FANTASY – NAKON ČETVRTOG KOLA KOMARDA PRVA, VAL JEZERA DRUGI

https://www.instagram.com/p/CR-yF83ruxX/

Nakon četvrtog kola Komarda je zadržala prvo mjesto, a za to je najviše bio zaslužan Lopez Pinedo koji je bio igrač sa najviše Fantasy bodova u četvrtome kolu. Val Jezera su sa četvrtog mjesta skočila na drugo mjesto i tako se ponovno vratila u TOP 3 Fantasy ekipe. Poredak ekipa nakon četvrtog kola je sljedeći:

 1. Komarda – 108,91
 2. Val Jezera – 98,61
 3. Cirkusanti – 86,87
 4. Gradac – 86,41
 5. Špilja ’94 – 82,35
 6. Gruž Utd – 81,88
 7. Zagora – 80,70
 8. Stručnjak za vino – 74,07
 9. KomančerOSI – 73,41
 10. Vortex – 71,83

Osim Lopez Pineda koji je donio najviše bodova, čak 3 Grka i jedan Crnogorac čine listu od TOP 5 Fantasy igrača četvrtoga kola. TOP 5 igrača u četvrtome kolu su:

 1. Lopez Pinedo – 7,05
 2. Vlachopoulos – 6,67
 3. Gkiouvetsis – 6,56
 4. Argyropoulos – 6,33
 5. Petković – 6,11

1. Komarda

Osim spomenutog Lopez Pineda i ostatak Komardine ekipe je odigrao odlične utakmice i na taj način zadržaoKomardu na prvome mjestu. Ponajprije Cupido i Manhertz, te Tahull, Inaba i Genidounias. Velotto i Shiga su ostali na klupi iako su imali jako dobre učinke u četvrtome kolu. Svakako će biti zanimljivo vidjeti Komardu i odabranih 7 u nadolazećim kolima.

2. Val Jezera

Val Jezera su imala također više igrača koji su odigrali jako dobro kolo, prije svega Joković sa 6,01 boda. Nakon njega Obradović i Perković donose najviše bodova, te Papanastasiou, Bijač i Perrone također. Na klupi dva centra i jedan igrač desne strane koji čekaju svoju priliku. Ekipa koja se i dalje nada povratku na sami vrh tablice.

3. Cirkusanti

Davor je nakon sjajnog treće kola, nakon kojeg je bio drugi u ukupnome poretku, pao na treće mjesto. Najbolji u ekipi Cirkusanata su bili Ivović (5,92) i Figlioli (4,15) koji su donijeli lijepi broj bodova, no golman Kandić je pošao u minus i oduzeo Davoru 1,65 bodova. Kolomvos i Vamos solidni, no čeka se konkretniji učinak Fatovića kako bi Cirkusanti ostali u TOP 3 ekipe i nastavili svoj put prema gore.

4. Gradac

Sa 86,41 boda Robertova ekipa je na četvrtome mjestu u ukupnome poretku nakon četiri odigrana kola. Odlični Vlachopoulos je donio najviše, no golmana Japana Tanamura je donio Robertovoj ekipi minus od 2,01. Granados i Bukic su odigrali dobre partije, Kapotsis također, no ostao je na klupi. Gradac u sljedećem kolu mora odabrati golmana obzirom da im je na klupi još i Gojko Pijetlović koji čeka svoju priliku pored Tanamure. Pogodi li Roberto sa zamjenama Gradac se može nadati i boljim pozicijama u ukupnome poretku.

5. Špilja ’94

Špilji su u četvrtome kolu najbolji bili Munarriz (4,34) i Bowen (3,71). Andrija je pogriješio sa odabirom centra jer Spaić uopće nije bio u sastavu za Crnu Goru, a na klupi je ostao Lachlan Edwrads koji je igrao za Australiju. U petome kolu Špilja se nada da će Daube i Echenique donijeti više bodova i na taj način odvesti Andriju u TOP 4 ekipe ukupnoga poretka.

6. Gruž Utd

Gruž je skočio sa sedmog na šesto mjesto ponajprije radi odličnog Fountoulisa koji je donio 6,01 bod. Grčki golman Galanidis i Bodegas su također odigrali dobro. Tomislav je pogodio i sa zamjena s obzirom da na klupi nije ostao igrač koji bi donio više bodova od svojih kolega na istim pozicijama. Nastavi li Gruž Utd u istom tonu mogli bi ih vidjeti i na nekoj od viših pozicija na tablici do kraja turnira.

7. Zagora

Nikoli je Petković odigrao odlično, no Power i Erdelyi su odigrali slabije kolo, a golman Zerdevas nije branio. Zagorina desna strana je odigrala dobro, dok je Harai odigrao solidno, ali može i bolje. Na klupi svoju priliku čeka Vukičević koja je dodatna opcija za Zagoru u narednim kolima. Posloži li svoje redove kako treba, Nikola će biti spreman zaprijetiti i gornjem dijelu tablice.

8. Stručnjak za vino

Vuksanović (5,66) i Brguljan (5,68) bili su udarna sedmorka za Matinu ekipu u četvrtome kolu. Prlainović, Nagy i Renzutosolidni, no od Mourikisa i Campbella se očekuje više kako bi Stručnjak za vino ostvario bolji plasman.

9. KomančerOSI

Nikola Jakšić donio je najviše za Tomislavu i Bornu, to jest 5,40 bodova. Duško Pijetlović je odigrao dobro, a ostali su mogli i bolje. U oči najviše upada nula Branislava Mitrovića i Gkiouvetsis koji je donio fenomenalnih 6,56 bodova, ali ostao je na klupi. Na klupi su još Jansik i Arai koji čekaju svoju priliku kako bi odveli Komančerose prema vrhu.

10. Vortex

Vortex se nalazi na posljednjem mjestu nakon četvrtog kola. Tešanović i Garcija su donijeli malo bodova, no unatoč dobrome Argyropoulosu i Aicardiju, Vortex nije uspio završiti na nekoj od viših pozicija. Vortex ima solidnu klupu, te u kombinaciji sa par kvalitetnih transfera Igor se može nadati i boljoj poziciji u ukupnome poretku nakon petog kola.

Peto kolo je zadnje kolo grupne faze nakon koje po dvije najlošije ekipe u svakoj grupi odlaze doma bez razigravanja za deveto i jedanaesto mjesto. Ostalih 8 će igrati četvrtfinale i biti će interesantno vidjeti Fantasy ekipe nakon što izbor igrača bude sve manji.