao organizatori, natjecatelji ili gledatelji.

Ovome događanju prethode dani i tjedni planiranja, realiziranja, brojni mali zadaci koji moraju biti odrađeni da bi cjelina štimala… Kako smo se bavili s time, nismo ni previše gledali vremensku prognozu do u zadnji čas, i nije nam bilo milo ono što smo vidjeli. No, srećom, ni nebo nije moglo ostati bez uvažavanja za svu nakupljenu dobru i pozitivnu energiju na Dančama, i sunce nam se ukazalo, a maestral nas je ohladio na kraju cijeloga događanja.

Ono što je nama najvažnije, učinili smo i nešto dobro za nekoga – plivali smo za Ninu Đivanović!

Dva dana prije Maratona uključili smo se u akciju „Zajedno za Ninu“ te smo na dva mjesta na Dančama tijekom jutra utrke postavili promotivne letke ali i škatule u koje su se mogle ubaciti donacije, svatko po svojoj mogućnosti, za liječenje i rehabilitaciju naše mlade Konavoke kojoj od srca želimo brzo ozdravljenje. Zatvorene škatule predali smo organizatorima akcije tijekom njihove trkačke utrke u Cavtatu, a prikupljeno je 5.488 kuna i 50 eura. Svima od srca hvala, a svakako potičemo da ako niste donirali do sad, a želite, uplatite koliko možete putem javno objavljenih računa akcije „Zajedno za Ninu“.

Već prema količini online prijava, vidjeli smo da je popularnost maratona iznimno velika, nikad veća do sad, i time je stavljen dodatni pritisak na nas kao organizatore – posebno iz aspekta sigurnosti utrke, iako se pliva na vlastitu odgovornost.  S najavama lošega vremena, brinuli smo da sve prođe u najboljem redu i da svi sudionici sigurno i zdravo završe utrku za koju su se prijavili.

Prilikom dolaska na Danče oko 08:30, pratila nas je apokaliptična atmosfera mraka, oblaka i vjetra koji nose kišu, a još važnije i valove. Bili smo razočarani što će vjerojatno veliki broj sudionika odustati od dolaska na Danče zbog vremenskih prilika, pa smo donijeli odluku koja se u konačnici pokazala izvrsna, da odgodimo start na 10:30 i tako damo priliku svima koji to žele da stignu do Danača.

Do tad se vrijeme smirilo, sunce je izašlo, vjetar stišao i moglo se startati. Svejedno, briga za sigurnost je bila na razini i imali smo, kao nikad do sad, iznimno jaku potporu i osiguranje na moru. Raduje nas dobra volja ljudi/volontera koji su nam izašli u susret i pomogli da svi plivači budu zaštićeni i sigurno praćeni dok plivaju, posebno najdužu utrku.

Hvala od srca barkariolima: Nikoli Biličiću, Luku Simoviću, Radenku Popoviću, Vlahu Račiću koji su izdvojili vrijeme i svojim barkama došli po lošem vremenu pratiti i osiguravati pripremu utrke i samo natjecanje.

Puno hvala Jošku Zokiću i njegovim kolegama iz Jet Ski Tours Dubrovnik koji su na na jet ski – jevima osiguravali stazu i vodili računa da svi plivači sigurno završe utrku.

Iskreno se nadamo da ćemo i u idućim godinama imati ovakvu potporu na moru, takvim odnosom prema sigurnosti natjecatelja samo dižemo renome utrke i postavljamo sebi novestandarde organizacije.

Zahvaljujemo svima koji su došli i otplivali svoju rutu, a čestitamo najuspješnijima Ani Lučić i Đivu Matoviću. Zahvaljujemo i Dubrovačkim ljetnim igrama koji su osigurali nagrade za najbolje.

Hvala također i Triathlon klubu Dubrovnik, našim dragim dugogodišnjim sudionicima i sportskim prijateljima, na ustupanju njihove bove koju smo koristili kao orijentacijsku na pola puta do Bellevue-a i koja dodatno pridonosi kvaliteti organizacije plivačke staze.

Hvala natjecateljima Kluba daljinskog plivanja „Posejdon“ iz Zagreba što su nas posjetili i sudjelovali u utrci.

Hvala svim dančarima koji će se sami prepoznati, koji su dali ruke u organizaciji maratona, bilo to u nošenju opreme, hrane i pića, primanju prijava, registraciji natjecatelja, praćenju rezultata u cilju, ispisivanju diploma sudionicima dječje utrke, pripremanju tratamenta, liječničke službe, fotografiranju, pripremanju bova i plutača za utrku, izradi konstrukcije cilja… Od srca hvala svima.

Hvala dragome kapetanu prvaka Francuske vaterpolistu Strasbourga, našemu dubrovčaninu Nikoli Sutiću koji se rado odazvao pozivu i dijelio diplome i medalje.

Hvala svim medijima koji su popratili naš dančarski maraton.

Hvala svima koji ste došli, vidimo se i dogodine na 12. memorijalnom dančarskom maratonu „Đuro Kolić“.