FANTASY – ŠPILJA ’94 NAJBOLJA U PETOM KOLU, KOMARDA PRVA NAKON GRUPNE FAZE

https://facebook.com/atsushi.arai.5

Sa petim kolom završila je i grupna faza turnira. Reprezentacije Južne Afrike, Japana, Kazahstana i Australije odlaze doma i ne razigravaju za deveto i jedanaesto mjesto. Samim time manje je igrača za izabrati u svoje Fantasy ekipe jer je preostalo samo osam reprezentacija koje igraju četvrtfinale. Manji izbor igrača natjerat će Fantasy ekipe na još više kreativnosti kako bi osigurali što više bodova i što bolju poziciju za svoju ekipu u ukupnome poretku.

Špilja ’94 bila je najbolja u petom kolu sa osvojenih 23,35 bodova. Ti bodovi su gurnuli Špilju na četvrto mjesto ukupnog poretka. TOP 3 mjesta se nisu promijenila. Komarda drži sami vrh, Val Jezera su drugi, a Cirkusanti treći. Što se tiče igrača, najbolja petorica u petom kolu bila su dva Grka, dva Japanca i Rhys Howden iz Australije.

TOP 5 igrača u petom kolu:

 1. Arai – 7,86
 2. Zerdevas – 6,36
 3. Genidounias – 6,28
 4. Howden – 6,22
 5. Shiga – 5,77

Poredak ekipa nakon petog kola:

 1. Komarda – 131,31
 2. Val Jezera – 118,71
 3. Cirkusanti – 106,10
 4. Špilja ’94 – 105,70
 5. Gradac – 100,81
 6. KomančerOSI – 96,43
 7. Zagora – 96,35
 8. Gruž Utd – 95,61
 9. Vortex – 86,35
 10. Stručnjak za vino – 85,06

1. Komarda

Ivanova Komarda ostala je na samom vrhu tablice unatoč tome što Lopez Pinedo nije branio u petom kolu protiv Hrvatske. Najbolji za Komardu bio je Genidounias sa 6,28 bodova. Najznačajniji su još bili Inaba i Shiga za koje je gotov turnir, te neće igrati u zadnja tri kola. Biti će zanimljivo vidjeti Komardinih prvih 7 u sljedeća tri kola, pogotovo golmansku poziciju.

2. Val Jezera

Paulo Obradović nije nastupio za Hrvatsku u petom kolu i iz tog razloga Mario ga je morao poslati na klupu, a u prvih 7 ga je zamijenio Dušan Marković. Najbolji u redovima Val Jezera bili su Adachi (4,99) i Hallock (4,46). Na klupi su još Fernandez i Perković koji čekaju svoje prilike u posljednja tri kola kako bi pomogla Valu osigurati što bolji broj bodova.

3. Cirkusanti

Za Cirkusante najviše bodova su donijeli Ivović (4,37) i Aguirre (4,15) koji je zamijenio Lopez Pineda na vratima Španjolske. Figlioli također dobar, no Koppu i Yoshida nisu bili na razini kako bi donijeli Davoru koji bod više. Davor na klupi još ima golmana Vogela, beka Bušlju, te centra Kolomvosa sa kojima se nada napasti vrh.

4. Špilja ’94

Andrija je bio najbolji u petom kolu ponajprije radi razigranih Keiga Okawe (5,49), Blake Edwardsa (4,63) i Gonzala Echeniquea (4,04). Andrijin prvi pik, Del Lungo, je bio dobar na golu Italije. Na klupi Špilje su još bek Sanahuja, centar Spajić i igrač lijeve strane Daube koji su spremni uskočiti u prvih 7. Pogodi li Andrija sa zamjenama možemo ga očekivati još i više u ukupnome poretku.

5. Gradac

Gradac je pao sa četvrtog mjesta na peto ponajprije radi slabog učinka Kapotsisa i radi golmana Japana Tanamure koji nije branio. Najbolji za Roberta i njegovu ekipu bio je Bukić sa 4,85 bodova. Vlachopoulos i Granados solidni no čeka se bolji učinak i ostatka ekipe kako bi Gradac napao TOP 4.

6. KomančerOSI

Tomislav i Borna su odigrali jako dobro kolo koje je moglo biti još i bolje da ime je Arai, najbolji igrač petog kola, bio u prvih 7. Na golu im je bio odličan Branislav Mitrović (5,45), na centru Pijetlović (5,66) dok je desnu stranu predvodio Younger sa 4,19 bodova. Tu je još i opasni Zalanki sa kojim KomančerOSI napadaju gornji dio tablice u nadolazećim kolima.

7. Zagora

Za Nikolu najbolji je bio Zerdevas (6,36) u petom kolu. Power, Petković i Erdelyi nisu odigrali na visokoj razini i priključili se Zerdevasu u skupljanju bodova. Filip Filipović je bio kvalitetan i donio je 4,74 boda za Zagoru. Probudi li se i ostatak ekipe Zagora nema razloga za pesimizam u zadnja tri kola.

8. Gruž Utd

Fountoulis (5,25) je donio najviše bodova za Gruž. Na klupi je ostao Dušan Matković sa 3,32 boda, golman Holland je ušao u minus od 1,09 bodova. Di Fulvio je bio solidan, čeka se još desna strana Gruž Utd-a. Uz dobrog golmana i bolju desnu stranu ima još nade za Tomislava da se približi TOP 5 ekipa u ukupnome poretku.

9. Vortex

Denes Varga sa 4,68 bodova bio je najrazigraniji u redovima Vortexa. Na klupi je ostao Presciutti koji je donio više bodova od Argyropoulosa na bekovskoj poziciji, golman Tešanović nije branio. Igor na klupi ima raznovrsne opcije sa bekom, centrom i igračem lijeve strane te u kombinaciji sa dobro odrađenim transferima Vortex možda skoči još koju poziciju prema gore.

10. Stručnjak za vino

Mate je pao na posljednje mjesto. Campbell (3,93) i dva igrača na klupi, Dedović i Rašović, su bili najkonkretniji za Matinu ekipu. Vuksanović je ušao u minus a Renzuto može i bolje. Stručnjak za vino ima dobru klupu i sa pravim zamjenama može se i maknuti sa posljednjeg mjesta ukupnoga poretka.

Četvrtfinale nam donosi uzbudljive utakmice koje određuju koje reprezentacije bore za medalju, a koje za peto mjesto. Nakon četvrtfinala igraju se još po dva kola koja su sve uzbudljivija i uzbudljivija, kako za Olimpijske igre tako i za Fantasy natatjecanje.

Odgovori