Fun prvak

 

 

Nakon lanjskog poraza u finalu, ove godine Fun H2O osvaja prvi naslov. Iako su igrali slabije nego lani, ponajprije zbog izostanaka određenih igrača, prije svih Mara Kuzmana koji ovu momčad diže za barem 30 %, i to je bilo dovoljno da izbore neriješeno pa u „ruletu“ četveraca dođu do velikog slavlja. Pallace je tako nakon naslova 2006. ovo finale ipak izgubio.

 

 

Utakmica nije obilovala kvalitetnim potezima. Uvjetovao je to i kriterij suđenja u kojem je dopuštena maksimalna makljaža, pa su to igrači obillno koristili. Unatoč takvoj igri, u trećoj i četvrtoj četvrtini niti jedan igrač više, s obje strane. Uz mali broj golova, konstantan klinč na gotovo svim pozicijama, igrači su se dosta izmorili pa i ne čudi što nismo imali više prilike vidjeti neki super potez.

Meni osobno, najefektniji potez bio je udarac Crnčevića u trećoj četvrtini, s čovjekom na ruci, ramenu, skoro glavi, s glavom ispod vode, sa barem 6-7 metara, odličan udarac, ali u prečku.

 

Konačni rezultat bio je 3:3. U cijeloj utakmici, unatoč tako čvrstoj igri, samo 4 igrača više; 3 za Fun, samo 1 za Pallace. Doduše, bilo je još izbačaja, obostranih. U zadnjoj četvrtini, Curić čak 3 puta isključuje oba igrača u duelu. Bio je to vrhunac alibi suđenja. Tada se moglo gotovo doslovno zadavit protivnika, ali igrača više se nije moglo dobiti.

Jedan od ključnih trenutaka bilo je isključenje Buconića s pravom zamjene. Kao i lani protiv Špilje, i ove godine, doduše zbog puno očitijeg udaranja protivnika, glavni sidrun Pallacea završava utakmicu u drugoj četvrtini. Nakon što je dobio isključenje u plivanju, još jednom udara Bega i Curić ga opravdano isključuje. Bio je to veliki hendikep za Pallace, iako je Fun i u daljnjem tijeku utakmice dosta često igrao zonu. Ali Lukša je izborio tog jedinog igrača više za Pallace, i još se jednom, na samom startu utakmice, odlično oslobodio, ali nešto lošije šutirao, ravno u Žeru, s pozicije sidruna.

Rašica je zabio dva puta na zonu sa srednjega. Prvi put nakon cimanja, a drugi put na prebačaj s desne strane. Treći gol za Pallace, i jedino vodstvo 3:2 donosi na početku posljednje četvrtine Đino Radić, opet na zonu, samo s desnog vanjskog, u bliži, visoko u kut.

S druge strane za Fun je prvo zabio Palunko, sa igračem više sa vanjskoga, a onda dva puta Maro Martić. Pri put je iskoristio nepažnju u obrani Pallace, točnije zonu na krilu što je naljutilo golmana Sjekavicu. A drugi put, iz situacije 6 na 5, kulerska parabola, na minus jedan u zadnjoj četvrtini. Nije bila kontra, niti igrač više, nego je nakon jednog duela Pero Sjekavica stao ležati na moru. Sudac nije ništa sudio, a nisam najbolje vidio što se dogodilo.

 

I četverci su donijeli dodatnu dramu. Prvo šutira Pallace. Prve dvije serije pogađaju Rašica i Čučka s jedne, odnosno Vedran Kuzman i Palunko s druge strane. Tada Žera brani Puhu, a Župljani već slave. Ali Sjeka brani Crnčeviću pa se ide u dodatnu seriju. Kako Puh inače izvodi četverce za Palace, bio je proklamiran da bude onaj koji puca u dodatnim serijama. Ali kako je promašio, slijedio je brzi dogovor koji je iznjedrio Rašicu, ali Žera opet brani. Ponovo slavlje Župljana. I kod njih je bilo malo nedoumica oko izvođača, ali za razliku od Pallace gdje je bilo „’ko će, ‘oćeš li ti“, ovdje je Palunko uzo loptu, i rekao „ja pucam“. I pogodio za naslov. Tim potezom pobjednika izborio je ne samo naslov, nego i titulu najboljeg igrača ovogodišnje lige.

