Najava 3. kola

Na rasporedu je treće, posljednje kolo po skupinama. Već je poznato da je Hrvatska B1, a Mađarska C1, dok druge dvije grupe očekuju odlučujući susreti.

 

Hrvatska i Mađarska osigurale su prvo mjesto u svojim grupama i direktni plasman u četvrtfinale. Italija igra s Njemačkom i ako se ne dogodi neko veliko iznenađenje trebala bi biti D1 – u slučaju pobjede Njemačke, Italija ide na Hrvatsku u četvrtfinalu. U grupi A međusobno igraju Grčka i Srbija i tko pobjedi je A1, a poraženi A3. Ako opet bude neriješeno, onda je bitno i s koliko golova. Crna Gora je s oba protivnika odigrala 10:10.

 

Hrvatska nakon dvije pobjede od po 10 razlike igra protiv Kazahstana i tu očekujemo 20 razlike. Nema potrebe previše se štedjeti, a ionako i igrači koji imaju manje minuta su izvrsni i u odličnoj formi. Nakon ove utakmice imamo 3 dana odmora. Očekujemo da će Miloš, Šetka, Benić postići dosta golova, kao i golgetersko buđenje Fatovića. Ovu utakmicu igramo u udarnom teminu, u 20.30 po lokalnom odnosno 13.30 po našem vremenu.

Derbi dana utakmica je Srbije i Grčke. Srbija je izvukla neriješeno protiv Crne Gore koja je u toj utakmici napravila iznimno puno grešaka. Grčka ne bi trebala toliko biti opterećena imenom Srbije tako da vjerujemo u koncentriraniju igru. Bliži su pobjedi u tom slučaju i osvajanju grupe. Međutim, prvo mjesto u grupi nosi puno teži put u nastavku natjecanja. To znači Španjolsku u četvrtfinalu, pa Hrvatsku u polufinalu. Treće mjesto vodi na Italiju uz ne potpuno bezlazlenu utakmicu protiv Australije ili nešto lakšu protiv SAD-a. Pitanje je hoće li netko kalkulirati?

 

Italija i Njemačka moraju odlučiti pobjednika grupe B. Italija se namučila i protiv Japana tako da ni Njemci nisu bez izgleda. Vraća se Echenique u sastav tako da će Italija biti kompletna i opasnija. Za Stamma je i prije drugog kola rečeno da zbog ozlijede propušta ostatak SP-a, ali je igrao i to zabio 5 golova. Njemačka za drugo mjesto treba poraz od manje od 2 razlike, ili ako zabije barem 8 golova, onda može i točno 2 razlike. Treće mjesto znači Španjolsku u osmini finale.

 

Australija i SAD uvijek igraju neizvjesne utakmice u kojima nema favorita. U zadnjih 10 utakmica, igranih u zadnje 3 godine, i jedni i drugi imaju po 4 pobjede i još 2 neriješena rezultata. S neriješenim SAD je drugi jer je protiv Hrvatske uz isti poraz od 10 razike, zabio više golova. Ipak ako Australija ne bude loša plivački, a i neće joj biti baš toliko teško kao protiv Hrvatske, trebali bi biti u laganoj prednosti. Drugo mjesto u grupi vodi ili na Srbiju ili Grčku, a treće najvjerojatnije na Crnu Goru.