Hoće li Špilja pronaći svjetlo od mraka na poziciji golmana

Strašni preokreti nastavljaju pogađati vaterpolsku utvrdu Danče i njezin četvrti Fantasy koji sve više počinje sličiti na teniski WTA Tour. Nakon perfektno odrađenog trećeg kola zahvaljujući kojem su preuzeli vrh, Dujini Naprid Bili na njemu su se zadržali tek malo kraće od Hajduka u Europi. Šalimo se i dalje na račun Majstora s mora, neka ne zamjere hajdukovci.

 

Prvo je mjesto ponovno u čvrstom primorsko-dinarskom Zagorinu zagrljaju u kojemu je bilo i u prva dva kola. Nikola ekipa prekjučer je zaostajala čak osam bodova za Dujinom, da bi na to odgovorila s najboljim učinkom četvrtog kruga (21,13) stvorivši dobru zalihu izraženu u malo više od sedam bodova prednosti nad, od ovog kruga, drugoplasiranom Špiljom.

 

Naprid Bili pali su na treće mjesto s jednim od najgorih učinkom ikada, 5,33 boda. Da približimo koliko je to loše, toliko je skoro u prošlom kolu imao samo Šetka. Prašnjavi administratorovi arhivski spisi kažu da to Bilima nije prvi put, prije dvije godine u istom ovom kolu krnje osmine finala imali su manje bodova nego je radnih dana u tjednu (4,90), a kolo kasnije nadmašili su i sami sebe s 4,65. Inače, administrator je nakratko tvrdio da su njegovi Valyrian Steelers iz prve sezone svevremenski negativni rekorderi jednog kola da bi te tvrdnje i potkrijepio koji trenutak kasnije. Ostat će zapisano i upamćeno njihovih 2,66 zbog čega su se i povukli u igračku mirovinu.

 

Iako je na klupu morao posjesti svog zasad najboljeg igrača Vukičevića, Nikola, koji opet ima lijepu šansu postati prvi Šibenčanin ikada pobjednik Fantasyja, zaradio je dosta bodova na račun klupe (Guimaraes i Aubakirov), a najviše svog vratara Lopez-Pineda. Slatke bi brige trebao naš Leka za siromašne imati u nastavku.

 

Premda je proklinjala nesreću i zlu kob, ozljeda prvog picka Denesa Varge ni izbliza nije za Špilju ispala udarcem kakvima je, primjerice, Argyropoulos testirao tvrdoću glave svog američkog protivnika. Nakon Šetke Andrija je ubo s Nijemce Reibelom koji je donekle zamasikirao malo slabijeg Granadosa i ostatak ‘pećinara’ među kojima svjetlo od mraka nikako nije mogao pronaći njegov samuraj Tanamura (-0,27). Nova teška  bitka u sljedećim satima vodit će se u Andrijinim mislima oko vratara za peto kolo u kojem će opet igrati svi.

 

Cirkusanti su izgleda ove sezone čvrsto odlučili biti na četvrtom mjestu i ništa i nitko neće ih zaustaviti u tome. Davor je nastavio, za razliku od Špilje, vrijedno prikupljati vratarske bodove, no i dalje premalo dobiva od ostalih vedeta. Del Luonga je pronicljivo zamijenio Kazahstancem Lipilinom koji je bio u debelom minusu prije Južne Koreje, no nakon instagramskih konzultacija s Lipilinovljevom konkurencijom Šlemovim, koji mu je otkrio da vuče ozljedu i uopće ne može braniti na ovom turniru i kao takav nije u planu za nastup protiv domaćina, dobio je barem nešto razloga za zadovoljstvo kada mu to nisu osigurali Inaba, Bowen…

 

Komardi jesu, pak, Genidounias prije svih, pa Restović, a da je znala za gore istaknutu informaciju oko kazahstanskih vratara (birala Šlemova prije Lipilina), sada bi bila i bolja od petog mjesta.

 

Mate, naš vinski Stručnjak, opet je jašio na tročlanom valu kao i u prošlome kolu, s tom razlikom da se Ivoviću i Schenkelu umjesto Murišića u bodovnoj eksploataciji pridružio Real, ali onaj brazilski. Mate nije uspio pronaći desnog vanjskog koji bi zadovoljio njegove visoke kriterije, pa mu je ta rubrika ostala prazna poput pogleda Omeginih južnokorejskih zapisničara dok im suci nastoje objasniti tko je zabio gol, plivao za loptu i slične teško uočljive statističke podatke.

 

Vortex su na svojim rukama pogurali Munarriz i Hooper, dok je Gradac nekako uspio preživjeti tešku nedjelju uzrokovanu manjkom dvojice igrača u postavi. To se ne može reći za KomančerOSe koji su se opet stropoštali na dno jer su imali samo četvoricu aktivnih koji su donijeli tek 6,18 bodova. Ovo već jesu shvatili kao školu.

 

Nismo zaboravili Val Jezera koji je imao drugi rezultat u nedjelju (16,67) usprkos činjenici da vrataru Sidu nitko nije objasnio da je cilj što više otići u plus, a ne u minus (-2,55). Nizozemski Nijemac Gielen bio je Marijev, ali i Fantasyjev “player of the day” sa 6,93.

 

I za kraj nekoliko podataka zanimljivih kao usporedbe koje potpisuje dba i mogu se pročitati dnevnom sportskom tisku s naglaskom na onu posljednju koja je trebala dočarati Garcijinu sposobnost dijeljenja asistencija s onom konobarovom ćevapa izgladnjelim radnicima. Momčad turnira zasad čine :

Schenkel (GK), Ivović (CB), Kayes (CF), Zalanki (RS), Genidounias (RS), Vukičević (LS) i Granados (LS).


Samo Stručnjak za vino ima dvojicu, a po jednog daju Val Jezera, KomančerOSi, Komarda, Špilja i Zagora.

Da se danas bira MVP, to bi prema bodovima bio Granados iz Špilje koja je uvjerljivo vodeća po bodovima rezervi, Zagora s lijeve strane, KomačerOSi s desne, Val s dva metra, Stručnjak za vino s bekovske pozicije, a Cirkusanti s vratarske.

 

Poredak nakon četvrtog kola:

 

1. Zagora 79,46
2. Špilja ’94 72,20
3. Naprid Bili 71,65
4. Cirkusanti 68,95
5. Komarda 63,05
6. Stručnjak za vino 61,97
7. Gradac 61,88
8. Vortex 59,45
9. Val Jezera 58,98
10. KomančerOSi 58,12