Turčin Danče u 2011.

 
Turčin Danče, nakon dvije uspješne godine (ušli u glavni turnir) traži i treću sreću, odn. ponavljanje istoga uspjeha, a potiho se nadamo i prvim bodovima u glavnome turniru. Baza ekipe je ista, tradicionalna, uz nastavak pozitivnoga trenda pomlađivanja ekipe. Ovdje moramo spomenuti iznimnu pomoć koju je Turčin dobio od Marina Kovačića Kove, koji je skautirao i potpisao dva mladića s Danača, Tonija Ivetu i Matea Škurlu. Mladići moraju shvatiti u koju su obiteljsku sredinu došli, prihvatiti svoje zadatke, upoznati suigrače i dati sve od sebe za Turčinovu slavu. Kova nam je inače doveo i Pavla prije par godina, koji se pokazao kao pun pogodak, pa nemamo razloga sumnjati u njegovu stručnu procjenu.

Turčinu se, nakon želje otkaza suradnje od strane igrača na kraju prošle sezone, vratio Božidar Novak, poznat i kao Izgubljeni sin. Ideja zbog koje je zatražio ispisnicu iz Turčina, osnivanje vlastitoga kluba Argentina Playboys, je neslavno propala, pa je Božidar pristao na potpis ugovora 2 + 1 za slavnoga Turčina. Moramo ipak istaknuti da je Izgubljeni sin pokazao poštovanje prema Klubu i Kapetanu, te je navrijeme najavio i otkaz, a i povratak. Kapetan je, milostiv kao i uvijek, dopustio povratak Izgubljenome sinu u Klub, isto kao otac sinu u poznatoj priči iz Biblije. Sad je sve na Božidaru, mora se pokazati u plivalištu, kako bi na pravi način iskazao zahvalnost svome matičnome klubu. Znamo da se iz mafije i iz Turčina ne izlazi nikada.

Kao minus se može istaknuti nepoznati status određenog broja igrača s popisa, budući da neki poradi posla ili školovanja neće biti na raspolaganju Klubu u predstojećim iskušenjima. Još je neizvjesno hoće li nas Kapetan Miho povesti u bitku, budući da se zasitio teških priprema koje prethode svakoj ligi. Ipak, svi igrači se slažu da Turčin bez Kapetana nije pravi klub, odn. da Kapetanova karizma iznimno pozitivno utječe na sve Turčine koji su onda prisiljeni dati sve od sebe u plivalištu i van njega.

Inače, trenutno su u Dubrovniku na snazi plivački treninzi, dok se zagrebačka Turčinova frakcija bavi uigravanjem akcija u svome subotnjem terminu na bazenu. Kako izvještaji sugeriraju, Turci su zvijeri! Treba istaknuti iznimno motiviranoga dokapetana Bileta koji cijelu zimu naporno radi kako bi bio ključni dio Turčinove granitne obrane.

Nadamo se da će se bar 60% igrača sa popisa odazvati pozivu Kluba i dostojno ga  predstavljati u nadolazećim iskušenjima.

Igrati ULEB-ovu ili FIBA-inu Divlju ligu pitanje je sad?! Odlučili smo se prijaviti u obje jer samo želimo igrat. Čija će organizacija pobjediti, ili će biti dvije lige, ne znamo, ali smo spremi za sve opcije. Žalosno što postoje dvije različite organizacije Divlje lige, a naše pripreme su bile dugotrajne, a i imamo dovoljno igrača ako, kojim slučajem, u isto vrijeme budemo morali igrati na dva različita kupališta.
 
Popis potencijalnih igrača:

Nikola Biličić
Pavle Rosić
Mihovil Martić
Andrija Martić  
Maro Lučić
Mate Jelavić
Lukša Benić
Đivo Lučić
Mark Rilović
Hrvoje Ogresta
Maro Marušić  
Joško Pulić
Božidar Novak
Stijepo Ljubimir
Željko Kosović
Mislav Perović
Goran Šoša
Fran Ivezić
Tomislav Vranjković
Marin Ogresta
Periša Pavlović
Toni Iveta
Mateo Škurla

Treneri: Zambata, Braco i Milić

28 komentara na “Turčin Danče u 2011.”

