All the Kings Men na pragu najvećeg velikobritanskog vaterpolo postignuća u zadnjih 100 godina

Poštovanje i dobro došli u treće kolo ovogodišnjeg Danče Fantasya. Nakon završetka grupne faze stvari su jasne, ali i dalje mnogo komplicirane. U sljedećem fantasy kolu ćemo imati jedan mali problem. Naime sve prvo plasirane ekipe će imati ovo kolo slobodno. A to su Grčka, Mađarska, Italija i Španjolska. Realno to su trenutno 4 najdominatnije svjetske momčadi.

Sigurno postoje dani kada i ovakve momčadi mogu izgubiti, ali trenutno su ovo 4 top momčadi svijeta. Reprezentativne momčadi to jest. Završetkom grupne faze i u našem fantaziju postaje zanimljivo, ali nažalost samo pri dnu tabele. Odmah u prvom kolu je trener Joković za svojom Hamsa Yakuzom zasjeo na prvo mjesto i sa svakim kolom bi samo malo podebljavao tu prednost. Sa 91,96 bodom gospodin Joković ima skoro 18 bodova prednosti nad drugoplasiranim All the Kings men trenera Sean Kinga. Dobre igre ove solidno posložene ekipe polako prestaju biti iznenađenja i polako postaju realnost i level igranja koji možemo od njih i u budućim kolima očekivati.

Vjerojatno svi znate priču o Britanskom novinaru i instruktoru plivanja, William Wilsonu, koji je izmislio vaterpolo 1877. godine. Pod imenom Aquatic Football i na obalama rijeke Dee tijekom održavanja Bon Accord festivala u Aberdeenu, Škotska održala se prva vaterpolo utakmica. 1885. godine je Plivački Savez Velike Britanije priznao vaterpolo kao sport, sada pod imenom vaterpolo. Prvih par Olimpijada su Velikobritanci osvojili i to uvjerljivo. 7-2 protiv Belgije u Parizu 1900. godine. Na olimpijadi 1904. godine u St. Louisu vaterpolo nije bio zastupljen. 1908. godine su velikobritanci opet očitali lekciju reprezentaciju Belgije ovaj put s još uvjerljivijih 9-2. 1912. godine se olimpijada održala u Stockholmu, ali ni to nije puno pomoglo Švedskim reprezentativcima koji su poraženi s 8-0 od Velike Britanije. Na sljedećim Olimpijskim igrama koje su se održale 1920. godine u Antwerpenu, vaterpolo reprezentacija Velike Britanije je posljednji put osvojila zlatnu olimpijsku medalju u vaterpolu. Usudio bih se reći da je ekipa All the Kings men-ova trenera Sean Kinga na pragu najvećeg velikobritanskog vaterpolo postignuća u zadnjih 100 godina. S osvojenih 26,21 boda u trećem kolu trener Sean King nije samo imao najbolji rezultat kola, nego se čak s ukupnih 74,15 bodova popeo na drugo mjesto Danče Ekspert Fantasy natjecanja. Uz trenera Jokovića, čiji historijski rezultat za sada uzimamo malo zdravo za gotovo, uspjeh ove velikobritanske ekipe je zasigurno najveće iznenađenje ovogodišnjeg Danče Fantasy Expert natjecanja. Možemo slobodno reći da gospodin Joković više nema suparnike među ovogodišnjim natjecateljima. Gospodin Joković se sada takmiči i natječe s Fantasy vječnosti, a na nama smrtnicima je da se pokušamo poistovjetiti s trenerom Kingom i njegovom simpatičnom i dobro posloženom družinom. Nemam favorita, ali teško je odoljeti uspjehu ekipe koja je došla na ovo natjecanje s ciljem da ne završe zadnji.

Na trećem mjestu i sa samo bodom/golom razlike (73,09) od drugoplasiranih velebritanaca nalazi se ekipa GTS-ovaca predvođena Hrvojem Koljaninom, te njegovim savjetnikom, našim proslavljenim vaterpolo vratarom, i vjerojatno najboljom hobotnicom među vratarima u svim hrvatskim sportovima zadnjih 30 godina, gospodinom Josipom Pavićem. Za sada ekipa trenera Koljanina igra solidan vaterpolo i njihovo treće mjesto na tablici to pokazuje. Zadnje kolo grupne faze ekipa GTS-a i nije baš briljirala, ali i dalje su, zajedno s Hamsom Yakuzom i All the Kings menovima, stepenicu iznad ostatka takmičara na ovogodišnjem Danče Fantasy natjecanju.

Dolazimo do sredine tablice koja se sastoji od ekipe Baoli (69,42) na četvrtom mjestu. Ekipe Hrvanjolaca (68,80) na petom mjestu. Ekipe Olympus Team (66,25) na šestom mjestu, te ekipe  EatMyCosmo (64,12) na sedmom mjestu. Ekipa Baoli trenera Aleksandra Ivovića već drugo kolo zaredom se nalazi u top 3 ekipe s najviše osvojenih bodova u jednom kolu. Što i rezultira odličnim i vrlo stabilnim četvrtim mjestom. Ekipa Baolia zajedno sa svojim trenerom ne gledaju više put unazad i tko im s koliko bodova diše za vratom. Ne. Ekipa Baolia zajedno sa svojim trenerom Aleksandrom Ivovićem gledan put naprijed i pokušava naći načina kako da smanji bodovnu razliku između sebe i velike trojke na vrhu tablice. O ovome svemu i još puno više možete pročitati u razgovoru koji smo obavili s gospodinom Aleksandrom Ivovićem povodom njegovog fantasy debija. Valja napomenuti da je ekipa Olympus Team trenera Alex Donsimonia nakon prvog kola bila na posljednjem mjestu, a sada je nakon trećeg kola, s drugim najboljim rezultatom samog trećeg kola, na odličnom šestom mjestu.

Sa 55,58 bodova na osmom mjestu, te 54,03 bodova na devetom mjestu nalaze se ekipe Bronte Lizards trenera Fatovića i Lelemuts Utd trenera Šapita. A na desetom mjestu s mnogo neuvjerljivih 51,47 bodova nalazi se ekipa prošlogodišnjeg i pretprošlogodišnjeg pobjednika. Ekipa The Legion trenera Iosepa. Šta reći na ovu čudnu situaciju osim da su ova tri trenera u zadnja tri izdanja Danče Fantasy natjecanja bili jedni od glavnih aktera, a sada se bore za ostanak u ligi. To nam možda puno toga govori, ali ne mora ništa značiti, jer još je mnogo igre pred nama i tek sada kreće ono pravo. Hvala vam na čitanju.

Odgovori