Obrana, predvođena s Bijačem, će učiniti razliku

https://www.instagram.com/bennyhallock/

Nakon što je 3 kola proveo na vrhu Andrei Iosep je nakon 5.kola pao na drugo mjesto. Vrh je preozeo Uroš Stevanović i njegova ekipa RocknRolla. Prednost iznosi samo 1,37 bodova tako da nas očekuje jako zanimjiva završnica. Koljanin i Šapit s 12 odnosno 14 bodova zaostatka su najbliži pratitelji koji se još uvijek mogu uključiti u borbu za naslov.

Završila je grupna faza i ostali smo bez trećine igrača. Južnoafrikance ionako nitko i nije koristio obzirom da je čitava momčad u svih 5 kola ostvarila 26,05 bodova. Najučinkovitija je Srbija s 170,07 iako nije bila u grupi sa spomenutom Južnom Afrikom. Zanimljivo i da je Japan ostvario nepunih 10 bodova više od Crne Gore (138,34 prema 128,53).

Gledajući pojedinačni učinak nakon grupne faze najbolja postava je:

GK – Emmanouil Zerdevas (Grč) (8.)          21,11

CB – Luca Cupido (SAD) (9.)                         20,71

CF – Ben Hallock (SAD) (1.)                          24,95

LS – Francesco Di Fulvio (Ita) (2.)               24,11

LS – Yusuke Inaba (Jap) (3.)                         23,34

RS – Maro Joković (Hrv) (6.)                        21,59

RS – Mitsuaki Schiga (Jap) (7.)                    21,33

Iznenađujuće je sidrun Hallock MVP grupne faze. Izborio je najviše isključenja, čak 30. Još veće iznenađenje je najbolji golman Zerdevas. Tu su ukupno dva američka igrača kao i dva Japanca.

U top 10 nalaze se još:

4.           Duško Pijetlović (Srb) CF                23,20

5.           Aleksandar Ivović (CG) LS              22,05

10.         Luka Bukić (Hrv) LS                         20,37

Poredak nakon 5. kola

Danas smo iskoristili priliku da s našim expertom Edvinom Calderara prokomentiramo dosadašnja zbivanja i najavimo predstojeće četvrtfinalne utakmice.

Trenutačna situacija u fantasy ligi nije baš najpovoljnija za ekipu Koga briga. Posebno su izraženi problemi na poziciji golmana. Kakvo je iskustvo praćenja turnira kroz ovaj način, jesi li prije igrao neke druge sportove kroz fantasy lige?

Situacija je ispod svih očekivanja, možda sam predugo čekao u odabiru golmana na draftu, a i sam sam par puta stavio „krivog“ golmana u sedmorku tako da ću sljedeći put morati bolje odabrati.

Već sam imao iskustva sa Waterpolo Fantasy igrom koju sam bio osmislio prije nekoliko godina s grupom prijatelja, a i inače volim pratiti statistike tokom utakmica tako da mi je praćenje turnira gotovo isto kao i prije, naravno sa razlikom da sad sam navijao za pojedine igrače koje sam izabrao.

Od drugih sportova igram svake godine Fantacalcio koji je jako popularan u Italiji, radi se o Fantasyu o Serie A u nogometu.

Ovdje na olimpijskim igrama, manje je momčadi, i manje utakmica u razigravanjima za pozicije pa je jako bitno na draftu imati osjećaj tko će donijeti puno bodova. Koji igrači su te možda iznenadili, da nisi očekivao da će imati tako dobar učinak?

Dosta igrača me iznenadilo, inače bih njih izabrao na draftu 🙂

Šalim se… iznenadili su me neki Japanski igrači, bili su odlični, ali nažalost nisu uspjeli proći u četvrtfinale.

Završila je grupna faza, kad bi je morao opisati u par rečenica, što bi rekao, kakav se vaterpolo igrao, jesmo li vidjeli nešto novo, ili smo ovo mogli i očekivati. Po meni, najveće iznenađenje je Grčka koja je uspjela osvojiti grupu A. A od igrača možda Hallock koji je zaradio čak 30 isključenja svojih čuvara.

Individualno, najviše me iznenadio golman Grčke, Zerdevas, pratio sam ga ove godine tokom lige prvaka i nekih domaćih utakmica, ali nije činio ovakvu razliku, mislim da je prvo mjesto u skupini ponajviše njegova zasluga.

Kao ekipa najviše me iznenadila Italija, ta njihova želja i igra do zadnje sekunde utakmice koja se pokazala jako bitna pošto su se često vraćali nakon što su gubili.

Ali opet sada nas čekaju četvrtfinalni susreti i moglo bi biti još iznenađenja, mislim da su sve reprezentacije u igri za medalju.

 Sad slijedi ono najvažnije. Dojam je da su neke momčadi i kalkulirale u zadnjem kolu i usmjeravale se na neke protivnike koji im možda više leže. Mislim da bi trebalo promijenit sustav kako bi se to izbjeglo, možda povrat na staro, prvi u polufinale, drugi i treći razigravaju?

