Ždrijeb

Danas je u Zagrebu održan ždrijeb Svjetskog prvenstva koje će se ovog ljeta, u drugoj polovici srpnja, održati u Južnokorejskom Gwangju. Hrvatska je izvučena u grupi B zajedno sa SAD-om, Austalijom i Kazahstanom.

Prije ždrijeba momčadi su bile podjeljene u 4 jakosne grupe, a glavni kriterij bio je plasman na lanjskom FINA kupu u Berlinu?! Tako su četiri najbolja s tog ne baš bitnog natjecanja na kojemu su se po prvi put testirala nova pravila stavljena u prvu grupu:

1. Australija, Mađarska, Njemačka, Srbija

2. Hrvatska, Crna Gora, Španjolska, Brazil

3. Grčka, Italija, SAD, N.Zeland

4. Kazahstan, JAR, Japan , Koreja

 

Pod budnim okom čelnika FINA-e, Ratko Rudić i Zlatko Dalić izvlačili su kuklice i dobili smo slijedeće:

Grupa A: Srbija, Južna Koreja, Crna Gora, Grčka

Grupa B: SAD, Hrvatska, Kazahstan, Australija

Grupa C: JAR, Novi Zeland, Španjolska, Mađarska

Grupa D: Brazil, Njemačka, Italija, Japan

 

Hrvatska brani naslov osvojen u Budimpešti prije 2 godine. Sada ćemo prvu utakmicu igrati protiv Austalije, pa protiv SAD-a i na kraju u trećem kolu protiv Kazahstana. Nakon grupne faze najbolji odlaze u četvrtfinale, dok drugo i trećeplasirani razigravaju. Ako se što u međuvremenu nije promijenilo u četvrtfinalu je slijedeći raspored:

 

A1 – C2/D3

B1 – D2/C3

C1 – A2/B3

D1 – B2/A3

 

Pobjednici prva dva para križaju se u prvom, a druga dva u drugom polufinalu.

 

Izbjegli smo i Mađarsku i Srbiju iz prve jakosne grupe. Prvo mjesto u grupi B nosi nam Njemačku u četvrtfinalu što je sigurno najbolji moći ždrijeb za zadnjih 8. Ždrijeb nas je pomazio, odnosno pomazio je i neke druge favorite koji se neće morati naći s braniteljima naslova prije polufinale.