[DRAFT] Vernoux prvi pik!

https://www.facebook.com/LENChampions

Dobro došli u peto izdanje vaterpolo fantazija za eksperte i one koji se tako osjećaju. Do sada su domaćini naših fantasy turnira bili redom Budapest 2017., Barcelona 2018., Gwangju 2019. i Tokio 2021. godine. Zadnja 3 izdanja su osvojila dva ovogodišnja natjecatelja. Barcelonu je  sa svojim Bronte lizardsima i sa laganih 10 poena prednosti osvojio gospodin Elvis Fatović, današnji trener Barcelonete. Dok je Gwangju i Tokijo osvojio gospodin Andrei Iosep. I to oba puta ispred današnjeg izbornika srpske vaterpolo reprezentacije, gospodina Uroša Stevanovića.

A ako vas baš zanima u Gwangju je gospodin Andrei pobijedio gospodina Uroša za 0.89 bodova. Jedan gol vrijedi 1.00 bod, pa sad zbrajajte. Dok je u Tokiju ta pobjeda bila ipak malo suverenija sa 6.69 bodova prednosti. Više o našim ovogodišnjim expertima i njihovim ovogodišnjim ambicijama i očekivanjima možete pročitati u našem uvodnom Fantasy članku.

Na turniru u Tokiju 2021. godine treću poziciju zauzeo je gospodin Hrvoje Koljanin, dok je na četvrtom mjestubio gospodin Šapit. Što je bio očiti pad u formi gospodina Šapita i njegovih Lelemuta. Par godina i jednu pandemiju prije Tokija, na turniru u Gwangju 2019. godine su njegovi Lelemuti u svom debiju zauzeli odlično treće mjesto. U svom trećem nastupu gospodin Sean King iz prijateljskog nam Ujedinjenog Kraljevstva pokušava ovaj put ne završiti na posljednjem mjestu. Zaželimo mu puno sreće jer će mu vjerojatno trebati, pogotovo jer je nazvao svoju ekipu All the kings men. Od novih fantazista imamo 2 aktivna igrača, jednog bivšeg igrača, a danas aktivnog predsjednika nečega u rumunjskom savezu, jednoga lijevaka koji živi i radi u Španjolskoj, te jednog francuskog trenera. Ovo su sve nova i mlada imena u svijetu fantazija, te se nadamo da ćemo još čuti za njih u narednom godinama. A to su gospodin Aleksandar Ivović, gospodin Maro Joković, gospodin Cosmin Radu, gospodin Xavi Garcija, te gospodin Alex Donsimoni. Imena nisu napisana po ikakvom redoslijedu, nego eto tek tako. Kao što vidite i sami, očito je na primjeru nekih od naših starih i trenutnih natjecatelja koji su kasnije, uvelike zahvaljujući njihovim uspjesima na Danče Fantasy natjecanjima, ostvarili zavidne trenerske karijere. Sve su ovo novi fantasy treneri u nastajanju i možda na prvi pogled ovo djeluje kao samo još jedan sportsko fantasy natjecanje, a možda gledate stvaranje novih Rudića, Kemenya i Porzia pred vašim očima.

A sad o samom draftu. Ove godine se okupilo 10 ekspertnih ekipa. I svaka bira 10 igrača. Prvih 7 (golman, bek, centar, dva lijevo i dva desno), te 3 zamjene. Samo se bodovi od prvih 7 broje. Nakon kraće matematike izračunat ćemo da će se točno 100 igrača draftirati na ovogodišnjem Danče Fantasy Fukuoka 2023 natjecanju. Zanimljivost prvoga kola je ta da među prvih 10 igrača nije izabran nijedan golman. Stare fantasy iskusnjare bi to nazvale greškom, ali svaki draft je priča za sebe. Logika nalaže da zbog velikog broja natjecatelja vrlo je velika mogućnost da se završi s nekim golmanom iz Japana ili u još gorem slučaju iz JAR-a. To automatski znači par utakmica u kojima će ti golman imati puno veći broj primljenih golova, nego obranjenih šuteva. A to znači minus bodovi. Za nas obične smrtnike, takav pritisak bi bio previše za podnijeti, ali ne i za ove trenerčine, koji su odlučili baciti kocku i pokušati uhvatiti nekoga kapitalca. Padali su redom  Vernoux, Granados, Hallock, Kakaris, Munarriz, di Fulvio, di Somma, Bowen, Kharkov i na kraju gospodin Perrone. Zanimljivo da su se dva Amerikanca našla među kapitalcima prvog kruga.

U drugom krugu se otvorilo s golmanima. Dovoljno je bilo da gospodin Radu odabere Aguirrea, da bi zatim gospodin Koljanin ugrabio za sebe Bijača, svi kraljevi ljudi gospodina Kinga su asimilirali gospodina Del Lunga, a gospodin Donsimoni je završio ovaj domino golmana sa Vogel Somom. I tako je to trajalo idućih sat i pola. Sve do ponoći skoro. Bilo je mnogo zanimljivo biti mušica na tome whatsapp zidu. Bilo je zanimljivo čuti kako su se neki od ovih trenera svađali oko nekih igrača koji tek ulaze u reprezentativni vaterpolo. I kako bi se ljutili ako bi im netko uzeo nekoga koga su oni htjeli. Ako ste aktivni igrač na ovome turniru i pogledate ekipe koje su izabrali ovi fantasy treneri morate znati jedno. Pola ekipe svakog trenera su oni igrači koje su htjeli izabrati, ostala polovica su igrači koje su morali izabrati. Zato ako vidite da vas je neka od ovih legendi izabrala u svoju ekipu, nemojte si svi misliti da su baš vas željeli izabrati za svoju fantasy ekipu. Ispod možete pročitati sastave koje su ovi treneri draftirali.

Odgovori