Bio sam trener u trgovini slatkišima

Kolo prije kraja ovogodišnje Expert Fantasyija, Uroš Stevanović preuzeo je vodstvo po prvi put ove godine. Sa Aleksandrom Ivovićem u momčadi pod imenom „Kontra Juga“ uspio je prestići Andreija Iosepa.

 

 

Sa samo 3 boda prednosti i bez Ivovića koji je završio turnir jedan dan prerano, barem za Uroša, očekuje nas velika bitka između Iosepa i Stevanovića. Bit će jednako napeto kao i u finalu u kojem igraju Španjolska i Italija.

Jedan od najzabavnijih sudionika ove sezone je Romain Buche, sportski direktor CN Marseillea kluba koji je osvojio prvi europski trofej prošle sezone i koji će naredne igrati u Ligi prvaka. Romain je jedan od 3 sportska direktora u ovom natjecanju, uz Balasza Vinczea i Jugoslava Vasovića.

Romain: Čovječe, ova igra je toliko zabavna, u isto vrijeme je čudna, ali i tako normalna. Zaista uživam. Također, počašćen sam što sam dio ove lige u kojoj see nalaze tako velika imena.

Jeste li ikad igrali fantasy u nekom drugom sportu? i smatrate li da bi ovo mogao biti dobar način promocije vaterpola?

Romain: Baš ove godine igrao sam igru MPG sa prijateljima. To je praktično ista vrsta, ali sa nogometnim igračima iz naše domaće lige.

Vjerujem da bi ovo mogao biti jako dobar način promocije našeg sporta! Zabavno je, ali moraš također razmišljati i tjera te da i utakmice gledaš sa malo drugačijim pristupom.

Naprijemjer, mnogo bolji statistički podaci u budućnosti dali bi nam još više zabave u kombiniranju igrača. Ili kad bi barem imali ove podatke i tijekom Lige prvaka, pa da smo i tada u mogućnosti igrati fantasy?

Romain: Ova fantasy liga je već vrlo dobra tako da ne mogu dočekati da zaigram poboljšanu verziju. A kad bi mogli igrati i kroz Ligu prvaka, to bi bilo izvrsno!

Bili ste izvrsno pripremljeni u noći drafta, jako brzo se povlačili poteze. Koja je bila vaša strategija?

Romain: Pa, birao sam kao treći na draftu tako da sam pokušao shvatiti koje pozicije će biti najvažnije. Naprimjer, znao sam da ću moći pričekati golmana i u drugom krugu i zato sam se odlučio sa igrača lijeve strane (Vargu) kao prvog, ali on se ozlijedio. Također, pratio sam listu slobodnih igrača i donosio odluke. Izbor ljevaka je također bio vrlo važan, na trenutak sam pomislio da sam trener u trgovini sa slatkišima :smile:.

 

Bili ste na vrhu prva 3 kola, vaša forma je bila na vrlo visokom nivou tada. Ali niste uspjeli izržati do kraja.

Romain: Pa da, bio sam (i još sam uvijek) vrlo ponosan na moj tim. Prva dva kola dokazala su da sam bio u pravu, ali tada, s ozljedom Varge sve se počelo raspadati. Izabrao sam za 4.kolo znajući da neću osvojiti puno bodova jer su se moji igrači već bili kvalificirali u četvrtfinale. 5.kolo je bilo razočaravajuće za mene, ali to je sport i prije posljednjeg kola, poprilično sam siguran da ću osvojiti dosta bodova!

Kao rookie, niste promislili o tom spomenutom 4.kolu kada pobjednici grupne faze odmaraju. Tako ste imali 5 Hrvata i Nagyija u momčadi i samo 3 igrača koji su nastupili i osvojili ste samo 4 boda i vaša se momčad od tada nije oporavila.

Romain: Očito je da sam pogriješio za to kolo, možda jer mi je ovo prva godina da sudjelujem, ali stojim iza svoje odluke. Nemojte očekivati takvu pogrešku i iduće godine :smile:.

Denes Varga, odličan izbor za prvi pik (uostalom i ja sam se za njega odlučio u našoj ligi 😉). Slomio je prst već u prvoj utakmici i vaša momčad Pecto team, je kako smo spomenuli zbog toga patila.

Romain: Da, bila je to tako loša vijest za moju momčad, ali sam je popunio sa drugim dobrim igračima koji su ga mogli zamjeniti, Vukičević i Šetka me nisu razočarali.

Možete li pojasniti naziv ekipe, što je Pecto i zašto ste vaš tim tako nazvali ?

Romain: Vrlo je glupo, ali ja držim rekord u CN Marseille u bench pressu tako da me svi zovu PECTO i stoga PECTO TEAM.

p.s. Izazvao sam Leku u bench pressu prije par godina, ali još ni traga ni glasa od njega :wink:.

 

Veliko finale Svjetskog prvenstva je ispred nas, iznenađujuće tu su Italija i Španjolska koje se bore za zlato?

Romain: I da i ne. Očekivao sam Hrvatsku u finalu, ali i Italija i Španjolska su među najjačim nacijama u vaterpolu. Imam prijatelje u obje momčadi i često idemo s Marseilleom u Barcelonu kod CNAB na trening utakmice tako da ne mogu reći da sam iznenađen. Biti će to vraška utakmica.

Koji taktički detalji bi trebali presuditi?

Romain: Golami i sidruni su uvijek važni. Španjolska mora zaustaviti Echeniquea koji je zabio 4 gola u polufinalu i koji je, čini se, dosegao puni potencijal. Također, nadam se da će Munarriz za Španjolsku nastaviti biti vruć. Volim način na koji Španjolci igraju, sa puno pokreta i ako budu igrali svoju igru bit će ih teško pobjediti. Ovo finale će biti epsko!

Nova pravila donijela su nam više napada po utakmici i očekivali smo više golova zbog toga. Ali Španjolska je zaustavila Hrvatsku na samo 5, a Italija Grčku na 6 golova. Italija je uspjela zaustaviti sve protivnike na 7 golova u prosjeku po utakmici (5, 7, 7, 6, 10). Samo su Mađari uspjeli zabiti dvoznamenkasti broj golova i jednima i drugima. Hoćemo li gledati sličnu utakmicu u finalu, recimo 7:6 za nekoga?

Romain: Možda neće biti baš 7:6 ali razlika neće biti više od 2-3 gola. A što se tiče novih pravila, vjerujem da će na Olimpijadi imati veći utjecaj na utakmice i na suđenje (ne raduje me to, ali tako stvari stoje).

Tko će pobjediti?

Romain: Kad bi se morao kladiti, rekao bih ipak Italija.

Da morate odabrati početnu postavu ovog prvenstva koji bi to bili igrači?

Romain:

GK Dennerley
CB Ivović
CF Kayes or Lachlan Edwards (reći ću Edwards jer svi znaju Kayesa)
LS Vukičević
LS DI Fulvio
RS Echenique
RS Mallarach

 

Poredak nakon 6. kola:

Uros Stevanovic 105,97
Andrei Iosep 102,55
Dragan Jovanovic 94,53
Vjekoslav Kobecsak 93,60
Marko Sapit 92,70
Balasz Vincze 92,41
Sean King 86,22
Jugoslav Vasovic 85,81
Jure Marelja 83,87
Romain Buche 75,07