 

Zanimljivi detalji utakmice

Buconić se oslobodio na dva metra, ali šutira ravno u Žeru

0/1 iv za fun (Peraić isklj u plivanju) – Martić šutira metar iznad gola      
1:0 Palunko – 1/2 iv Bulum (isklj P. Sjekavica na bekovskoj poziciji) – Palunko postiže prvi gol na utakmici odmjerenim udarcem s lijevog vanjskog

1:1 Rašica – na zonu kroz usi Žeri sa srednjeg vanjskog  0:11 do kraja četvrtine

 

2. četvrtina

0/1 Buconić izborio igrača više na dva metra protiv Bega, ali Žera brani čak 3 udarca u tom napadu.

1/3 Bego prevario Buconića, a on još udario nogom nakon isključenja i s pravom dobio s pravom zamjene. T.O. FUN – ali Palunko šutira u blok sa igračem više.

2:1 Martić s krila, kiks Fuksija. Povukao se u zonu dok je Sjeka duplirao sidruna pa je to bilo lagan zadatak za Martića.

Rašica dobar udarac, ali samo u prečku 10 sek do kraja četvrtine.

 

3. četvrtina

2:2 Rašica na zonu sa sv, na prebačaj s desne strane.

Fun jako loš u napadu, u cijeloj četvrtini. S iznimkom jednog šuta iza bloka s desnog vanjskog, kojeg je Sjeka odlično obranio. I pokušaja Crnog kojega sam spomenuo u tekstu, ali to je bilo na individualnu klasu.

Nije ni Pallace u ovoj četvrtini nakon Rašice na startu ozbiljnije zaprijetio.

 

4. četvrtina

2:3 Radić – na zonu sa desnog vanjskog.

3:3 Martić –  parabola sa lijevog vanjskog, ali sa nekih 4 – 5 metra, nakon što je Pero ostao ležati na vodi nakon jednog duela na vanjskoj poziciji.

Curić sudi faul iako je Pallace čisto uzeo loptu pa odmah kao kompenzira tražeći loptu van igrališta i tako zaustavlja kontru Funa.

Duplo obostrano, ostala samo 4 igrača s obje strane u terenu.

Opća „tučnjava“ opet obostrano. Kriterij suđenja doveo do toga da igrači igraju iznad granice dopuštene agresivnosti.

T.O. za FUN 0:47 do kraja utakmice Nedosuđen izbačaj nad Crnčevićem, nastavlja se igra istim stilom. Ne bi ni bilo u redu da sad, u zadnjoj minuti, Curić nešto dosudi, pa što god obrambeni napravio. To i igrači znaju.

T.O Pallace 0:24 do kraja. Također žestoki presing, bez ikakve mogućnosti šuta.

 

Spomenimo, što nisam dobro vidio jer je bilo s druge strane terena, Pallace je imao niz dosuđenih kontrafaulova bez lopte na dva metra, mislim čak 3 u trećoj četvrtini.

 

 

FUN H20 Mlini  – Pallace 3:3 (1:1, 1:0, 0:1, 1:1) – nakon četveraca 6:5

FUN: Ivo Žeravica, Maro Martić 2, Drago Bego, Robert Palunčić 1, Nikola Crnčević, Maro Dabelić, Tomo Bulum, Lino Glavočić, Nikola Matičević, Jakov Blašković, Vedran Kuzman.

Pallace: Tomo Sjekavica, Ivan Bilić, Đino Radić 1, Marijo Rašica 2, Pero Sjekavica, Toni Pavlić, Pavo Čučka, Jadran Bijelić, Lukša Buconić, Tomislav Vuksanović, Toni Peraić, Ivan Hrnić, Hrvoje Puh, Haris Zelentrović, Jasmin Jaganjac.

Isključenja: FUN 4, Pallace 6

Igrač više: FUN (1/2 + 0/1 + / + /) = 1/3, Pallace (/ + 0/1 + / + /) = 0/1

Jedan komentar na “Fun prvak”

  1. Nejverojatno mi je Vlašićevo ukidanje produžetaka nakon grupa. Pa ima li boljeg razloga da se igra dodatni vaterpolo nego u finalu u prepunom Portu. I dva četvrtfinala su odlučena nakon peteraca, pa zašto nebi igrali/gledali produžetke nego gledati da se što prije dođe doma ?