 1. Mateo Škurla – još jedno dijete Dola koje je za kruh odlučilo zarađivati u dalekoj zemlji gdje sunce slabije grije a i kruh je sa 6-7 kora.
  Pozdrav Ogrestama..

  1. nikad viđen lokalpatriotizam… članovi hdssb-a su male bebe za vas 😉

    1. može li on već sad igrat za dole na biljani, ili tek kad gore spomenuta činjenica postane službena?

     1. kad “gore spomenuta činjenica” postane službena božone će nastupati za Dole i u DL, iako su mu vrata širom otvorena i prije, iz nedavnih pregovora razumio sam da mu se mrsko zamjerat turcima, očekujemo ga bar na revijalnim priredbama kakva je BILJANA

  2. Pozdrav i tebi Erazmo. Puno srece u kvalifikacijama, nadam se da vas nece dopasti sudac po nadimku Zambata, vjerojatno vam je jos u sjecanju :). I premda nisam jos bio ni jednom na turniru u Dolima, nadam se golemoj zabavi i mom debiju.

   1. i ja se nadam tvom debiju u Dolima ali u drugačijim gaćicama!

    1. Tocnije bio u izbjeglistvu u Lovranu, a zivio 3 godine u Madridu. Dakle, taj sam.

     1. je li ovo neko staro prijateljstvo koje se u međuvremnu izgubilo, a dance.hr u najboljoj maniri nekoć slavne arene pomogo u ponovnom povezivanju???

      evo jedna prigodna: http://www.youtube.com/watch?v=B2NrgUyuQ5M

     2. Kako je mali svijet… Nekad smo se druzili u Lovranu, a i u Madridu smo bili jednom skupa na tekmi gledali Real-Porto. Pred 9 godina ako se sjecas…Tvoj i moj tata su prijatelji pa se se tako i mi znamo…

     3. Kako se ne bi sjecao, a pogotovo utakmice, kad si inzistirao da odemo na najdonji red tribina i imao si veliku zelju preskociti ogradu i trcati malo po Santiago Bernabeu nakon sto je finula utakmica.

     4. Tako je, taj sam! 🙂 A se sjecas kako nas je redar tjerao da odemo ca jer da su ´svi vec otisli´ a ti si mu rekao da smo nas dvojica ostali i da to znaci da nisu jos svi otisli… 🙂 Ajde poslat cu ti mail ovih dana, pitat cu urednistvo najomiljenijeg portala da mi proslijedi tvoju mail adresu… Na putu sam sad par dana, od nedjelje sam opet doma pa ti se javim. Pozdrav

     5. Marine Marine inače voliš napadati i prozivati, a izgleda ne možeš tek tako odgovoriti na pitanje ” A gdje si bio 91? “

     6. Moj Matko, tesko sam mogao uzeti pusku u ruke i braniti domovinu s toliko godina koliko sam imao 91. ali mi je stari bio u vojsci 4 godine. A kakve veze ima 91 s ovom temom?

  3. Pozdrav i tebi erazmo. A apropo ovih gacica, najbitnije je da ih svi nose, ma kakve bile!

   1. paa mi u Dolima baš i ne djelimo takve i slične stavove, ali who-what to su samo nijanse

    1. znači samo gaće idu niz koljena, gaćice ostaju? ili ima neka situacija za šankom kad se i ta granica prelazi?

     1. andro evo ti odgovora!
      za marina, kao pravo dijete dola, u svemiru ne preostaje puno enigmi
      potpisujem!

 2. A vidi Bene na slici, k`o svinja u Teheranu 🙂

  Trebalo je u txt spomenuti i da je Bile odbio potpisati profesionalni ugovor za jednog drugoligaša kako bi bio na raspolaganju Turčinu.

 3. je li istina da božone mora platit roštilj u sklopu povrataka?! 😉

 4. “Treneri: Zambata, Braco i Milić”

  ko je trener, a ko su pomoćnici?