Ne vjerujem da je bilo kalkulacije jer smo vidjeli odlične utakmice i stvarno je bilo neizvjesno čak i za prolaz u četvrtfinale. S ovim sistemom se povećava na neki način spektakl jer i četvrta reprezentacija u skupini može proći dalje. Ipak slažem se da prvi ide direktno u polufinale, nakon 5 utakmica u 8 dana mislim da je to i zasluženo, i smanjile bi se eventualne kalkulacije. S takvim sistemom u Tokyo 2020 bi ispale još dvije odlične reprezentacije, ali ipak radi se o Olimpijskim Igrama i o najznačajnijem turniru u vaterpolu.

Mozemo li ukratko proći sve 4 utakmice:

Hrvatska – Mađarska, što bi moglo presuditi u ovom dvoboju. Dojam je da se Mađari dosta muče, nisu imali nijednu utakmicu u kojoj su baš dominirali.

Mađari dosta igraju i rješavaju utakmice individualno, ovisi u kakvoj će formi biti igrači kao što su Varga, Vamos i Nagy. Hrvatska igra puno više kao ekipa, odlično smo pokriveni na svim pozicijama, iako po meni još nismo pokazali naš najbolji vaterpolo, možemo i moramo poboljšati neke situacije. Obrana, predvođena s Bijačem, će učiniti razliku.

Itaalija – Srbija, što bi moglo presuditi u ovom dvoboju. Italija je u većini utakmica lovila zaostatak, ne bi im bilo baš uputno da dozvole Srbiji da se odvoji.

To je dvoboj svijetskih i olimpijskih prvaka, znači utakmica u kojoj je teško nešto predvidjeti. Italija igra u visokom ritmu, dobro se brane i uvijek kreću jako u napad, taj stil igre neće baš pasati Srbiji. Srbija sa svoje strane ima jako iskusnu ekipu, nisu pokazali vaterpolo na koji su nas navikli proteklih godina, ali kad dođu ovakve utakmica mislim da će strahovito podignuti koncentraciju i ritam igre.

Španjolska – SAD, što bi moglo presuditi u ovom dvoboju. Španjolci su do sada najviše pokazali i zaslužili ipak nešto lakšeg protivnika, ili očekuješ da će Amerikanci bit ravnopravan protivnik.

Španjolci su do sada pokazali najbolju igru, čini se da su sve utakmice lagano dobili, odlično se brane, a u napadu imaju jako puno solucija tako da su zasluženo prvi u skupini. SAD mislim da može izdržati španjolski ritam igre, fizički su odlično spremni i jako dobro plivaju međutim mislim da nemaju tu igračku kvalitetu da bi mogli ugroziti Španjolce. Nemaju što izgubiti pa mislim da će im to ići u korist pod jednim uvjetom, da se Španjolci ne odvoje odmah na početku utakmice.

Grčka – Crna Gora, što bi moglo presuditi u ovom dvoboju. Grcima je ovo najbolji turnir zadnjih godina, na odlasku Vlachosa iz reprezentacije odlučili su uzeti medalju.

Grci igraju dobro već godinama, falila im je ta kvaliteta na golu koju sada imaju. Mislim da su zreli za medalju. Crna Gora ipak ima još tu puno za reći, to je ekipa s iskusnim igračima kao što su Ivović, Brguljan i Petković kojima se pridodaju neki mladi igrači, imaju sve da prođu u polufinale iako je Grčka lagani favorit za prolaz.

Jeste li posebno pratili igrače Brescie, od Jokovića i Vlachopoulosa do talijanskih reprezentativaca Renzuta, Dolcea… Koliko ste zadovoljni s njihovom prezentacijom do sada, može li netko od njih još iskočiti u drugom dijelu?

Naravno, pratim ih sve i uvijek mi je drago kada vidim da dobro igraju za svoju reprezentaciju. Jako sam zadovoljan i uživam prateći njihove poteze. Mislim da će Dolce iskočiti, još je nekako u sjeni, on je igrač za te utakmice, na ispadanje…tada najviše daje…sjetimo se samo kako je odigrao finale svjetskog prvenstva u Gwanju 2019.

Uskoro kreću četvrtfinalne utakmice nakon kojih će nam ostati 4 reprezentacije koje će u borbu za medalju. Zanimljivo se prisjetiti tih utakmica iz Ria prije 5 godina. Obje reprezentacije koje su ovojile grupnu fazu su tada ispale. I prošle su 3 reprezentacije iz grupe B. Ovo su bili tadašnji rezultati:

Mađ (A1) – CG (B4)          9:9 (2:4)

Grč (A2) – Ita (B3)            5:9

Bra (A3) – Hrv (B2)           6:10

Srb (A4) – Špa (B1)           10:7

Hrvatska je i tada bila B2, ali je u četvrtfinalu dobila nešto laganijeg protivnika, Brazil koji je tada bio porpilično snažan s Perroneom i Vrlićem te Rudićem na klupi. Ali opet laganiji i od Mađarske tada, a i sada.

Odgovori