Recco rutinski protiv Juga

Foto: www.prorecco.com

Pro Recco – Jug Adriatic Osiguranje 13:9 (5:3) (2:1) (4:3) (2:2)

Suci: Margeta (SLO), Segurana (ESP)
Igrač više: Pro Recco 3/9, Jug 3/13
Dva igrača više: Pro Recco 0/1
Peterci: Pro Recco 0/1, Jug 3/4

Pro Recco: Del Lungo (7/16), Di Fulvio 1, Zalanki, Cannella 2, Younger 1, Fondelli 2, Presciutti 3, Iocchi Gratta 1, Condemi 1 (0/1), Kakaris 1, Rossi, Hallock 1, Negri. Trener: Sandro Sukno

Jug: Popadić (11/24), Prkoča, Đerković, Lazić 3 (1/1), Mozara, Vukojević, Daube 1(1/2), Cabanas 1, Kržić, Burić 1, Grgurević, Žuvela 3 (1/1), Jurišić. Trener: Vjekoslav Kobešćak.

Rutinski je Pro Recco stigao do novih bodova u utakmici koju je Jug imao prilika učiniti neizvjesnijom boljom realizacijom igrača više i uz malo veću koncentraciju u obrani. Ovako nije niti talijanski prvak morao pružiti svoju iznimno dobru partiju, nisu se ni oni naime iskazali kod igračke prednosti, još su imali i manje takvih izborenih prilika, ali su šanse dobro koristili neki igrači koji su u njihovom napadu obično u drugom planu. Prvenstveno je to bio Presciutti koji je već u prvoj četvrtini zabio svoja tri gola, četiri gola dodali su Fondelli (2), Iocchi Gratta i Condemi, isto primjerice kao i obično u zbroju mnogo efikasniji Di Fulvio, Zalanki, Cannella i Younger. No, to su bili spomenuti trenuci pada koncentracije i pogreški u obrani Juga kada je na zonu ostavljano predugo i previše prostora za šuteve tim igračima. Posebice je to bilo vidljivo u prvoj četvrtini u kojoj je Recco dao i najviše golova od kojih samo jedan iz igrača više dok su Presciutti (2 puta), Di Fulvio i Iocchi Gratta imali otvorene šuteve iz kojih su zabijali. Kasnije je to malo dovedeno u red ali se i dalje napadački nije mogla ispratiti ni manja efikasnost domaćih. Možda malo čudno ako se uzme u obzir centarska linija Recca, Jug je imao više izborenih izbačaja, plus još četiri peterca od kojih su dva bila kod bržih napada uplivavanjima (Kržić dva puta i Lazić), najviše ih je zaradio Grgurević (i on jedan peterac) ali je realizacija ovih prilika bila nikakva sve tamo do druge polovice druge četvrtine do kada je Jug imao 0/6 kod igrača više uz jedan potrošeni time out kod tog petoga pokušaja. Kod prva dva nije dolazilo ni do šuteva, griješilo se u dodavanju ili je lopta ispadala (Daube), no poslije je bilo i dobrih akcija i povoljnih prilika, Žuvela je dva puta imao šuteve sa stative od kojih je jedan obranio Del Lungo dok ga je drugi puta blokom zaustavio Rossi. Nakon uzetoga time outa nije se stiglo ni do šuta a iz još jednoga su čak dva puta pogađali stativu, Kržić sa stative i Grgurević nakon pokupljenog odbitka. Kasnije je efikasnost djelomice popravljena (od nule naravno nije ni mogla bit gora) ali opet u posljednjoj četvrtini sve tri prilike iz tih situacija nisu iskorištene (isto uz jedan time out). “Srećom” po Juga nisu se niti domaći proslavili kod igračke prednosti (jednom i kod dva igrača viška) pa su isto uz par pokušaja manje dali samo tri gola, a Popadić je branio 5 puta u tim situacijama.

Pro Recco je vodio od početka utakmice vrlo brzo stigavši do osjetnije prednosti (4:1) ali se Jug popravio u napadu krajem prve četvrtine, dva brza napada donijela su golove Cabanasa i Daubea (iz peterca kojega je zaradio Kržić). U drugoj četvrtini su manje efikasni i jedni i drugi ali domaći i dalje povećavaju prednost. Kakaris rješava priliku protiv jednoga čuvara, Jug napokon realizira igrača više, Lazić je pogodio sa lijevoga krila, ali i Cannella na drugoj strani sa srednjega za 7:4 na poluvremenu. Pro Recco će biti efikasniji i u trećoj četvrtini odvajajući se na sigurnih 4 pa i 5 golova razlike u jednome trenutku dok Jug više ne uspijeva uhvatiti priključak iako je početkom te četvrtine propustio priliku iz peterca (Daube) prići na 2 gola zaostatka. Younger je pogodio sa nekih 9 metara pa koji napad kasnije nakon još jednog njegovoga šuta odbijenu loptu Hallock kraj Kržića posprema u gol, Condemi na jednoj stani, Žuvela i Burić na drugoj pogađaju kod igrača više, a u zadnji period igre ulazi se s rezultatom 11:7. I gotovo polovica četvrte četvrtine igra se bez golova. A onda je Fondelli dva puta ostavljen na zonu, prvi puta mu Popadić brani (korner) ali drugi puta zabija za 12:7 i definitivno rješava ovu utakmicu. Do kraja će Jug imati još dva peterca iz kojih pogađaju Žuvela i Lazić dok za domaće Fondelli pogađa još jednom kod igrača a Popadić brani peterac Condemiju na samome kraju.

Odgovori