Jokovićev rekordni učinak

Poštovanje. Završilo je prvo kolo i situacija izgleda ovako. Iako je imao posljednju draftnu poziciju gospodin Joković je sa svojom Hamsa Yakuzom uspio izreketariti prvo mjesto. I to kakvo prvo mjesto. Sa svojih 36,80 bodova gospodin Joković je skupio najviše bodova u jednom kolu ikada.

Dosad je taj rekord sa 34,90 bodova držao gospodin Davor Kovačević, novinar (jednog poznatog hrvatskog medija koji će ostati neimenovan jer mi još nisu odgovorili na jedan mejl koji sam im poslao prije skoro 2 mjeseca). Više o stanju duha trenera Jokovića nakon prvog uspješno odrađenog kola možete pročitati na ovome linku.


Na drugom mjestu s odličnih 30,89 bodova nalazi se ekipa Hrvanjolaca predvođena trenerom Xavi Garciom. Momčad Hrvanjolaca je nastupila u sljedećem sastavu. Zerdevas na golu (3,55), na beka Famera (2,85), na centra je igrao Tahull Roger (1,00) s učinkom kao i da nije igrao, na lijevoj strani su mu nastupili Vukičević (6,37) i Rašović Strahinja (7,77), a desno su igrali Kharkov Konstantin (3,65) i Genidounias (5,70). Lijepo je vidjeti povratnika u reprezentaciju Antu Vukičevića kako je skupio solidan broj bodova, iako je to došlo nakantavanjem jedne Argentine, ali nema veze. 6 bodova je 6 bodova.Ne znam hoće li nastaviti dobivati toliki broj bodova, ali sigurno jedan od onih igrača koji može ponavljati ovakve utakmice. Strahinja Rašović je maestralnom igrom u porazu od Španjolske dokazao da i u porazu on svojom igrom može skupiti dovoljno bodova za svoju fantasy ekipu. Izgleda da se Strahinja nalazi u istom onome stanju svijesti kao i Granados. Ne boje se, žele i moraju. Ako reprezentacija Srbije želi imati ikakve šanse uraditi išta smislenoga na ovome prvenstvu, gospodin Rašović će morati i dalje odigravati ovakve utakmice i za reprezentaciju Srbije i ekipu Hrvanjolaca.
Na trećem mjestu se nalazi ekipa GTS trenera Hrvoja Koljanina sa svojim pomoćnikom Josipom Pavićem. Sa svojih 27,37 bodova oni imaju tek 0,17 bodova prednosti nad trenerom Elvisom Fatovićem i njegovim Bronte Lizardsima. Zanimljivost kod ekipe trenera Koljanina je ta što mu je najbolje ocijenjeni igrač kola na klupi. Nathan Power je mogao donijeti ekipi GTS-a 6,34 boda. Nathan je prijavljen kao bek, a bek koji je igrao treneru Koljaninu, Radomir Drašović, je donio ekipi GTS-a svega 2,59 boda. Da je moja baba muško, zvala bi se Duško. A da je trener Koljanin predosjetio da će gospodin Power odigrati jednu od svojih utakmica života protiv Grčke sad bi puhao za vratom gospodinu Garciji i gospodinu Jokoviću. Ali to vam je fantasy, dikod uđe a dikod ga ostaviš na klupi. Jebiga. Bitno je pokazati mentalnu stabilnost i ne dozvoliti da kriva procjena ili odluka u prošlom kolu utječe na odluke koje se treba donijeti u ovome kolu.

Bronte Lizardsu pušu za vratom velikoj trojci na vrhu i sigurno je da će dosadašnje iskustvu trenera Fatovića pomoći Lizardsima da nađu potrebnu mirnoću i stabilnost. 3 Mađara u prvih sedam je činjenica koja govori sama za sebe. Denes (3,86), Vamos (5,03) i Jansik(6,33). Sigurna i alibi igra trenera Fatovića. Samo problem sa Mađarima je taj da imaju glupu naviku da stalno igraju polufinala i finala. A tu je teško dobiti puno bodova. Može se, ali jako teško. A s tri Mađara u ekipi, u polufinalu će sigurno zakati dvojica od njih. Zatim stara iskusnjara Vrlić (3,17) na centra. Možda ne zabija kao nekoć, ali iznuđivao je kao i uvijek. Vrlić uvik donose neke bodove. Rijetko zakaže na fantaziju. Takvog sam dojma.


All the Kings men od gospodina Sean Kinga su na odličnom petom mjestu. Sa 25,11 bodova kaskaju za ekipama Bronte Lizards 2,09 bodova i GTS-a 2,26 bodova. Ali imaju razloga da budu optimistični, budući da imaju čak 4,44 boda više od šestoplasiranih Lelemuts Utd gospodina Šapita, koji se sa 20,67 bodova nalaze na šestom mjestu. Najbolji igrač među ovim menovima gospodina Kinga je bio Granados (7,73). Drugi najbolji je bio Irving (5,72). Još imaju Del Lunga (2,96) na golu, Bustosa (3,00) na beka i Larumbea (3,07). Bome. Solidna ekipica. Moglo bi biti nešto od svih Kingovih menova. Vidjet ćemo.


U svakom slučaju stvari ne izgledaju baš idealno za ekipe Legendsa prošlogodišnjeg i pretprošlogodišnjeg osvajača trenera Iosepa. Sa 19,87 nalazi se na sedmom mjestu i zaostaje za vodećom Hamsa Yakuza punih 17 bodova. Na osmom mjestu nalazi se ekipa Baoli trenera Ivovića, koja sa svojih 19,45 bodova zaostaje za vodećima skoro 17,50 bodova. Na devetom mjestu sa 18,04 bodova nalazi se ekipa EatMyCosmo predsjednika Radua, a na posljednjem mjestu sa 17,45 bodova i sa skoro 20 bodova manje od vodeće Hamsa Yakuze nalazi se ekipa Olympus Team pod vodstvom trenera Donsimonia. Ako nastave s ovakvim rezultatima i posljednjom pozicijom možemo ih slobodno preimenovati u Hades Team. Hvala vam na čitanju.

Odgovori