danče.hr-ov izbor za Total igrača godine

foto: vlv.hu

Povijest pišu pobjednici pa smo se ove godine odlučili za sljedećih 5 igrača kao najbolje od najboljih:

1. Gergo Zalanki – Svjetski prvak s Mađarskom i prvak Europe s Pro Reccom. U oba natjecanja najbolji i najvažniji igrač svoje momčadi. U potpunosti je sazrio u posljednje 2 sezone otkako ga u klubu vodi Sandro Sukno. Učinio je onaj mali, a u biti najveći i najteži korak, od odličnog igrača postao najbolji na svijetu.

2. Ben Hallock – također prvak s Pro Reccom gdje je igrao vrlo, vrlo važnu ulogu. Na Svjetskom prvenstvu zaradio čak 40 protivničkih isključenja, najviše od svih igrača, uz hedikep neopravdanog isključenja polovicom četvrtfinalne utakmice i kaznom nastupa u idućoj. Također, da suci nisu značajno umiješali prste u tom porazu SAD-a 13:12 od budućeg prvaka, siguran sam da bi i poredak u ovom izboru, ne samo kod nas, već i kod mnogih bio značajno drugačiji.

3. Felippe Perrone – nevjerojatno je kako igra s punih 37 godina na leđima. Ostavši bez Granadosa povukao je i realizatorski u klubu. Uz malo više već spomenutog sudačkog poštenja igrao bi i finale Lige prvaka. Ovako, na kraju sezone, dva treća mjesta, i u Ligi prvaka i na Svjetskom prvenstvu, i uz sve svoje vrhunske poteze, vođenje momčadi i nevjerojatnu energiju u svakom mogućem smislu treće mjesto i ovom izboru.

4. Francesco di Fulvio – odmah uz bok Zalankiju u klubu. Drži lijevu stranu momčadi ne samo u realizatorskom, nego i u organizatorskom, plivačkom i obrambenom smislu. Italija je podbacila u Fukuoki, ali ne zbog njega koji je po statističkim pokazateljima bio u top 5 igrača Svjetskog prvenstva.

5. Alvaro Granados – nametnuo se za prvo ime Novog Beograda gdje nije imao šanse u finalu protiv Pro Recca unatoč 5 postignutih golova jer se ne može parirati ako baš svaki šut protivnika završi u tvom golu. Na Svjetskom prvenstvu smo inače navikli da bude na samom vrhu liste strijelaca, ali je ovaj put bio najbolji „kradljivac lopti”, i drugi najbolji bloker protivničkih šuteva uz svoj napadački doprinos. U posljednjoj finalnoj utakmici Srpskog prvenstva zabio je čak 10 golova (iz ako se dobro sjećamo 11 udaraca) u pobjedi NBG-a 14:7, nevjerojatan učinak!

Odgovori