Prvi poraz na turniru, ali u četvrtfinalu od Srbije

https://www.facebook.com/vkgalebmr

Nakon 4 pobjede Hrvatska je poražena u petoj utakmici, Srbija je u četvrtfinalu bila bolja s 12:10. Najveća razlika bila je u golmanskoj statistici, 15:5 za Mišovića. A i gledajući ukupno, Srbija je bila bolja za ta dva gola i odlazi u polufinale gdje je očekuje Mađarska.

Hrvatska je izgubila od Srbije 12:10 u jako borbenoj i korektnoj utakmici u kojoj je Srbija bolje ušla u utakmici (0:2 i 1:3). Nakon toga Hrvatska zabija 4 gola u nizu i okreće na 5:3, kasnije vodi još 6:5 i ima neriješeno na 8:8. Slijede 4 gola u nizu Srbije s kojima je početkom zadnje četvrtine prelomljena utakmica.

Počeli smo poprilično loše u napadu, bili smo neopasni udarcima na zonu, a i dva igrača više smo propustili realizirati. S druge strane Srbija je preko Martinovića koji je zabio sva 3 gola krenula dobro i u napadu. Za nas je zabio Tomasović, s igračem više s lijevog krila iz treće akcije. Treći gol primili smo u zadnjem napadu u četvrtini, loš je bio povratak Stahora u obranu. Stigao je navrijeme, ali nije dobro preuzeo poziciju od igrača koji je zatvarao „njegovog“ igrača.

Tada slijedi najbolji period u igri naše reprezentacije Duje Akrap, Tomasović i dva puta Burburan su redom zabijali. Dva gola nakon tranzicije – posebno kvalitetno je bilo dodavanje Vukojevića na stativu na Akrapa koji je bio između 3 protivnička igrača (nije bio igrač više), jednom je Tomasović odlično pogodio s desnog vanjskog i Burburan je drugi put brzo odigrao s Čondić Kadmenovićem s igračem više. Igrali smo u tom periodu odlično i u obrani, a onda je Radulović preuzeo odgovornost kod jednog šuta. Penava je bio na njemu, nije ga želio faulirati, i donekle ga je i ometao. Uspijedio je šut koji je na kraju ušao nisko po sredini gola, pored Pavića, a prethodno je pošao neposredno uz našeg beka. Nekako čudan gol s kojim je Srbija prekinula našu seriju. Do kraja četvrtine zabili smo jedan, a primili dva gola i otišlo se s 6:6 na odmor. Vukojević je promašio peterac (stativa), kojega je sam i izborio na stativi s igračem više. I opet smo primili gol u zadnjem napadu četvrtine, Radović, ljevak s desnog krila. Prehodni gol smo isto primili s desnog krila. Do kraja utakmice još dva, tako da smo s desnog krila primili 4 gola, od čega 3 od dešnjaka iz ne baš velikog kuta.

U trećoj četvrtini imali smo puno prilike proigravati prvu stativu s igračem više. Ali se naš igrač, mislim da je bio Duje Akrap na desnom krilu nije najbolje snalazio u tim proigravanjima. Prvo je bila malo netočna lopta prema Žuveli, u idućem navratu nije ni uslijedilo dodavanje do našeg igrača. Kasnije smo zabili dva na taj način, oba puta je strijelac bio Roko Akrap, a asistenti Duje Arao i Vukojević. Oba puta s desnog krila na prvu stativu. Primili smo tri gola, jedan na zonu, dva s igračme manje. U zadnjem napadu četvrtine zaradili smo još jdno isključenje koje smo obranili tada, ali ostalo je još 10ak sekundi.

Srbija je stigla do lopte na plivanju i postavila naapad. Ali se naš isključeni brzo vratio i došao u formaciju, ali opet primamo gol s desnog krila, i to sada Milojević skoro iz mrtvog kuta. Kada je Martinović zabio na točno 7 minuta do kraja za 8:11 krenuli smo u maksimalno riskantni presing po čitavom bazenu. Prvo smo primili gol nakon isključenja, pa je ostala za Radulovića prelagana situacija 3 na 2. A onda smo zabili još 2 (Tomasović i Žuvela). Imali smo i 3 igrača više u tom periodu, ali niti jednog nismo realizirali. Penava loše a stativu, Burburan u blok s lijevog krila i na kraju loša akcija u kojoj nismo ni izradili situaciju.

Sve u svemu borbena utakmica u kojoj je najveća razlika bila na poziciji golmana, Mišović je upisao 15, a Pavić samo 5 obrana. Ni jedni ni drugi nisu imali nikakav učinak sidruna. Mi smo to najčešće kompezirali ulascima Žuvele na dva metra koji je zaradio 3 ili 4 puta igrača više na taj način. Nije bilo akcija na Brubnjaka, a on sam je u nekoliko navrata forsirao i donosio krive odluke. Također i Vukojević je, posebice u početku imao 2-3 jako loša udarca uz promašeni peterac kasnije.

Realizacija igrača više bila nam je 5/15, a i Srbiji vrlo slično 6/14 (10 postotnih poena bolje). Pokušavali smo kroz tranziciju, nekoliko puta i uspjeli.  Međutim, na kraju zaslužena pobjeda Srbije koja je bila bolja za ta dva gola i koja odlazi u polufinale protiv Mađarske.

Četvrtfinale SP-a Prag 2021

Hrvatska – Srbija            10:12 (1:3, 5:3, 2:3, 2:3)

Hrvatska: Roko Pavić, Noa Burburan 2, Petar Čondić Kadmenović, Roko Akrap 2, Karlo Babić, Luka Stahor 1, Marin Tomasović 3, Duje Akrap 1, Jerko Penava, Tin Brubnjak, Marko Žuvela 1, Ivan Vukojević (0), Ivan Jurišić. Izbornik: Vjekoslav Kobešćak. Pomoćnici: Hrvoje Koljanin, Jure Marelja i Goran Obradović.

Odgovori