Pallace ili Fun

????

 

 

U nikad izvjesnijim polufinalnim utakmicama slavili su Pallace protiv Špilje i Fun protiv Luke Čilipi. Obje utakmice finule su po 4 razlike, a sutra nas čeka treća uzastopna borba za broncu. Protekle dvije nisu baš bile uspješne.

 

 

Utakmica Špilje i Palacea bila je riješena i prije početka. Prvo nas je omela odgoda u četvrtak (a more mirno ko ulje na Dančama) jer bi tada igrali u gotovo punom sastavu (samo bez Đure). Pokušali smo isposlovati igranje nakon drugog polufinala danas kako bi nam se bar jedan igrač vratio, ali nije prošlo. Tako smo ovu utakmicu ušli bez najboljeg igrača u povijesti Špilje, bez najboljeg strijelca u povijesti Špilje i bez najboljeg igrača Špilje u zadnjoj, četvrtfinalnoj utakmici. Dakle, bez tri igrača prve postave, na što se nadovezalo da je sumanuti pljačkaš onemogućio još jednog ovogodišnjeg stožernog igrača, Eleza, da dođe na utakmicu prije početka treće četvrtine. O sudbo huda.

Bilo je to previše da bi ovo polufinale Špilja mogla konkurentno odigrati protiv momčadi poput Palacea. Na kraju 8:4 i Pallace ide u svoje drugo finale.

 

U drugoj utakmici Fun je u donekle skrpljenom sastavu bio prejak za Luku Čilipi. Konačni rezultat 9:5, i Župljani idu u svoje drugo finale, drugu godinu u nizu. Za razliku od Pallacea prije 8 godina, oni su svoje lani izgubili.

Ove dvije momčadi već su se sastale u grupi i Fun je dobio dosta glatko. Tek na kraju je Pallace uljepšao rezultat. Međutim sve je moglo biti drugačije da je u prvoj četvrtini pri vodstvu od 2:0 Palace bolje realizirao bar neku od prilika sa igračem više.

 

Sutra u 15:15, Špilja i Luka Čilipi igraju za broncu. Nedavno smo nakon 0:4 uspjeli upisati prvu pobjedu protiv Penatura, a sad nam slijedi još jedan crna mačka. Ako se ne varam protiv Luke Špilja ima 0:3. Sutra u ponešto kompletiranom sastavu, pokušat ćemo prekinuti i ovaj neugodni niz, kao i mogućnost da treću godinu u nizu osvojimo drvenu medalju.

 

Finale je na rasporedu u 17:15.