Protiv Lozice odlično (sve osim rezultata)

 

Neki se igrači ne mogu kupiti novcem. Neki igrači biraju kada će, za koga i protiv koga igrati vođeni isključivo osjećajem morala i pravde. Jedan od takvih je i Božo, koji je nakon dvije sezone u Lozici odlučio pojaviti se i pokušati svojim zahrđalim igračkim, ali i uvijek relevantnim ljudskim kvalitetama, konačno potvrditi ono čemu su se mnogi nadali – prijelaz u Betulu Danče.

 

 

U namjeri ga nije mogao spriječiti ni prirodni neprijatelj Božovih ekipa – obiteljski ručak. Isti je na dan utakmice promptno prekinut na vrijeme u 16:15 i Betulin konvoj velikom brzinom kreće u nepoznato, vođen samo obećanjima organizatora da će put do Pasjače biti nepogrješivo označen. Vožnja se oko Dupca pretvara u Mad Max-ovsku potjeru jer Lozica šalje svog presretača Mičetu koji prostačkim gestama pokušava unijeti nervozu među Betuline vozače. Nakon što je gotovo uhvaćen u sendvič između Domovog i Božovog auta, Mičeta odustaje i žuri naprijed javiti Lozici da se Betula ipak uspjela skupiti.

 

Betulin konvoj je napadnut

 

Ostatak puta prolazi u najboljem redu – nitko se nije izgubio, Domo umalo uspijeva u naumu da pregazi Gleđa na parkingu u Popovićima, spust do Pasjače ne traje predugo, a i pogled je dovoljno impresionirao igrače da zaborave na kukanje zbog kasnijeg uspona.

 

Na Pasjači već čekaju sve raspoložive snage, pojačane kvalitetnom Lučićevom akvizicijom Antom. Božo se presvlači i neki primjećuju da na sebi ima gaćice VK LOZICA, što izaziva laganu zbunjenost među igračima obje ekipe. U isto vrijeme s oduševljenjem se primjećuje da Betula ima duplo više navijačica od Lozice (dvije).

 

Betula je trenutno ozbiljno oslabljena, fale Pop, Ogs, Miho, Pero, Mario, Munja, Pavo, Stahor i Basor, što je jedna respektabilna ekipa sama po sebi, stoga je  prethodnih dana bilo govora o tome kako će ih pojačati kapetanica američke vaterpolske reprezentacije, Maggie, pa je ustrašena Lozica brže bolje prije ulaska u more reagirala prijetnjama kako će im braniti njihov trener, Mirko Nižić. Međutim, Maggie je odlučila poći na Korčulu pa smo tako ostali zakinuti za najveće pojačanje u povijesti Betule. Lozica, nabrijana nakon čitanja nekakvih tekstova na dance.hr, naravno dolazi u punom sastavu.

Zagrijavanje napokon nije bilo fatalno za Betulu, pogotovo zato što je na Pasjači moguće obaviti ga na nogama, u plićaku. Igrači Lozice više puta pokušavaju omesti Betuljane u zagrijavanju „slučajnim“ bacanjima lopte oko igrača koji se zagrijavaju, no takvo nešto smo mogli i očekivati od Mrske Nam Lozice pa u svom naumu nisu uspjeli. Raspravlja se i o Josipovom taktičkom prijedlogu da čuvamo Điva sa dva igrača, a Mozaru s nijednim.

 

Mozara reagira na provokacije

 

Utakmicu počinje poznata „antipostava“ u kojoj sada Božo počinje na lijevom krilu. Lozica odmah kreće žestoko i u svom stilu grubo. Betula je nažalost podlegla takvoj igri Lozice, promašila dvije-tri vrlo izgledne šanse i prva četvrtina završava 2:0 za Lozicu. U drugoj četvrtini pokazujemo zube i čeličnu obranu, završavajući četvrtinu s 0:0 pa se tako na poluvrijeme odlazi s rezultatom 2:0.

 

U drugom poluvremenu veliki problemi. Betuljani se polako počinju topiti i sve je manje volje za ulaskom kod igrača s klupe. Božo pokazuje koliko je bitno da ne preskače obiteljske ručke jer u pet fantastičnih prilika, koje bi stari Božo realizirao ko od šale svojim smrtonosnim šutevima, fali mu snage i pokret ruke u šutu više podsjeća na prostiranje stolnjaka pred obiteljski ručak nego na „stari Božo šut“.

Betula je ponovno pokazala neke stare, ali još uvijek jednako revolucionarne ideje, poput zamjene usred protivničkog napada pred našim golom i igranja obrane 5 na 6 kada sudac nije isključio nikoga. U trećoj četvrtini Lozici pada na pamet da pokuša ne primiti gol, ali malo su se zaletili – Betula dodaje gas, zabija dva karakteristično lijepa gola s igračem više i utakmica na kraju završava rezultatom 9:2.

 

Ukupni dojam – vrlo dobar. Utakmica je lako mogla u prvom poluvremenu otići u egal, a tko zna što bi onda bilo…Za pohvalu je igra u obrani (kad bi smogli snage vratit se), koja je pokazala da ili Lozica nema sidruna ili Betula ima fantastične bekove (posebno Domo i Maroje). Božo, ako već nije efikasan, verbalnim prijetnjama uzdrmava protivničku obranu, a Grba se iz utakmice u utakmicu diže i približava se izgubljenom idealu golmana – Peni.

Teren na Pasjači je velik, ima valova, a svi igrači Betule su ove sezone zajedno plivali do Turčina manje puta nego mnogi igrači Lozice pojedinačno. U trećoj četvrtini svjedočili smo tako sekvenci u kojoj Vid počinje, odigrava jedan napad i ne može više. Mijenja ga Zec, koji ulazi, igra idući napad i izlazi jer ni on nije u stanju nastaviti. Na kraju treće četvrtine očit je i psihofizički pad – pola momčadi misli tj. nada se da je utakmica gotova. Zadnje četvrtine ostaju slabost (osim protiv Elite).

 

Na kraju treba pohvaliti domaćine s Pasjače koji su vrlo lijepo ugostili Divlju ligu i potrudili se da sve bude u najboljem redu. Odojak kao okrjepa nakon utakmice je pun pogodak! Iako je daleko, domaćini su postigli to da su sve ekipe spremne ponovno dolaziti na Pasjaču igrati utakmicu, čestitamo.

Događaj je uveličao i svugdje prisutni Tutanj koji je izradio mnoštvo odličnih fotografija za pamćenje.

 

Posljednju utakmicu u ovogodišnjem glavnom turniru igramo s jakom Kolorinom koja ove godine ganja polufinale. U idućem izvještaju saznajte: Koliko smo izgubili? Sve to i još više samo na dance.hr!

 

Moral je još uvijek na visokoj razini

 

BETULA DANČE – LOZICA  2:9 (0:2, 0:0, 1:3, 1:4)

Betula: Grba, Domo, Božo, Ante, Zec, Lučić, Maroje, Josip, Sandro (1), Ivo, Vid (1)

Lozica: Ivan Džakula, Cvijeto Baule, Nikša Crnčević (1), Đivo Buconić (3), Paulo Miljanović (2), Nikola Mozara, Daniel Jokić (1), Juraj Potrebica, Vlatko Pavlović, Niko Gleđ, Goran Mičeta (1), Toni Glavor, Franjo Nižić, Mihael Vidojević (1)